koffietafelboeken
Yoga

11x koffietafelboeken om bij weg te dromen

Mijn laatste obsessie: koffietafelboeken. Als je erop let zie je het steeds vaker op interieurfoto’s. Een perfect gestileerd stapeltje koffietafelboeken met hierop een vaasje met bloemen of een ander kunstig object. Dit ziet er tof uit maar de boeken zelf zijn ook nog fantastisch om in te bladeren. De meest oogstrelende beelden van tropische bestemmingen, exotische volkeren en prachtige architectuur komen tot leven in zo’n groot boek. Dit zijn mijn 11 favorieten.

#1 On Yoga: het koffietafelboek voor de yogini

Natuurlijk mag een boek over yoga niet ontbreken. India is de perfecte plek om hier mooie plaatjes voor te schieten. Ik vind de man op de cover een beetje eng, maar de rest van de beelden zijn prachtig en dit dikke boek is een absolute musthave.

koffietafelboek on yoga

On Yoga, Michael O’Neill. €49,95 via Taschen. Ook verkrijgbaar via Bol.com.

#2 The Iconic Photographs

Fotograaf Steve McCurry heeft veel internationale prijzen gewonnen op fotogebied. In dit boek is zijn meest memorabele werk verzameld. Dit unieke boek geeft je een kijkje in andere culturen. Prachtige plaatjes met een ziel.

koffietafelboek iconic photographs

#3 Before They Pass away

Jimmy Nelson: wie kent deze bekende fotograaf niet? Dit wereldberoemde boek laat mystieke volkeren zien van over de hele wereld. Persoonlijk vind ik de plaatjes niet iets te perfect gestileerd en heeft The Iconic Photographs dan mijn voorkeur. Toch mag  dit epische boek zeker niet ontbreken in de collectie koffietafelboeken.

koffietafelboek jimmy nelson

Before They Pass Away, Mark Blaisse & Jimmy Nelson. Luxe hardcover editie. €99,99 via Bol.com.

#4 Lonely Planet’s Ultimate Travelist

Je kon erop wachten. Natuurlijk hoort een reisboek in mijn lijstje van favoriete koffietafelboeken. Zo op het oog is dit niet een heel bijzonder boek en dit komt door de cover. Waar zijn de foto’s? De binnenkant van dit boek maakt het helemaal goed met prachtige plaatjes van bestemmingen die zeker op jouw must-see travellist moeten.

koffietafelboek lonely planet

Lonely Planet’s Ultimate Travelist. €19,99 via Bol.com.

#5 The Great Wide Open

Alles achter je laten en de weidse natuur inlopen. Veel velen een fantasie. Maar let op, zoals Into the Wild bewijst loopt dit niet altijd goed af. Veilig vanaf de bank wegdromen kan nooit kwaad. Of vooruit, toch een ticket boeken.

The Great Wide Open. €50,99 via Bol.com.

#6 Cabin Porn

Je kunt er niet omheen. Boomhutten zijn een ding. Wie wil zich hier nu niet een keertje in terugtrekken? Zucht.

Cabin Porn, Zach Klein & Steven Lechart. €22,99 via Bol.com.

#7 Humans of New York

Humor en koffietafelboeken: het is mogelijk. Zo bewijst dit boek Humans of New York. Markante types uit the Big Apple met elk hun eigen unieke verhaal. Wist je dat er ook een Humans of Amsterdam is?

Humans of New York, Brandon Stanton. €22,99 via Bol.com.

#8 Sharks

Een beetje in vreemde eend in de bijt is dit fotoboek met haaien. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor deze monsters van de oceaan. Ze dwingen respect af en zijn tegelijkertijd adembenemend.

Sharks. €53,37 via Bol.com.

#9 Cabins

Wat ik al zei: boomhutten zijn hotter dan hot. In dit 352 pagina’s tellende boek zie je de mooiste exemplaren.

koffietafelboek cabins

Cabins, Philip Jodidio. €49,99 via Bol.com.

#10 100 Getaways

Ik zie mezelf al voor me, nippend aan een cocktail, starend naar de palmbomen. Dit zijn 100 plekjes van over de hele wereld waar je helemaal tot rust komt. En nu nog even de loterij winnen om ze allemaal te bezoeken.

100 Getaways. €39,99 via Bol.com.

#11 Great Escapes Asia

Ik heb een hele grote zwak voor Azië. Bali heeft mijn hart veroverd en er zijn nog heel veel andere mooie plekken op dit continent. In dit boek vind je een handige verzameling. En op jouw koffietafel staat/ligt ‘ie ook erg mooi.

Great Escapes Asia. €29,99 via Bol.com.

Ik hoop dat je net zo onder de indruk bent van deze prachtige boeken als ik. Ik zie jou heel graag ook op Twitter of Facebook!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Denise juni 23, 2017 at 4:17 pm

    Allemaal boeken die ik ook graag in mijn bezit zou willen hebben, haha. Ik moest trouwens wel even dubbel kijken bij het eerste boek, ik wist namelijk niet hoe zijn been in elkaar gevouwen zat 😉

  • Laat een bericht achter