flow leven
Mind

Creëer flow in je leven met de 21-daagse meditatietraining van Oprah en Deepak

Wakker worden met Oprah en Deepak? Ik ben ontzettend blij dat ik de 21-daagse meditatietraining van deze twee legendes ben tegenkomen. Met hun app leer je in 3 weken mediteren maar dat is niet alles. Ze geven je hun persoonlijke levenslessen, in combinatie met wetenschappelijk bewezen methodes, om meer flow te krijgen in je leven. Welke inzichten helpen je verder?

‘Aha-moment’

Soms heb je zo’n moment. Oprah noemde dit altijd een lightbulb of aha-moment. Een nieuw inzicht. Eentje die niet alleen rationeel gezien tot je doordringt, meer ook echt bij je landt. Eentje die binnenkomt. En die inzichten blijf je krijgen!

Je zou hiervan ook wel kunnen zeggen dat dit je intuïtie is die tot je spreekt. Misschien klinkt dit nog wat zweverig, maar iedereen heeft diep van binnen een kern, een soort waarheid, iets wat je ook wel je ware ‘ik’ zou kunnen noemen. Je weet vaak wel wat goed voor je is. Intuïtief. Je bent hier alleen soms ver van verwijderd geraakt. Omdat je bijvoorbeeld veel op de automatische piloot leeft. Of omdat je het misschien eng vind om echt diep van binnen te gaan kijken naar wat er in je omgaat.

Dichter bij jezelf komen

Mediteren helpt je om dichtbij deze kern te komen. Om beter in contact te komen met jezelf. En zodra je hier dichterbij komt, zal het contact met anderen ook als vanzelf beter gaan. Je voelt een connectie met de mensen om je heen. Je bent je authentieke zelf. Dit is voor mij in een flow leven. Je mojo vinden, in de zone zijn, we weten allemaal wel wat ermee bedoeld wordt. Als dit gebeurt lijken dingen veel meer vanzelf te gaan. Dingen lijken bijna gewoon te gebeuren.

Misschien vind je dit wel eng, want als je je ineens heel goed voelt, en je flow te pakken hebt, kun je ook bang zijn dat dit snel weer ten einde zal komen. Oprah en Deepak helpen je in dit proces. Ze zeggen het zo mooi ‘how to get unstuck’. Jammer dat hier geen betere vertaling voor is.

Maar ik denk dat we allemaal wel het gevoel kennen ergens in vast te zitten. Misschien in een baan die je niet leuk vind, misschien in een relatie die niet echt bevredigend is, of misschien is het je eigen gedrag waarin je vaak vervalt, waarvan je eigenlijk diep van binnen wel weet dat dit je niet verder helpt….En hoe kom je er weer uit als je vastzit? Hoe krijg je je flow weer terug? Door te mediteren via deze app dus.

flow

Rust

En met wie kun je dit beter doen dan met Oprah en Deepak? Ik kon het dan ook niet geloven toen ik hoorde dat deze twee grootheden samenwerkten. En dat je op hun app bij elke meditatie een inspirerende inleiding krijgt van Oprah en daarna van Deepak. Helemaal geweldig. Deepak gebruikt ook Indiase mantra’s. Dit alles via een prachtig vormgegeven app die je telefoon vanzelf omtovert tot een oase van rust. Stel je voor, je bent net wakker, klaar om de dag te beginnen, en je hoort de zachte, kalmerende stem van Oprah die je haar levenslessen en wijsheden meegeeft.

Daarna leidt Deepak Chopra je door de meditatie en geeft hij je een spreuk mee, een mantra noemen we dit, om op te mediteren. Tijdens de meditatie hoor je een kalmerend muziekje en voel je je vanzelf rustig worden. De meditatie vliegt voorbij want deze duurt 20 minuten maar dat is inclusief de introducerende tekst van Oprah en Deepak. Met elkaar ben je zo’n 10 a 15 minuten aan het mediteren. Heel goed te doen.

Meer empathie

Als je nog actiever met de levenslessen aan de slag wilt krijg je opdrachten mee waardoor je als vanzelf anders naar jezelf en de wereld gaat kijken. En met anders bedoel ik zachter, milder, met meer empathie en begrip. De app is gratis, alleen per dag zijn andere meditaties beschikbaar. Na een bepaalde tijd zijn bijvoorbeeld de meditaties van de eerste week niet meer beschikbaar maar wel die van de tweede week. Dit motiveert je ook om elke dag een meditatie te doen. Zelf vind ik dit erg prettig want je maakt zo ook gebruik van het momentum. Ik vind de gedachte ook fijn dat heel veel mensen tegelijkertijd met jou de meditaties doen.

Ik hoop dat je een wat beter beeld hebt gekregen van de app. En dan nu wat ik eigenlijk had beloofd. Nieuwe inzichten. Ik zal beginnen met een hele simpele, een how-to unstuck in een vriendschap of relatie.

Inzicht #1 Kiezen voor vrijheid

Ruzie met een vriendin? Neem de eerste stap, dit is geen verlies. Je verkiest vrijheid boven vastzitten in een situatie waar je anders niet uitkomt.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Jij hebt een mening, je vriendin (of vriend natuurlijk) heeft een andere mening, en door jullie onenigheid hebben jullie ruzie gekregen. Jullie praten niet meer met elkaar want jullie blijven bij je eigen standpunt. Niemand wil water bij de wijn doen. Je bent te trots om toe te geven en snapt eigenlijk niet zo goed waarom jouw vriendin niet wil toegeven. Je bent dan in een impasse beland.

Deepak doet een suggestie om dan zelf de helpende hand uit te reiken en jullie contact te herstellen. Dat kan met een klein gebaar zijn, iets waardoor je laat merken dat je het goed wilt maken. De kunst is dan om dit ‘toegeven’ niet te zien als een verlies maar juist als een vrijheid. De vrijheid om weer flow te krijgen in de relatie. De vrijheid om hierboven te staan en te zeggen ‘het is ok zo’. Op deze manier overwin je iets, voor jezelf, en ook voor de ander.

Ik vond dit een mooie gedachte, al kun je natuurlijk niet altijd als een Moeder Theresa door het leven gaan. Soms ben je boos om iets, of op iemand, en hierin mag je dan ook mild zijn voor jezelf en dit gevoel toelaten. Geef jezelf even toestemming om hier goed van te balen, om het vervolgens dan los te laten.

Het kan heel moeilijk zijn in een ruzie om je hier overheen te zetten en het bij te leggen. Hier is moed voor nodig. Want stel je voor dat iedereen altijd bij zijn eigen mening bleef, zonder begrip te hebben voor de ander? En dat niemand die eerste stap neemt? De gedachte van Deepak kan helpen. Kiezen voor vrijheid. Unstuck.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter