blogs bloggen
Lifestyle

3x de leukste blogs over bloggen

Het is een van de leukste dingen aan blogger zijn. Het lezen van andere blogs over bloggen! Vooral in het begin heb je zo ontzettend veel aan de tips die je online vind. En ook als je blog eenmaal up and runnig is blijf je leren. Lees meer over de drie leukste blogs over bloggen.

#1 Blogaholic

De meest girly blog over bloggen die ik ken. Ik weet niet waarom maar je merkt soms aan de schrijfstijl of een blog van een man of een vrouw is. Women rule! In elk geval vind ik dit blog het leukste om te lezen. Ook is ‘ie erg compleet want deze blogger blogt over werkelijk waar alle onderwerpen die met bloggen te maken hebben. Of het nu gaat om het bepalen van de stijl van je blog of over hoe je meer lezers naar je blog kunt trekken. Deze blog is ontzettend volledig en ook altijd goed onderbouwd.

Blogaholic heeft mij veel geleerd over auteursrecht en dat het dus niet ok is om zo maar een plaatje van internet te plukken zonder hier een bronvermelding bij te zetten. Wel heb je een aantal gratis beeldbanken online waarbij dit wel kan, die moet je natuurlijk wel eerst even weten te vinden. Een echte autoriteit op dit gebied is trouwens Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law, die ook een gastblog op Blogaholic heeft geschreven. Bijvoorbeeld over hoe je een foto kunt embedden op je blog. Dit houdt in dat een foto die ergens anders online staat te zien is op jouw site zonder dat het je ruimte kost. Dit is wel legaal. Als je dit een interessant onderwerp vind, laat je horen, dan schrijf ik er nog een keer een artikel over.

#2 Blogtrommel

Deze blogger heeft een hele nuchtere manier van schrijven. Ik vind deze blog perfect als je alles wilt weten over hoe je zo veel mogelijk lezers kunt trekken. Op Blogtrommel vind je veel artikelen over hoe je geld kunt verdienen met je blog. We hebben hier te maken met een echte expert op het gebied van SEO en online marketing. En wist je dat deze blogger van Belgische origine is?

#3 WP journalist

Aan deze blog heb ik zo ontzettend veel gehad toen ik mijn blog aan het opzetten was. Het leuke aan deze blog vind ik het enthousiasme dat echt van het scherm spat. WP journalist beschrijft op een heldere en down to earth manier hoe je een blog kunt opzetten, en hoe je vervolgens je blog onderhoudt. Hij houdt je ook altijd bij de les en zegt je vooral realistisch te zijn. Het heeft bij hem bijvoorbeeld een jaar geduurd voordat zijn site echt goed ging lopen. Dat helpt je als blogger wel om te relativeren en ook niet op te geven als de bezoekersaantallen in het begin misschien niet through the roof schieten.

Ik heb heel veel gehad aan zijn stappenplan, waarin van maand tot maand staat hoe je het starten van je blog het beste aanpakt (check ‘m hier). Dankjewel Marcel! Ook vind ik WPjournalist heel goed als het aankomt op het technische stukje van het bloggen, zo vind je hier veel duidelijke handleidingen en tips voor plugins die goed van pas komen als je nog aan het uitvogelen bent hoe alles precies werkt in WordPress.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Saskia augustus 26, 2016 at 8:36 pm

    Wat een leuke lijst! Ik kende ze nog niet allemaal

    • Miss happy and mindful september 2, 2016 at 4:28 pm

      Dankjewel! Ik ben blij dat je dan ook deze drie nieuwe hebt leren kennen 🙂

    Laat een bericht achter