hoogsensitiviteit
Mind

5x Favoriete blogs over HSP

Wanneer je ontdekt dat je hoogsensitief bent wil je hier alles over weten. Als je begint rond te struinen op internet, op zoek naar informatie, merk je al snel dat heel veel mensen dit ook hebben! Natuurlijk weet je dit wel maar het is ontzettend fijn om persoonlijke verhalen te lezen van jouw ‘lotgenoten’. Veel mensen beweren dat hoogsensitiviteit een gave is maar toch is het ook iets waar je mee om moet leren gaan. Dit zijn mijn vijf favoriete blog over HSP.

Leven met HSP

Last of lust? Of iets ertussen in? Hoogsensitiviteit houdt in dat prikkels sterker binnenkomen. Dan gaat het niet alleen om prikkels van buitenaf (geluiden, geuren, visuele prikkels) maar ook van binnenuit (gedachtes, zorgen, emotionele indrukken). Dit kan ervoor zorgen dat je jouw leven inricht op zo’n manier dat jouw prikkelniveau precies goed is. Je spreekt eerder 1 op 1 af met een vriendin dan in een vriendengroep en je maakt liever een wandeling in de natuur dan dat je gaat winkelen.

Iedereen is weer anders hierin en iedereen heeft meer of minder last van bepaalde prikkels. Een voorbeeld. Als jij shoppen helemaal geweldig vindt krijg je veel prikkels binnen maar levert dit je ook veel energie op waardoor je de prikkels voor lief neemt (of ze misschien zelfs minder opmerkt omdat je er zo in opgaat). Toch zijn er altijd overeenkomsten tussen HSP’ers en daarom is het ook zo fijn om de verhalen van anderen over hoogsensitiviteit te lezen. Wat een feest van herkenning! En vergeet niet: 20% van de bevolking is HSP. Op naar de blogs.

#1 Happy Acorn

Als je een kijkje neemt op de blog van Nina word je gelijk vrolijk. Ze deelt hier recepten, DIY’s en natuurlijk veel personal stuff. Zo ook tips over hoe je met HSP omgaat. Vooral dit artikel vond ik erg goed: Hoe ik als hooggevoelige introvert blij kan worden van sociale dingen zonder overprikkeld te raken.

#2 The Scent of Cinnamon

Ik volg Charelle van The Scent of Cinnamon al een tijdje en vind haar blogs altijd weer origineel en inspirerend. Charelle is niet bang om ervaringen te delen uit haar persoonlijke leven en schrijft regelmatig over een introvert leven. Ook heeft ze in het verleden blogs geschreven over hoogsensitiviteit, zoals deze: Wat is hoogsensitiviteit of Hooggevoeligheid? Check ook haar tag Introversion & HSP in de categorie Mind.

#3 Slo Stories

Een prachtige blog van een inspirerende jonge vrouw. Lorenza van Slo Stories maakt indruk met een mooi vormgegeven blog en artsy foto’s. Oh ja, ook schrijft zij blogs over intuïtie, mindfulness en meer. Ik zou zeggen, neem gewoon een kijkje en ervaar het zelf. Dit stuk van haar over hoogsensitiviteit ontroerde mij diep: HSP, 12 dingen die jij herkent.

Edit: helaas bestaat deze blog niet meer, zo jammer! Wel kun je Lorenza nog volgen via Instagram of een yogales bij haar volgen via het Mindful Centrum

#4 Simpelsap

Aca van Simpelsap heeft een unieke, originele schrijfstijl. Ze schrijft over haar persoonlijke leven en durft zich hierbij kwetsbaar op te stellen. Go girl! Mijn favoriete tip van haar over omgaan met HSP: bubbeltijd. Ik noem dit altijd ontprikkeltijd en Aca heeft hier een leuke draai aan gegeven. Af en toe wat tijd in je eigen bubbel doorbrengen, heerlijk. Je leest nog meer tips over omgaan met HSP in haar blog HSP; hoe leef ik ermee?

#5 Miss Pixie’s blog

Stefanie van Miss Pixie’s Blog schrijft in Hallo, ik ben Stephanie en ik ben hoogsensitief over hoe zij omgaat met HSP. Zij is hier open en eerlijk in en schrijft over een ervaring uit haar jeugd waarin ze besefte dat de hoogsensitief is. Ze vond dit eerst heel moeilijk dit te accepteren. Uiteindelijk heeft ze toch de stap genomen hierover te schrijven en dit heeft zeker wat losgemaakt gezien de vele reacties. HSP is niet iets om je voor te schamen maar toch is het wel begrijpelijk dat je er niet altijd gelijk met iedereen over praat. Erg knap van Stefanie dat zij toch de dialoog heeft geopend.

Wil je tips hoe je beter om kunt gaan met HSP? Lees dan mijn blogs hoe voorkom je dat je overprikkeld raakt door social media en beter in balans: hoe doe je dat als HSP?

 

Ik zou het ook leuk vinden je te zien op TwitterFacebook of Youtube.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

3 Comments

 • Charelle mei 1, 2017 at 8:26 am

  Oooh wat leuk dat je mijn blog genoemd hebt! 😀 Ik ga de andere blogs ook even bekijken, leuk!

  • Happy and mindful mei 1, 2017 at 12:38 pm

   You’re welcome! Leuk om van je te horen.

 • winkel blogger augustus 26, 2019 at 7:44 am

  Geweldig artikel.

 • Laat een bericht achter