koffietentje groningen carolieweg
Hotspots in Nederland

6x Ultieme Koffietentjes in Groningen

Koffietentjes. Ik kan niet meer zonder. Ik weet nog goed de tijd (oei…ik word oud!) waarin je alleen bij Starbucks of de Coffee Company terecht kon voor een goede kop koffie. Gelukkig blijft Groningen hierin niet achter en kan de coffeelover ook hier z’n hart ophalen. De leukste koffietentjes in Groningen vind je hier!

#1 Starbucks Groningen

koffietentje Starbucks GroningenWel zo handig als je weet waar je lekkere koffie kunt vinden als je een dagje Groningen gaat doen. Inmiddels is de Starbucks een beetje behoorlijk mainstream geworden maar toch blijf ik fan. Dit is niet zomaar een Starbucks: deze prachtige zaak zit in het oude station van Groningen – eerder genoemd als een van de highlights van de stad. De hoge plafonds, het art deco interieur, de comferabele stoelen, I love it.

Ook prettig, deze Starbucks is vaak lekker rustig dus je vindt er altijd wel een plekje. Stukken beter dan de tweede Starbucks van Groningen, tegenover het academiegebouw, waar je soms zelfs moet staan!

#2 Coffee Company aan de Carolieweg

koffietentje Coffee Company Groningen Hier dronk ik een van de beste latte’s met caramel ooit. De vriendelijke barista kwam hem zelfs naar mijn tafeltje brengen. De Coffee Company aan de Carolieweg kijkt uit op de Martinitoren van Groningen. Groningser dan dit krijg je het niet.

Toen ik er was trof ik vooral studenten, die in groepjes zaten te praten, of aan het studeren waren. Persoonlijk vond ik het iets te druk, zo kon ik geen eigen tafeltje vinden en zat ik dus aan de gemeenschappelijke bar. Als je alleen komt is dit geen probleem, maar wil je bijkletsen met je vriendin, dan is het toch niet handig.

Als werk- of studieplek is de Coffee Companie aan de Carolieweg in Groningen dus een top idee. Kom je met een groter gezelschap? Dan is het misschien een goed idee een paar deuren verder te kijken naar een ander koffietentje.

#3 Kattencafé  op z’n Kop

Pas op. In dit cafe vind je loslopende poezen! En laat dit nou net zijn waarom het hier zo gezellig is. De tien poesenbeestjes komen uit het asiel en hebben hier een fijn plekje, daar zorgt eigenaar Hielkje Wester wel voor. Je kunt hier terecht voor lekkere koffie, cupcakes en broodjes.

Tijdens mijn bezoek hier werd ik een beetje verliefd op de shop. In de winkel, in het hoekje van het cafe, verkopen ze de leukste schilderijtjes, tassen en bekers die allemaal worden opgesierd met een grote zwarte poes erop. Ook Cats & Yoga moet ik een keer proberen.

#4 Bartista

In dit sympathieke zaakje drink je een heerlijke koffie, cappuccino of latte. Zoals jullie weten zijn latte’s caramel favoriet bij mij dus ook hier moest ik deze wel even proberen. Wat blijkt, dit is een goede runner up van de Coffee Company. Hij is niet te zoet, wat me regelmatig overkomt, en dus precies goed. Het personeel is vriendelijk en attent. Als je de zaak weer verlaat zorgen ze dat ze je altijd even gedag zeggen.

Bartista Groningen

#5 Coffee Break

Dit koffietentjes staat qua klantvriendelijkheid op nummer 1. Tijdens mijn kopje koffie vroeg de barista mij of hij wel goed was. Zo lief! Ook een groot pluspunt, het is hier lekker rustig. Heel geschikt dus om bij te praten met jouw bestie.

Enige punt van kritiek: ik kreeg mijn kop koffie in een kartonnen bekertje. Misschien dat de barista dacht dat ik hem mee zou nemen, maar het was nog beter geweest als ze het even had gevraagd. Ik vind dit niet heel erg, maar op de Starbucks na ben ik dit niet gewend. Ook vond ik mijn koffie met hazelnootsiroop te zoet. Toch zou ik zeker een keer terugkomen omdat ik de ruimte prettig vond. Ook ligt het lekker centraal, vlakbij het station van Groningen.

Je vindt dit zaakje aan de Gedempte Zuiderdiep in Groningen.

#6 Jeans & Beans

Koffie tussen de jeans. Say whut? Als je het uithangbord niet zou lezen buiten zou je hier niet zo snel naar binnen gaan. Ik kwam hier terecht tijdens een dagje shoppen. Ik had al een aantal winkels bezocht en ik wou een rustig plekje om even bij te komen.

In deze zaak heb je maar twee plekken om te zitten. Een grote gemeenschappelijke tafel en een zithoek, dit op het moment dat ik daar kwam al bezet was. Terwijl je koffie drinkt staan er drie verkopers rondom de tafel. Een beetje ongemakkelijk.

Opnieuw vond ik de barista echt heel vriendelijk. Ze kwam de koffie brengen op een speciaal presenteerblad, die je wel vaker ziet in de betere koffiezaak. Dikke plus. De setting is ok, maar de nadruk lijkt toch meer te liggen op de jeans dan op de beans. Wil je tijdens het shoppen even rustig koffie doen? Ga hier dan zeker eens kijken. Oh ja, en de koffie was goed!

koffietentje Groningen

Koffietentjes in Groningen

 • Starbucks, station Groningen
 • Coffee Company, Carolieweg
 • Kattencafe op z’n Kop
 • Bartista
 • Coffee Break, Gedempte Zuiderdiep
 • Jeans & Beans

Dit waren een aantal tentjes die ik heb uitgeprobeerd. Mocht je ook nog een fijne koffietent weten in Groningen, dan is jouw aanvulling altijd welkom.

Ik zou het ook leuk vinden je te zien op TwitterFacebook of Youtube!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

4 Comments

 • Florentine februari 5, 2017 at 8:18 pm

  Wat leuk! Ik ben nog nooit in Groningen geweest, maar ik ga ze zeker onthouden voor als ik een keertje het plan heb om de stad te zien..!
  Super leuke en mooie blog heb je 🙂

  • Miss happy and mindful februari 7, 2017 at 8:45 pm

   Aaaah lief, dankjewel! Leuk dat je misschien een keertje naar Groningen komt 😉

 • Denise februari 8, 2017 at 7:52 pm

  Had ik volgens mij al eerder gezegd, maar de kattencafé lijkt me echt zo leuk! Helaas is Groningen niet heel dichtbij in de buurt. Ik woon namelijk in Noord Brabant en is zo’n 3 of 4 uur rijden naar Groningen. Maar zal zeker een kijkje nemen zodra ik in de buurt ben!

  • Miss happy and mindful februari 8, 2017 at 8:11 pm

   Leuk Denise, het zou leuk zijn als je een keer naar Groningen komt!

  Laat een bericht achter