Avocadosmoothie cacaonibs
Recepten

Avocadosmoothie met cacaonibs

Dit was een tijd lang mijn favoriete smoothie na mijn bootcamp. Inmiddels heb ik bootcamp ingeruild voor yoga maar de smoothie blijft goed. Verrassend: er gaat een avocado in. Door de cacaonibs kun je lekker op de smoothie knabbelen. De rest van het recept deel ik hieronder met je!

Ik heb zo van die fases met superfoods. Het ene moment gooi ik ze regelmatig in mijn boodschappenkarretje. Het andere moment laat ik ze links liggen. Ik heb de superfoods weer opgepikt! Ik merk dat de extra vezels mijn lichaam goed doen.

Dat cacaonibs ontzettend gezond zijn wisten wel al. Daarnaast geven ze deze smoothie een fijne bite.

En dan zit er nog veel meer gezonds in deze smoothie.

Avocadosmoothie cacaonibs

Ingrediënten (2 p):

  • een banaan
  • 300 ml. kokoswater
  • een avocado
  • een handjevol cashewnoten
  • een handjevol cacaonibs

Kokoswater is dus wat anders dan kokosmelk. En ontzettend voedzaam, zo zit er calcium, kalium, sodium en magnesium in. Het hydrateert je lichaam gelijk en is daarom erg gezond na het sporten.

Recept smoothie

Het recept is niet moeilijk. Snijd de banaan in partjes. De avocado pel je en hak je een grove stukken. Hak wat cashewnootjes fijn en pak wat cacaonibs.

Houd nog wat nootjes en eventueel cacaonibs apart voor de topping.

Giet  ook het kokoswater erbij. Doe alles bij elkaar in de blender, en blenden maar.

In plaats van het kokoswater zou je ook een plantaardige melk kunnen gebruiken.

De avocado maakt de smoothie lekker lobbig. Het is namelijk beter om te kauwen op je smoothie. Dit zorgt ervoor dat je hersenen denken: ‘hey, ik ben aan het eten’. Je neemt de voedingstoffen zo beter op.

smoothie banaan avocado cacaonibs smoothie banaan avocado Avocadosmoothie cacaonibs

Ik zou zeggen, enjoy!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter