Gili T bali
Bali

Droomreis op Bali | Gili Meno

Het vervolg van mijn verhaal over mijn droomreis op de Gili eilanden….

Gili Meno

Op Gili Meno is het voor mij als thuiskomen. Dit is precies wat ik in gedachten had toen ik mijn reis naar Bali boekte. Het is een vrijwel verlaten eiland maar alles wat je nodig hebt vind je binnen handbereik. Met geluk weet ik een fiets te boeken, bij de enige plek waar je deze kunt huren.

Je hebt hier verschillende leuke eettentjes en ik heb hier mijn beste pasta met zeevruchten ooit geproefd. Fijne cocktails drink je bij de wat luxere resorts aan zee, die qua prijskaartje voor een overnachting niet echt binnen mijn budget vallen, maar waar je wel goed terecht kunt voor een lekker drankje. Alle spanning die ik in Nederland had opgebouwd glijdt als vanzelf van me af.

Elke dag een heerlijk ontbijtje

Ik overnacht hier in een homestay die bestaat uit 6 vrijstaande hutten, naast het huisje van de familie zelf. Deze hut bevalt mij stukken beter dan de Magic Lumbung want hij is van alle gemakken voorzien, zelfs airconditioning. De vriendelijke Matt – vast niet zijn echte naam – brengt me elke ochtend een lekker ontbijt naar het zitje naast mijn hut. In principe is het ontbijt tot een uur of elf en als ik me een keer verslaap komt Matt even later toch gewoon aan met zijn pancakes met banaan. Wat een service.

gili meno hotel

Ook zo fijn, je kunt hier goed een snorkelexcursie boeken. Zo’n 100 meter vanaf mijn homestay vind je de belangrijkste boulevard vanwaar ook de boten vertrekken. Verwacht geen volgepropt bootje want als ik hier aankom zie ik alleen nog een ander stel. Later voegen nog twee jonge meiden zich bij de groep en het gezelschap is compleet.

Schildpadden bij Gili Meno

Ik zie hier de meest prachtige vissen die ik ooit heb gezien en als kers op de taart ook nog een schildpad. WOW. Dit is echt waanzinnig. Ik vind het zo fijn hier dat ik besluit een paar dagen langer hier te blijven – ik had 3 dagen later al iets geboekt in Lovina maar kan deze reservering gelukkig nog wijzigen. Ik heb veel mensen horen zeggen dat ze Gili Meno niks aan vonden en dat Gili Air een beter alternatief is. Dit gaat voor mij in elk geval niet op. Gili Meno bevalt mij het beste van de Gili eilanden. Het is echt een paradijs op aarde. Niet verder vertellen…

gili meno strand

 

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter