Health, Workouts

Online workouts van Barre 3 | Sporten in je huiskamer!

Sporten is leuk om te doen maar sportscholen zijn voor mij niet ideaal om in shape te komen. De warme benauwde ruimtes, tussen de zwetende mensen op de lopende band en daarna in een gezamenlijke douche. Brr…. Ik sport het liefste thuis. Niemand die op je let en in mijn eigen tempo. Barre 3 vind ik een geweldige methode om in een korte tijd een mooi en strak lichaam te krijgen. En het is nog fun ook.

Barre workoutBarre3.com / bron afbeelding

Het begon allemaal ruim een jaar geleden met een nieuwe trend uit Amerika. Victoria’s Secretmodellen waren lyrisch over een nieuwe fitnessvorm geïnspireerd door ballet. Ik kwam al snel terecht bij de bekende Mary Helen Bowers van Ballet Beautiful. Ik bekeek wat Youtubefilmpjes maar ik was niet helemaal om. Haar Amerikaanse accent irriteerde me en ik vond niet alle moves fijn om te doen. Via de zoekwoorden ballet en fitness kwam ik terecht bij andere instucteurs die soortgelijke fitnessroutines aanboden. Toen ik de filmpjes van de blonde en goedlachse Sadie Lincoln tegenkwam had ik de perfecte match gevonden. Ze maakt je enthousiast zonder het er te dik bovenop te leggen. Haar methode, iets waar ik nog nooit van had gehoord, namelijk Barre 3.

Nadat ik via Youtube een paar workouts had gedaan was ik nog enthousiaster. Ik leerde al snel dat Barre 3 ook een website heeft met verschillende fitnessprogramma’s. Dit is wel betaald, maar voor een fijne sportroutine heb ik dit wel over. Ik ben helemaal enthousiast over Barre 3. Ik wil je daarom wat meer hierover vertellen.

Wat is Barre 3?

Barre 3 is een fitnesstrend die is uitgevonden in Amerika. Je kunt het zien als een unieke combinatie van ballet, yoga en pilates in de vorm van een workout. Alle moves zijn makkelijk uit te voeren. Het meest fijne eraan is dat je wel echt aan je lichaam werkt maar je spieren niet te erg belast. En waar staat dan de 3 voor in Barre 3? De founder van Barre 3, Sadie Lincoln, gelooft in een holistische benadering. Behalve aandacht voor sport, is er op de website ook aandacht voor gezonde voeding. Daarnaast is Barre 3 een community van over de hele wereld. De bezoekers van de site laten weten wat ze vinden van de workouts en het leeft echt online. En zo heb je de drie pijlers van Barre 3: Exercise, Nutition en Community. Needs no translation, right?

Zo krijg je een mooi getoned lichaam zonder de spierpijn. Ik voel en zie gewoon dat mijn lichaam beter in vorm is. Zelfs al na twee weken.

Een paar jaar geleden begon ik met the Brazilian Butt Lift, waar ik ook de dvd van heb. Een hele fijne fitnessroutine maar deze is behoorlijk heftig. Zo had ik een keer na een sessie echt een paar dagen spierpijn en zelfs moeite met lopen! Barre 3 is stukken milder. Sommige workouts zijn wel heel heftig maar dit zijn er maar een paar. De overgrote meerderheid is gewoon goed te doen. Je put je lichaam niet onnodig uit en je hoeft je niet enorm in het zweet te werken. Ik denk wel eens, maar verandert mijn lichaam wel echt? En als ik dan in de spiegel kijk zie ik dat het wel zeker resultaat heeft gehad. Mijn buik is net wat strakker en ook mijn benen zijn gespierder. Ik voel en zie gewoon dat mijn lichaam beter in vorm is. Zelfs al na twee weken.

barre

Props

Barre3 wordt gegeven in verschillende studio’s in Amerika, alleen jammer genoeg niet in Nederland. Maar dit is helemaal niet erg want met de website tover je je eigen woonkamer zo om in een sportschool. In de studio’s maken ze gebruik van een ballet bar maar je kunt hier thuis ook gewoon een stoel voor gebruiken. Je gebruikt de achterkant van de stoel dan als bar. Ook fijn aan Barre 3 is dat ze verschillende props gebruiken. Zelf heb ik een bal en gewichtjes. Ik vind dit vooral erg handig bij de buikspieroefeningen. Bij sommige oefeningen voor je buikspieren krijg ik soms ook last van mijn rug. Als ik een bal als extra hulpmiddel gebruik, bijvoorbeeld om met je rug op te leunen, heb ik hier veel minder last van.

Programma’s

Het allerfijnste aan deze fitnessmethode vind ik de programma’s. Ik ben hier echt een sucker voor. Ik vind het fijn als ik een kant en klaar overzicht heb met, die dag die work out, die dag, die workout. Zo hoef je niet elke dag na te denken van, wat zal ik nu eens doen. Ik kan je vertellen dat dat geen overbodige luxe want je vindt online wel honderden verschillende workouts. Zo zijn er workouts van 10 minuten, van 30 minuten, van 40 minuten en van een uur. Via de site heb je de programma’s ‘28 to great’ en ‘7 day body blast’. Niet alleen geven de programma’s je een overzicht van de workouts die je kunt doen, je krijgt hierbij ook unieke recepten om je lichaam een extra boost te geven.

De site is kortgeleden vernieuwd en je betaalt nu extra als je ook deze programma’s wilt volgen. Maar voor mijn lezers is er goed nieuws!!! Ik zal binnenkort een fijn programma van 3 weken online posten. Dan heb je gegarandeerd een uitgebalanceerd programma. Eerder postte ik al een detox weekmenu, die je goed zou kunnen doen in combinatie met dit sportprogramma. Ik help jou graag mee naar een gezonde en bewuste levensstijl.

Wil je ook proberen of de workouts van Barre 3 wat zijn voor jou? Hieronder vindt je een link naar de site. Let op: ook als je begint met een lidmaatschap van een maand moet je je uitschrijven, want de maandelijkse automatische incasso vervalt niet na die eerste maand. Iets waar ik een keer de mist mee in ging.

Het Barre 3 programma van Sadie Lincoln. Of als je een gratis voorproefje wilt, check dan de video in mijn blog 3x fantastische workouts van minder dan 10 minuten.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter