bloggen leuk houden
Lifestyle

De toekomst van mijn blog! | Met 5 tips om bloggen leuk te houden

Bloggen is best verslavend en voor je het weet ben je urenlang online aan het rondstruinen of denk je alleen nog aan bezoekersaantallen. Je zou bijna vergeten dat je blogt voor je plezier! Want draait het wel allemaal om succes? Ik geef je 5 tips mee om bloggen leuk te houden. Ook wil ik wat meer vertellen over welke kant ik op wil in de toekomst.

 Tip #1: Stel jezelf de vraag, wat wil ik delen?

In plaats van ‘er moet weer wat online’ stel ik mezelf de vraag ‘wat wil ik nu echt graag delen?’ Wat houdt me op dit moment bezig en hoe zou ik het zo kunnen opschrijven dat ik mezelf bij de les houd en anderen er ook wat aan hebben.Ook is het een uitdaging om je niet te erg te laten afleiden. Als jij snel bent afgeleid, lees dan ook mijn artikel over meer focus op je blog (hier).

Tip #2: Maak je niet druk over bezoekersaantallen, al helemaal niet in het begin.

Eigenlijk zijn bezoekersaantallen helemaal niet zo belangrijk als je net begint met bloggen. Je staat niet gelijk bovenin in Google dus veel mensen weten je nog niet te vinden. Hier is tijd voor nodig. En dit is dan wel mijn tip maar ik kan hier zelf ook wat wat oefening in gebruiken. De afgelopen tijd was ik elke dag op Google Analyics aan het kijken. Ik ga proberen dit los te laten. Om me voor nu even geen zorgen te maken over bezoekersaantallen en rustig door te gaan met wat goed voelt voor mij.

Ik denk echt dat je het dan voor jezelf leuk en haalbaar houdt. En het staat hier nu, dus dan gebeurt het ook 😉

Hoe zie ik de toekomst voor me?

Ik ben wel aan het nadenken hoe ik mijn blog in de toekomst zie. Ik heb zo veel geleerd de afgelopen tijd en ik ga er rustig de tijd voor nemen dit nog beter onder de knie te krijgen. Ook wil ik af en toe schrijven over wandelen.

Gisteren heb ik bijvoorbeeld een wandeling gemaakt van een paar uur en tussendoor stukjes van de wandeling gefilmd. De volgende stap is om een filmpje hiervan te maken. Film en video-bewerking is weer een hele andere tak van sport maar ik vind het wel ontzettend leuk om te leren hoe dit precies werkt. In de toekomst wil ik verschillende soorten media inzetten. Ook denk ik over een product voor op mijn site, zoals een e-book, en wil ik een nieuwsbrief inzetten.

En hoe vaak ga ik iets online zetten? Ja, dat beslis ik eigenlijk van dag tot dag.

Leg jezelf ook niet teveel druk op hierin. Heb je zin in een vakantie, dan post je toch even niks? Ik heb er ook bewust voor gekozen om een week niks op mijn blog te zetten. Het moet wel leuk blijven!

Tip #3: Jij bent de baas. Laat je niet gek maken door het fenomeen succesvol bloggen. En maak je eigen regels. Want wie bepaalt hoe vaak jij iets online zet? Hint: dat ben jij zelf.

bloggen tipsEen bloemenveld tijdens mijn wandeling

Loslaten

Daarnaast wil ik proberen nog structureler bepaalde dagen en tijden in te plannen voor bloggen en als die tijd voorbij is het ook weer helemaal los te laten. Want ik betrap mezelf er wel op. Dan ben ik de hele dag druk geweest, plof neer op de bank met mijn zelfgemaakte maaltijd en dan denk ik: hey dit is een lekker recept, misschien moet ik dit op mijn site zetten. Zal ik mijn camera halen?

En dan ben je ongemerkt toch een beetje aan het werk. Dit is dus een knop die ik echt om moet zetten, zo van nu even niet. Als beginnend blogger is dat iets waar ik nog een balans in moet vinden. En zo komen we gelijk op mijn volgende tip.

Tip #4: Probeer af en toe helemaal niet met je blog bezig te zijn.

Bijvoorbeeld tijdens een goed gesprek met een vriendin. Je hoeft echt niet gelijk een selfie van jullie samen te maken. Dit zelfde geld voor jouw culinaire hoogstandjes. Niet alles hoeft online.

Tip #5: Geniet ervan dat het nog niet allemaal zo serieus hoeft

Als je net begint trek jij helemaal zelf aan de touwtjes. Wil je slow bloggen? Dat kan. Voor je het weet is jouw blog helemaal booming en dat geeft echt meer druk. Als je geld verdient heb je bovendien ook adverteerders om rekening mee te houden en geef je een stukje autonomie op.

Dit is ook het fijne van  hobby-blogger zijn. Je hebt nog niet de druk van duizenden mensen die zitten te wachten tot er weer een stukje van je online komt. No pressure. Je kunt het echt op zo’n manier en in zo’n tempo invullen die voor jou prettig is. Niks moet. En nu wil ik ook niet zeggen dat er iets mis is met geld verdienen met je blog. Als dat kan, helemaal te gek! Maar zo lang dat nog niet zo is, waarom zou je hier dan ook niet zo veel mogelijk van genieten?

Ik zet de vijf tips nog een keer op een rij:

  • Denk niet ‘er moet weer wat online’ maar wel ‘wat wil ik eigenlijk delen?’
  • Maak je niet druk over bezoekersaantallen
  • Houd zelf de regie over hoe vaak je iets online zet.
  • Probeer af en toe helemaal niet met je blog bezig te zijn.
  • Geniet ervan dat het nog niet allemaal zo serieus hoeft.

Zo dat waren mijn tips. Ik hoop ook andere mensen aan het denken te zetten. Bijvoorbeeld om je minder te laten leiden door verwachtingen van anderen en vooral ook je eigen pad te volgen.

Volg me ook op Twitter.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter