Veganistische bulgursalade met falafel
Recepten

Veganistische bulgursalade met falafel + review falafeldeeg AH

Ik houd van veganistisch eten! Het staat altijd garant voor lekker veel groentes en andere healthy stuff. Nog een groot voordeel is dat je eerder experimenteert met wereldse gerechten want in bijvoorbeeld de Aziatische of Midden-Oosterse keuken maken ze praktisch geen gebruik van zuivel. Deze week wil ik graag een recept voor veganistische bulgursalade met falafel met je delen. Ik testte trouwens gelijk het falafeldeeg van de AH!

Af en toe veganistisch eten is erg prettig voor jouw lichaam want jouw darmen hoeven dan minder moeite te doen om de dierlijke ingrediënten te verwerken. Deze zijn namelijk over het algemeen lastiger te verteren. Dit gerecht van bulgursalade is heerlijk tussen de middag op een zomers dag maar kan ook prima als avondmaaltijd op elk moment van het jaar. Je zou de falafel kunnen vervangen voor lamskoteletjes of biefstuk – erg lekker met wat kruidenboter erbij – als je tóch kiest voor vlees.

Heel eerlijk gezegd heb ik ontzettend lang zitten twijfelen of ik dit recept wel zou posten, omdat ik alles behalve tevreden ben over de foto’s. Ze zijn gemaakt in mijn vorige woning waar ik nog geen fotogenieke plek had met goede lichtinval. Het staat wel op mijn wenslijst om in de toekomst vaker recepten te posten. Ik wil toch graag dit recept met je delen omdat het niet te ingewikkeld en gewoon lekker is. Goed, laten we aan de slag gaan.

Ingrediënten bulgursalade

Dit heb je nodig.

4 personen

• 200 g bulgur
• extra vierge olijfolie
• 2 rode puntpaprika’s
• 3 takjes verse munt
• verse bieslook
• 5 lente-uitjes, in ringetjes
• 1/2 komkommer
• trostomaten
• 300 falafeldeeg
• peper en zout

Review falafeldeeg van Albert Heijn

Ik had dit falafeldeeg al eerder in de schappen gezien van de Albert Heijn en was toen stiekem al  nieuwsgierig. Ik vind falafel al vrij snel droog en heb er altijd wel iets van een saus bij nodig.

De ingrediëntenlijst ziet er goed uit. Het enige wat ik niet direct kon plaatsen was de E200. Ik heb het even opgezocht en dit is sorbinezuur. Niet echt het ergste E-nummer, en het staat helemaal onderaan wat betekent dat hier het minste van inzit.

review falafeldeeg albert heijn

falafeldeeg AH

De verpakking ziet er prima uit. Het heeft een beetje die bekende bio-feel. Enig minpuntje is het gebruik van plastic.

Het maken van de falafel is heel makkelijk. Je vormt er een burger van en deze bak je in de pan. Als je wilt kun je er ook kleine balletjes van maken!

Ik ben erg te spreken over dit product. Het scheelt heel veel werk dat het beslag al kant en klaar is en je hebt zo een lekkere falafel op tafel. Het product is zeker niet te droog en proeft behoorlijk natuurlijk. Vaak merk ik namelijk als iets uit pakjes of zakjes komt, omdat het toch een  tikkeltje nep smaakt. Dat is bij dit falafeldeeg niet zo. Wil je een keer snel wat op tafel dan is dit ideaal!

veganistische bulgursalade falafel

Recept bulgursalade

  • Je kookt de bulgur volgens de verpakking, zo’n 10 minuten. Uiteraard giet je dit vervolgens af.
  • Je snijdt de rode puntpaprika in kleine stukjes.
  • Ook de verse bieslook en de munt hak je fijn. Deze voeg je op het laatste toe.
  • Je snijdt de lente-uitjes in ringen. Het lekkerste is om deze even kort te bakken in een pan met wat olijfolie. Zo worden ze wat zachter en zoeter – en de olie in de pan krijgt er ook een lekkere smaak van. Deze kun je toevoegen aan de bulgur.
  • Ook de komkommer snijd je in stukjes. Je kunt deze schillen, of laat gewoon de schil eraan.
  • Snijdt de tomaten in kleine stukjes.
  • Voeg alles samen in een kom. De bulgur mag nog warm zijn. Als je wilt kun je de salade ook nog prima te volgende dag eten want ook koud is ‘ie lekker.
  • Strooi er naar smaak peper en zout over en besprenkel met wat citroensap.
  • Doe de falafelburger erbij en smullen maar!

recept Veganistische bulgursalade met falafel

En daar is jouw gezonde, smaakvolle maaltijd. Omdat ik net klaar ben met mijn citroensapkuur ben ik weer helemaal in de ban van healthy én lekkere voeding. Enjoy!

Als jij ook graag gezond en natuurlijk eet, en het liefste zo min mogelijk suikers gebruikt, lees dan ook de gastblog 6x tips om ongewild snacken in de avonduren te voorkomen.

 

 

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter