vegetarische salade courgette, aspergetips en avacadomousse
Health, Recepten

Lauwwarme salade van courgette, aspergetips en avacadomousse

Deze golden oldie blijft goed. Ik serveerde deze courgette met avocadomousse ooit eens tijdens een etentje en dit viel toen goed in de smaak. Terwijl het echt niet zo veel moeite is. En door de vele groenten is het een ontzettend gezond gerecht! Geschikt als voorgerecht of als lichte zomermaaltijd!

Vegetarische maaltijdsalade

Best gek dat je in de zomer veel meer de behoefte hebt aan lichte maaltijden. Zo werkt dat tenminste bij mij. Heb jij dat ook? In de winter moet je er niet aan denken iets kouds te eten ’s avonds maar in de zomer gaat een (lauwwarme) maaltijdsalade er juist goed in.

De avocadomousse serveer je koud, de courgette en boontjes bak je. Als je alles samen serveert krijg je zo een lauwwarme maaltijd.

Een tijdje geleden kocht ik een ronde steekring bij Dille en Kamille en het was er niet eerder van gekomen deze te gebruiken. Et voila, de steekring kreeg bij dit gerecht een primeur. Daarom is het gerecht mooi rond. Zo maak je het.

Ingrediënten (2 pers.)

 • 1 avocado
 • een handjevol groene tuinboontjes
 • flinke lepel Griekse yoghurt
 • 100 g. groene aspergetips
 • halve courgette
 • een bol mozzarella
 • een teentje geperste knoflook
 • citroensap
 • theelepel sambal

Zo maak je het:

Prak de avocado fijn. Roer er een flinke lepel Griekse yoghurt doorheen totdat je een avocadomousse krijgt. Maak op smaak met flink wat citroensap, peper, zout en wat geperste knoflook.

Verwijder het vruchtvlees van de courgette. Snijd de halve courgette in de lengte doormidden. Snijd nog een keer doormidden zodat je mooie partjes krijgt.

Blancheer de aspergetips een minuutje in kokend water.

Zet een pan met olie op het vuur. Bak hierin de courgette en aspergetips ongeveer een minuutje, zodat de groentes beetgaar blijven. Doe er een klein beetje sambal bij en een half teentje verse knoflook.

Maak een bedje van de avocadomousse. Leg hierop de aspergetips en de stukjes courgette. Pak een flinke bol mozzerrella en versnipper per bordje een halve bol over de groentes.

Lekker met een Turks brood en wat smeersels erbij!

Lauwwarme salade courgette, aspergetips en avacadomousse

Lauwwarme salade gegrilde groenten

 

Lauwwarme salade courgette, aspergetips en avacadomousse

Eet jij vaak salades in de zomer?

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

10 Comments

 • Rory juni 4, 2019 at 8:15 pm

  Eigenlijk niet (helaas). Mijn man is iemand die zegt dat sla geen eten is (echt waar). Hij vindt het niet net zoveel voedingswaarde hebben als groente. Mijn dochtertje en ik vinden het soms gewoon lekker: sla met komkommer, cherry tomaatjes, kappertjes, tonijn, fijne stukjes augurk, radijs. Mjam. En met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes (niet gezond, wel heel lekker zo nu en dan).
  Nu moet ik zeggen dat jouw salade wèl ‘echte’ (zoals hij het zou zeggen) groente bevat. Want ik zie de courgette en tuinboontjes, de aspergetips en de avocado. Dit is wel iets wat ik zou willen uitproberen. En dan inderdaad wel met Turks brood of zuurdesem stokbrood erbij.
  Ik houd wel heel erg van het uitproberen dus dit is een recept waar ik zeker nog eens naar terug zal kijken.

 • Melanie Hoogvliet juni 5, 2019 at 8:57 am

  ik hou enorm van dit soort gezonde recepten ik ga het zeker eens uitproberen

 • Wanda juni 5, 2019 at 10:12 am

  Dit recept sla ik even op want ik vind advocado heerlijk, maar heb er niet veel recepten van, dus deze ga ik zeker uitproberen.

 • Nicole Orriëns juni 5, 2019 at 11:09 am

  Ik kom meestal niet zoveel verder dan komkommer of gewoon sla. Maar dit is een goed idee!

 • Maaike juni 5, 2019 at 10:58 pm

  Dat klinkt ontzettend lekker. In de zomer vind ik het heerlijk om maaltijdsalades te eten. Dan is het gewoon te warm om te koken 😉

 • Marcelina juni 6, 2019 at 7:45 pm

  Klinkt als een fijn zomer gerechtje 🙂 lekker fris, maar ook vol van smaak. Het opslaan waard!

 • Lauwwarme salade van courgette, aspergetips en avacadomousse – Mindfulnessvoedingengezondheid januari 4, 2021 at 7:32 pm

  […] Zet een pan met olie op het vuur. Bak hierin de courgette en aspergetips ongeveer een minuutje, zodat de groentes beetgaar blijven. Doe er een klein beetje sambal bij en een half teentje verse knoflook.https://www.happymindful.nl/courgette-met-avacadomousse/ […]

 • Laat een bericht achter