Deze golden oldie blijft goed. Ik serveerde deze courgette met avocadomousse ooit eens tijdens een etentje en dit viel toen goed in de smaak. Terwijl het echt niet zo veel moeite is. En door de vele groenten is het een ontzettend gezond gerecht! Geschikt als voorgerecht of als lichte zomermaaltijd!
Vegetarische maaltijdsalade
Best gek dat je in de zomer veel meer de behoefte hebt aan lichte maaltijden. Zo werkt dat tenminste bij mij. Heb jij dat ook? In de winter moet je er niet aan denken iets kouds te eten ‘s avonds maar in de zomer gaat een (lauwwarme) maaltijdsalade er juist goed in.
De avocadomousse serveer je koud, de courgette en boontjes bak je. Als je alles samen serveert krijg je zo een lauwwarme maaltijd.
Een tijdje geleden kocht ik een ronde steekring bij Dille en Kamille en het was er niet eerder van gekomen deze te gebruiken. Et voila, de steekring kreeg bij dit gerecht een primeur. Daarom is het gerecht mooi rond. Zo maak je het.
Ingrediënten (2 pers.)
- 1 avocado
- een handjevol groene tuinboontjes
- flinke lepel Griekse yoghurt
- 100 g. groene aspergetips
- halve courgette
- een bol mozzarella
- een teentje geperste knoflook
- citroensap
- theelepel sambal
Zo maak je het:
Prak de avocado fijn. Roer er een flinke lepel Griekse yoghurt doorheen totdat je een avocadomousse krijgt. Maak op smaak met flink wat citroensap, peper, zout en wat geperste knoflook.
Verwijder het vruchtvlees van de courgette. Snijd de halve courgette in de lengte doormidden. Snijd nog een keer doormidden zodat je mooie partjes krijgt.
Blancheer de aspergetips een minuutje in kokend water.
Zet een pan met olie op het vuur. Bak hierin de courgette en aspergetips ongeveer een minuutje, zodat de groentes beetgaar blijven. Doe er een klein beetje sambal bij en een half teentje verse knoflook.
Maak een bedje van de avocadomousse. Leg hierop de aspergetips en de stukjes courgette. Pak een flinke bol mozzerrella en versnipper per bordje een halve bol over de groentes.
Lekker met een Turks brood en wat smeersels erbij!
Eet jij vaak salades in de zomer?
10 Comments
Eigenlijk niet (helaas). Mijn man is iemand die zegt dat sla geen eten is (echt waar). Hij vindt het niet net zoveel voedingswaarde hebben als groente. Mijn dochtertje en ik vinden het soms gewoon lekker: sla met komkommer, cherry tomaatjes, kappertjes, tonijn, fijne stukjes augurk, radijs. Mjam. En met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes (niet gezond, wel heel lekker zo nu en dan).
Nu moet ik zeggen dat jouw salade wèl ‘echte’ (zoals hij het zou zeggen) groente bevat. Want ik zie de courgette en tuinboontjes, de aspergetips en de avocado. Dit is wel iets wat ik zou willen uitproberen. En dan inderdaad wel met Turks brood of zuurdesem stokbrood erbij.
Ik houd wel heel erg van het uitproberen dus dit is een recept waar ik zeker nog eens naar terug zal kijken.
ik hou enorm van dit soort gezonde recepten ik ga het zeker eens uitproberen
Ik ben benieuwd!
Helemaal mijn ding. Thx!!!
Dit recept sla ik even op want ik vind advocado heerlijk, maar heb er niet veel recepten van, dus deze ga ik zeker uitproberen.
Ik kom meestal niet zoveel verder dan komkommer of gewoon sla. Maar dit is een goed idee!
Haha, ook lekker.
Dat klinkt ontzettend lekker. In de zomer vind ik het heerlijk om maaltijdsalades te eten. Dan is het gewoon te warm om te koken 😉
Klinkt als een fijn zomer gerechtje 🙂 lekker fris, maar ook vol van smaak. Het opslaan waard!
[…] Zet een pan met olie op het vuur. Bak hierin de courgette en aspergetips ongeveer een minuutje, zodat de groentes beetgaar blijven. Doe er een klein beetje sambal bij en een half teentje verse knoflook.https://www.happymindful.nl/courgette-met-avacadomousse/ […]