natuurlijke deodorant
Beauty

Review: Natuurlijke deodorant van Crystal Fresh

Inmiddels weet ik wel beter dan mee te gaan in elke gezondheidshype maar nog steeds vind ik natuurlijke beautyproducten ontzettend interessant. Zo min mogelijk gifstoffen, in mijn voeding en in mijn huidverzorgingsproducten: daar houd ik van. Gelukkig heeft de Eko Plaza een deodorant van Chrystal Fresh met 100% natuurlijke ingrediënten. Maar is het ook wat?

Groene, natuurlijke beautyproducten

Extreem eten is uit. Een tijdje geleden was ik in de ban van de Food Factor. Behalve een vrij rigoureuze eetstijl bepleit dit boek ook een zo groen en natuurlijk mogelijke levensstijl. Of de eetmethode in dit boek echt werkt? Tsja, dat laten we voor het gemak even in het midden maar ik ben wel door dit boek aan het denken gezet en ik heb de biologische boer en natuurwinkel helemaal herontdekt. Een bewuste levensstijl spreekt mij ontzettend aan en ik ben al langer bezig om beautyproducten te gebruiken die niet te belastend zijn voor je huid. Een bekende naam op dit gebied is Jetske Ultee, en zoals je kunt lezen in mijn vorige post over bewuste beautyproducten heb ik al verschillende producten in mijn bezit die Jetske Ultee-proof zijn.

Is deodorant echt kankerverwekkend?

Ik ben me al een tijdje aan het verdiepen in gifvrije cosmetica. Onlangs waren er verontrustende berichten in het nieuws. Deodorant zou kankerverwekkende stoffen bevatten. Inmiddels is dit gerucht weer ontkracht door dermatologen en beautydeskundigen, dus daar hoeven we niet zo bang voor te zijn. Maar dit leidde bij mij wel tot een zoektocht in welke deodorant je huid zo min mogelijk schaadt.

Antiperspirant en deodorant

Wist je dat een gewone anti-transpiratie deodorant een laagje over je huid heen legt waardoor je zweet er niet uit kan? Ontzettend handig natuurlijk maar niet echt natuurlijk. Ik ontdekte al snel dat er twee soorten deo’s zijn: deodorants die je zweetgeur verhullen door een sterke parfumgeur en deodorants die er dus voor zorgen dat je stopt met zweten. Laatstgenoemde staat ook wel bekend als antiperspirant. Dit is dus de soort die je huid verstopt. Hoewel het volgens huidgoeroe Jetske Ultee niet zo heel veel kwaad kan wil ik toch het zekere voor het onzekere nemen en een deo gebruiken die dit niet doet. Ik vind al snel deodorant van Crystal Fresh.

Wat is dat voor deodorant van Crystal Fresh?

Ik ben nogal een kritische koper en vooraf was ik op internet al verschillende verhalen over natuurzuivere deo’s tegengekomen. De meeste gebruiker zijn enthousiast. Deze zou 100% natuurlijk zijn en je huid dus niet verstoppen. Ook fijn: je zou er zelfs jaren mee kunnen doen. Ik vind hem niet goedkoop met z’n €9,75 maar hey, alles voor een natuurlijke huid dus ik gooi hem toch in mijn biologische winkelmandje. Deze natuurlijke deodorant bestaat uit minerale zouten.

Is het een steen of een deo?

Na mijn koop verlaat ik de natuurwinkel en zoek een stil plekje op om gelijk mijn nieuwe deo te testen. Ik wrijf ermee onder mijn oksels en merk al snel wat vreemds op. Er gebeurt helemaal niks! Er komt niks vanaf. De deo lijkt op een steen, hij is keihard. Ik lees de verpakking en zie dat je ‘m eerst nat moet maken voordat je ‘m gebruik. Aaaah, ok, tsja, dat gaat even niet hier in dit winkelcentrum. Dit is wel even wennen en ik vind het eigenlijk niet zo handig.

natuurlijke deodorant crystal fresh

natuurlijke deodorant crystal fresh

Eindoordeel

Voor de echte groene beauties is dit een product om zeker eens te proberen. Alleen ik moet zeggen, I’m not a fan.  Ik heb ‘m inmiddels al een paar maanden in mijn bezit en ik gebruik hem bijna niet. Je moet de deo eerst nat maken en in de zomer is dit niet zo erg. Even onder de kraan en even onder je oksels wrijven en klaar is kees. Je hebt dan toch meestal iets van een hemdje aan dus dit is zo gedaan. In de winter vind ik ‘m veel minder fijn. Omdat je hem eerst nat moet maken wordt het toch een beetje geklieder en als je je dikke winterkleren aanhebt is het helemaal niet fijn als je met water moet knoeien.

Werkt deze deodorant ook echt?

De grote vraag is natuurlijk of ‘ie ook werk. Zelf heb ik nooit last van een sterke zweetlucht en ik zweet sowieso niet veel dus voor mij werkt hij wel voldoende. Ook heb ik goede verhalen gelezen van anderen die ‘m hebben getest. Alleen met een kleine €10,- vind ik hem behoorlijk prijzig. Groot voordeel is dan weer wel dat je er ontzettend lang mee kan doen. Voor op reis vind ik ‘m minder handig omdat ‘ie vrij groot en log is. Ik zou hem niet weer kopen. Ik zou zeggen, houd het lekker bij een gewone deo van je supermarkt of drogisterij.

Deze review is 100% onafhankelijk, dit product is niet gesponsored.

Volg je me al op Twitter? Ik zou het leuk vinden je daar te zien!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter