Hotspots in Nederland

Dagje Groningen #2

Van plan een dagje naar Groningen te gaan? Wat een heerlijke stad is dit toch. Superleuke boetiekjes, koffietentjes en restaurants! Kleine straatjes om in rond te struinen en een state of the art felgekleurd museum waarin je jezelf kunt verliezen. En het allerbeste is nog de relaxte vibe.

Dagje Groningen

Ik ben een beetje fan van Groningen. Ik schreef al eerder over deze stad in  mijn vorige blog Een dagje Groningen: lunchen in stijl en vrolijke winkeltjes. De fietstocht vanaf waar ik nu woon naar de stad – zo’n 10 kilometer – is al een feestje want je komt langs het prachtige Paterswoldse Meer. Op weg naar de stad trok dit bord mijn aandacht. De La Place is terug!

la place groningen

Hotspots Groningen

Groningen is een stad vol met hotspots, ik zou hier honderden blogs over kunnen schrijven… maar je moet ergens beginnen dus waarom dan niet met het leukste straatje van Groningen?

Folkingestraat

De Folkingstraat is behoorlijk gehyped en niet voor niks. Je vindt hier ontzettend veel verschillende boetiekjes, culinaire zaakjes en healthy spots. Zo heb je hier de fantastische delicatessenwinkel Ariola, brasserie Midi voor een goede lunch en de Marokkaanse supermarkt Le Souk. Ik kreeg kortgeleden op mijn verjaardag een tajine cadeau! In deze winkel vind je erg veel ingrediënten voor de Marokkaanse keuken en tijdens het rondsnuffelen doe je gelijk culinaire inspiratie op.

De Folkingstraat was fantastisch versierd dit keer! So pretty.

folkingestraat groningen folkingestraat groningen

Juicebar Dubbeljoe J

Als je dan toch in de Folkingstraat bent, check dan Juicebar Dubbeljoe J. Het aanbod aan verse juices is erg gevarieerd en in de zaak hangt een leuke sfeer. Zien al deze juices bij elkaar er niet vrolijk uit?

juicebar groningen

Antiek winkeltje Klinkhamer Antiek

Ik heb een nieuwe tik… ik ben sinds kort op zoek naar antiek servies! Ik zag op Insta en Pinterest allemaal prachtige foto’s voorbij komen van gerechten op vrolijke vintage borden. Deze vaasjes bij Klinkhamer Antiek (dikke aanrader!) waren alleen iets te prijzig om alleen voor fotostyling te gebruiken maar wat zijn ze mooi. Ook dit winkeltje vind je in de Folkingestraat.

antiekwinkel groningen

La Place

Daar is ‘ie dan, de La Place. Niet echt een hotspots in de zin van goh wat een origineel adresje wat fijn dat je me die hebt getipt maar toch. Ik ben een beetje verliefd op deze Philippe Starck stoel. Het interieur in de vernieuwde La Place is stunning en de smoothies hier zijn altijd goed. Aardbei is mijn favoriet, zoals je ziet. Hey, dat rijmt.

la place groningen smoothie groningen

Oosterstraat

De Oosterstraat is steeds meer in opkomst. Ik vind dit een fijn alternatief op de Folkingstraat. Ik wil nog altijd graag een keer naar Konbu Streetfood waar je gerechten vindt uit de  Vietnamese en Japanse keuken!

Het winkelaanbod is ook hier gevarieerd. O42 Interieur is een hele fijne interieurwinkel waar ik echt nog een keer heen moet om inspiratie op te doen voor woonblog Ik woon fijn waarvoor ik schrijf. In de ANWB- winkel kun je lekker de outdoorsy uithangen. De Coffee Company is een van de beste koffietentjes in Groningen en je vindt hier ook nog de leuke hobbywinkel Pipoos!

oosterstraat groningen

Winkeltje accessoires Handmade Hopes

Ik vind het altijd zo leuk als winkeleigenaren hun best hebben gedaan op de etalage. Mijn oog viel op deze quote. Life is lovely. Handmade Hopes is een woonwinkel en conceptstore. Tegelijkertijd is dit een dagbestedingsproject voor jongeren die het moeilijk hebben. Deze winkel vind je in de Oosterstraat.

handmade hopes groningen

Oeh, en dit bord. Ik werd hier zo vrolijk van!

handmade hopes groningen

Kleurrijk Groningen

Meestal kom je aan in Groningen met de trein, lekker makkelijk. Je zult dan al snel vooral het centrum zien. Toch is ook de omgeving de moeite waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Wall House bij de Hoornse Meer?

wall house groningen

En ik kon het niet laten dit busje op de foto te zetten! Leuk hè?

hippie minivan groningen

Nog een keer de adressen tijdens mijn dag in Groningen op een rij.

Hotspots:

  • Juicebar Dubbeljoe J, Folkingestraat
  • Antiekwinkel Klinkhamer Antiek, Folkingestraat
  • Winkeltje woonaccessoires Handmade Hopes, Oosterstraat

Houd jij ook zo van rondsnuffelen in antiekwinkeltjes?

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Cynthia juli 13, 2017 at 2:23 pm

    Jaaa, ik ben echt dol op antiek. Steeds doller feitelijk. Ik ben dan ook vaak in de kringloopwinkel te spotten!!

  • Laat een bericht achter