Hotspots in Nederland

Dagje weg Groningen | Lunchen in stijl en vrolijke winkeltjes

Het ligt wat uit de route voor de meeste mensen maar een dagje weg naar Groningen is echt de moeite waard. Een tijdje geleden kwam een goede vriendin  een dagje bij me op bezoek. Samen trokken we de stad in en bezochten we koffietentjes, unieke winkeltjes en andere spannende plekjes met een lunch in ’t Feithhuis in Groningen als hoogtepunt.

Kleine bekentenis. Dit alles is zo’n drie maand geleden en het was er niet eerder van gekomen een blog hierover te schrijven. Dat verklaart waarom je mooie herstkleuren op de foto’s ziet en geen sneeuwvlokken 😉

Starbucks in Groningen

13.00 We hebben afgesproken bij de Starbucks op het station van Groningen. Dit is gelijk een highlight. Het stationsgebouw met z’n hoge plafonds, gebrandschilderd glas en tegeltableaus is prachtig om te zien. De Starbucks zit in dit historische gebouw dus je doet hier een kopje koffie in stijl. Wij sloegen dit over want we wilden gelijk de stad verkennen.

starbucks groningen

station Groningen

Vanaf het station kun je het beste de route nemen over de museumbrug. Je ziet dan gelijk het kleurrijke museumgebouw en kunt dan je weg rechtdoor vervolgen door de Folkingestraat.

Folkingestraat, het leukste straatje van Nederland

13.10 De Folkingstraat is benoemd als leukste straatje van Nederland en je ziet wel waarom. Allerlei upcoming koffietentjes en winkeltjes maken dat je je hier wel even kunt vermaken.

14.00 Tijd voor lunch! We lunchen bij ’t Feithhuis. Een chique restaurant met heerlijke sandwiches en salades. Vooral de toast van mijn vriendin met geroosterde groenten maakt indruk.

lunch feithuis

15.00 Intussen zijn we bijgekletst en hebben we door de stad gestruind. Tijd voor nog een kop koffie. Dit keer bij Kattencafé op z’n Kop. Een speciaal huiskamercafé waar verschillende asielkatten rondlopen. Om hier te kunnen zitten moet je wel even reserveren.

15.30 En dan zie ik dit winkeltje en ik ben gelijk verliefd! Hier wordt je toch vrolijk van. Het heet A Little Lovely Company en een paar weken later kom ik erachter dat er ook een tweede, wat kleiner, filiaal is en wel in de Herestraat!

A Little Lovely Company Groningen winkeltje Groningen A Little Lovely Company Groningen

17.00 Als afscheid nemen we opnieuw een kop koffie, dit keer in Forum Images aan het Hereplein. Wat veel mensen niet weten is dat je bij deze bioscoop (aanrader trouwens) ook goed een drankje kunt doen. Heerlijk, want het is hier meestal lekker rustig. Fijn na zo’n intensief en gezellig dagje.

Dat waren zo wat highlights. Ik hoop dat ik je een beetje enthousiast heb gemaakt over Groningen!

Hotspots Groningen:

 • Starbucks Station Groningen
 • ’t Feithhuis, Martinikerkhof 10
 • Kattencafé op z’n Kop, Oude Ebbingestraat 57
 • A Little Lovely Company, A-straat 16
 • Forum Images, Hereplein 73
Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

4 Comments

 • Denise januari 27, 2017 at 9:15 pm

  Ik ben een paar keer in Groningen geweest, maar wauw, wat een mooi station! Helemaal niet opgevallen toen ik daar was. En ik ben trouwens heel benieuwd geworden naar het kattencafe waar je het over hebt!

  • Miss happy and mindful januari 27, 2017 at 9:25 pm

   Haha, ja is echt mooi ja. Ik moet lachen omdat ik eerst een nog mooiere foto had van het station alleen daar stond een man op met afgezakte broek die ‘m aan het ophijsen was, dus dat kon ECHT niet. Daarom toch deze gebruikt. En dat kattencafe is echt een aanrader!

 • Jelske februari 9, 2017 at 3:16 pm

  Ik moet je heel eerlijk bekennen, ik ben nog nooit in Groningen geweest (afgezien van een beurs). Erg he?

  • Miss happy and mindful februari 9, 2017 at 6:19 pm

   Ik zou zeggen kom gezellig eens langs in Groningen 😉

  Laat een bericht achter