bach bloesem therapie
Mind, Voeding & gezondheid

Bach bloesem therapie: een remedie tegen stress | Gastblog

Ken je Bach bloesems al? Bepaalde bloesems helpen om negatieve emoties, zoals stress en somberheid, tegen te gaan. Dit is begin vorige eeuw al ontdekt door Dr. Edward Bach. We vertellen je graag wat meer over dit geneeskrachtige goedje. – Gastblog Jolanda.

Heb je last van stemmingswisselingen? Ben je vaak moe, gespannen of voel je je prikkelbaar? Of misschien heb je nergens last van maar heb je af en toe iets wat je erg spannend vind en waarvoor je net dat extra zetje in de rug zou kunnen gebruiken. Je zou dan eens Bach bloesem therapie kunnen proberen. Dit helpt je bepaalde emoties beter in balans te brengen. De methode is 100% natuurlijk.

Bach bloesem therapie

Bach bloesems zijn extracten zijn gewonnen uit de bloesem van planten, struiken en bomen. Er zijn wel 36 soorten Bach bloesem. Tijdens een therapie worden er maximaal zeven Bach bloesems voor jou geselecteerd die aansluiten bij jouw hulpvraag. Wil je bijvoorbeeld meer vitaliteit ervaren? Dan krijg je een bepaalde mix van Bach bloesems die hierop aansluiten. Wil je juist stress verminderen? Of beter aarden? Ook dan ontvang je de juiste mix. En ga zo maar door. De Bach bloesem therapeut is ervoor opgeleid om goed te luisteren naar wat jij nodig hebt, zodat hij of zij de juiste mix van bloesems kan voorschrijven.

Nu klinkt Bach bloesem therapie vrij heftig door het woord therapie, maar wees gerust. Het houdt in dat je een bepaalde tijd achter elkaar een mix van speciaal voor jou geselecteerde bloesems tot je neemt.

Wat doe je met de Bach bloesems?

Verassend genoeg ga je ze opdrinken. Het werkt dus heel anders, en ook intenser, dan bijvoorbeeld aromatherapie. Tenminste, je legt vier druppels per keer op je tong. Dit doe je minstens zes keer per dag. Als je wilt kun je de druppels ook mengen door een drankje naar keuze, de werking is dan nog net zo sterk.

Het leven van Dr. Bach

Dr. Bach had zelf last van ziektes maar liet zich hierdoor niet weerhouden om op zoek te gaan naar de juiste Bach bloesems om anderen te helpen bij negatieve emoties. Door zijn gevoeligheid was hij in staat om bij de verschillende planten te voelen welke stemmingen deze zouden kunnen behandelen. Hiervoor trok hij dagen lang alleen de natuur in. Hij liep dan langs velden en lanen tot hij voelde welke bloem hem verlichting gaf van zijn klachten. Helemaal in het hier en nu, liet zich niet afleiden door vooropgezette planning of gedachten over wat dan ook. Als dat niet mindful is!

Hij had veel interesse in mensen, overal waar hij kwam nam hij de tijd om mensen te observeren en van ze te leren. Mensenkennis en betrokkenheid, die een belangrijke basis vormt voor de methode.

Dat Bachbloesems helpen met het maken van de verbinding met je intuïtie is dus eigenlijk precies zoals Dr. Bach het bedoeld heeft. Door deze verbinding ga je beter voelen wat goed voor je is. Zoek de innerlijke rust, dat geeft ruimte voor innerlijke groei. De echte antwoorden komen van binnenuit en niet van wat anderen aan oplossingen aanbieden.

Jolanda is Bach bloesem therapeut. In haar eigen praktijk Digibach helpt zij cliënten bij de dagelijkse uitdagingen die het leven me zich meebrengt. Ook als je je stemming wilt verbeteren of net wat meer vitaliteit nodig hebt kun je bij haar terecht.

Foto credit: Katherine McCormack

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter