bloggen leuk houden
Persoonlijk

Dingen waar ik blij van word | Augustus

Deze maand is een mijlpaal voor mijn blog! Ik ben nu officieel drie maanden online. In augustus ben ik helemaal into gezonde, biologische voeding. Maar er is meer…zo had ik ook een bruiloft.

Al 3 maanden online

Ik ben blij dat mijn blog steeds meer vorm begint te krijgen. Wat niet iedereen weet is dat 25 mei 2016 de echte lanceringsdag was. Je ziet ook wat verhalen van voor die datum maar die waren vanaf die dag pas echt online. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik een waanzinnige tijd achter de rug had waarin ik veel reisde en van alles meemaakte. Ik wilde voor mezelf een plek waarop ik dit kon terugzien en mijn reizen opnieuw kon beleven!

Ik merkte het namelijk al zodra ik bezig was met mijn eerste post over Bali. Tijdens het typen voelde ik weer de warme van het land, de spiritualiteit die daar in de lucht hangt en het optimisme van de Balinezen. Alle herinneringen kwamen weer terug.  En als je dan de foto’s erbij plaatst is het helemaal compleet. Ik was eerst helemaal niet zo bezig met alles zo mooi mogelijk op te schrijven. Ik schrijf zo veel mogelijk vanuit mijn hart. Al moet ik wel zeggen dat ik het fijn zou vinden als er een stijgende lijn zit in de kwaliteit van mijn artikelen. Nu is het nog te vroeg om hier wat over te zeggen, in mei 2017 blikken we terug!

Miss Happy and Mindful begon dus als reisblog maar ik wilde over meer onderwerpen schrijven. Hoe je zo veel mogelijk uit je leven kunt halen, door gezonde voeding, positieve psychologie en beweging, is iets wat mij altijd al bezig houdt. Ik wil mijn lezers niet alleen vertellen wat ik meemaak maar ze vooral wat meegeven. Ik vind het leuk dingen te delen die je zelf kunt doen om alles net wat leuker, gezonder en bewuster te maken. Persoonlijk bloggen trekt mij (nog) niet zo maar ik ga wel proberen wat meer persoonlijke momentjes uit mijn leven in mijn blog te verwerken. Best spannend nog!

Maar terug naar het onderwerp van deze maand: dingen waar ik blij van word. Het eerste kan je niet zijn ontgaan.

#1 Biologische voeding

Biologische voeding is iets wat mij nooit zo aantrok. Ik zag het vooral als duur en niet per se nodig. Hier is verandering in gekomen! Door de Food Factor heb ik geleerd dat biologische groente- en fruitproducten veel meer vitamines en mineralen bevatten. Deze essentiële stoffen zorgen ervoor dat je je beter voelt. Je neemt deze nog beter op door suiker zo veel mogelijk te vermijden. Ik probeerde dit een paar weken uit en merkte al vrij snel positieve effecten.

Alles biologisch kopen is een kostbare hobby maar gelukkig kun je ook beginnen met een paar kleine veranderingen. Ook deze hebben effect en volgens de Food Factor kunnen ze leiden tot mooie resultaten in hoe je je voelt. Koop bijvoorbeeld eens biologische thee. Ik drink zelf al snel een liter thee per dag, en thee is niet duur. Zelf kan ik niet zonder groene thee met citroen, ook fijn vanwege de anti-oxidanten. Wist je dat Clipper-thee ook biologisch is? Ik heb dit merk helemaal herontdekt. I love biologisch.

clipper thee

#2 Chocola

Ik ontdekte het tijdens mijn suikervrije periode. Een leven zonder chocola is onmogelijk. Ik had een korte flirt met Paleo… een eetmethode waar ik helemaal achter sta maar man oh man waarom zou je jezelf sommige dingen ontzeggen? Helemaal als jij hier ontzettend blij van wordt. Best grappig dat ik tijdens een suikervrije periode merkte hoe erg ik toch van zoet hou. En dan zeg ik altijd ‘nee hoor ik ben niet zo’n zoetekauw’. Het kan geen kwaad af en toe een suikervrije periode in te lassen, alleen toen ik mezelf weer toestond te snoepen viel er een last van m’n schouders en voelde ik me ineens weer ontzettend vrij.

Nu probeer ik wel af en toe minder gedachteloos te snoepen. En ook, als je goed let op de suikers die je binnenkrijgt en deze zo veel mogelijk minimaliseert smaakt die ene brownie ineens zo veel beter! En trouwens, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is 25 gram suiker per dag prima. Daar komt nog bij dat in pure chocola, met meer dan 70% cacao, veel magnesium zit! En laat die goedje nu juist zorgen voor een ontspannen gevoel.

Daarom was ik ontzettend blij dat mijn favoriete supermarkt sinds kort ook van het huismerk een chocola heeft die barstensvol zit met cacao. Lekker betaalbaar! En tja, er zit wel suiker in, maar als je de ingrediëntenlijst bekijkt zie je dat een blokje maar 1 gram hiervan bevat! Ik bedoel, waar hebben we het dan over. Dikke aanrader dus.

chocola

chocola2

#3 Bruiloft bij Villa Augustus

Tussen kleurrijke biologische tuinen en een exentrieke watertoren omgebouwd tot hotel zei mijn nichtje het ja-woord. Het was een prachtige bruiloft in de categorie ‘ik pik een traantje weg’. Het thema was fleurig en kleurig!

Voor mij zijn er een paar gelegenheden waarvoor ik mij optut: dates, bruiloften en job interviews. Ik voel mij toch het meest gelukkig in een short of spijkerbroek en t-shirt. Ook mijn New Balance-sneakers zijn favoriet. Toch was het leuk weer eens helemaal dressed up ergens te verschijnen. Op de foto sta ik naast mijn lieve zus.

En dit is gelijk wel een dingetje. Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen en ben er nog niet over uit hoeveel ik van mijn persoonlijke leven in mijn blog wil verwerken. Laatst las ik hier een ontzettend goed artikel over (hier). Hierin vertelt de blogger achter I live for my dreams waarom zij niet herkenbaar op haar blog te zien is. Ik kan mij hier goed in vinden. Benieuwd hoe dit afloopt? Houd dan mijn blog in de gaten.

photo kopie

watertoren

Dit waren mijn favoriete dingen in augustus. Ik ben ook erg nieuwsgierig. Wat vind jij van persoonlijk bloggen?

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

 • Anna september 6, 2016 at 2:25 pm

  Hoi,

  mooie foto 🙂
  ik wil even ingaan op die privacy aangezien ik zelf ook blog. Ik ben iets losser. Ik heb wel een foto van mezelf op de site, maar die staat ook op LinkedIN. En tja..mijn woonplaats staat op Twitter. Maar ik woon in een grote stad! Dus.. ik zou zeggen niet te gauw bang zijn.

  • Miss happy and mindful september 9, 2016 at 6:45 pm

   Wat goed dat je zelf ook blogt en je dat los kan laten…en je er eigenlijk niet zo druk over maakt. Je hebt ook gelijk. Bang is een groot woord maar meer met het oog op, als je bijvoorbeeld een keer van baan wilt wisselen, is het handig goed na te denken over wat je wel en niet online zet. En wat grappig, toevallig heb ik mijn Linkedin-foto nu ook erop!:-)

  Laat een bericht achter