Mind, Persoonlijk

Even voorstellen: gastblogger Annette

Als je Happy & Mindful een beetje volgt is het je vast al eens opgevallen dat hier regelmatig gastblogs verschijnen. Super tof dat zo veel mensen een bijdrage willen leveren en verschillende denkbeelden en visies voegen ook echt wat toe. Sommige gastbloggers zie je vaker terug! Nu leek het mij leuk om deze trouwe gastbloggers aan je voor te stellen. De eerste is Annette!

Wie ben je?

Ik ben Annette en ik ben 29 jaar, ik woon in het kleine dorpje Monster (Zuid-Holland) dat vlak achter de duinen ligt waardoor ik vaak op het strand te vinden ben. Schrijven geeft mij een gevoel van vrijheid en ik vind het heerlijk om op deze manier een stukje van mezelf te kunnen delen.

Wat doe je om te ontspannen?

Ik mediteer twee keer per dag: ‘s ochtends bij het opstaan en ‘s avonds voor het slapen gaan. Hierin vind ik een moment van rust en van stilte om met mezelf te zijn zonder prikkels en invloeden van buitenaf. Het zorgt ervoor dat ik weer even helemaal in het hier en nu ben.

Waar krijg je energie van?

Ik krijg energie van het schrijven van artikelen, diepgaande gesprekken en het leren van nieuwe dingen. Dit doe ik bijvoorbeeld door het volgen van workshops, opleidingen en het lezen van boeken. Buiten al deze serieuze dingen kan ik ook genieten van een avond op stap met mijn vriendinnen, een leuk festival en heerlijk eten.

Hoe ben je in aanraking gekomen met meditatie?

Tijdens mijn vakantie in Ibiza heb ik een bijzondere vrouw leren kennen die zich bezig hield met mediteren en spiritualiteit. Zij heeft mij kennis laten maken met mediteren en sinds ik merk dat dit een positief effect heeft op mijn leven en lichaam ben ik het blijven doen.

Welk boek heeft jouw leven veranderd?

Ik geloof niet dat één boek ervoor zorgt dat mijn leven verandert. Uiteindelijk is het aan mij om de informatie uit boeken tot mij te nemen en in te zetten op een manier die voor mij op dat moment waardevol is.

Zo vind ik de boeken van Jan Geurtz enorm inspirerend en heeft het boek Geweldloze communicatie door Marshall B. Rosenberg mij inzichten gegeven in hoe ik mijn communicatie kan verbeteren. De edele kunst van not giving a fuck vind ik overigens ook een verhelderend boek. Mark Manson kan op een directe, soms wat grove, maar eerlijke manier jou als lezer bewust laten kijken naar wat je eigenlijk denkt en doet.

Ben je een spiritueel persoon?

Ja 🙂

Wat is op dit moment belangrijk in je leven?

Op dit moment ligt mijn focus op zelfontwikkeling, de wereld ontdekken, en bewuster in het leven staan.

Ben je perfectionistisch? En hoe ga je hiermee om?

Ik denk dat ik redelijk streng ben als het om mezelf gaat. Ik wil alles altijd ‘goed’ doen en ben bang fouten te maken. Ik laat me vaak al tegenhouden door mijn eigen gedachten voordat ik iets heb geprobeerd. Zonde he? Want juist voor datgene waar je de meeste weerstand voor voelt ligt de grootste groeimogelijkheid.

Wanneer ben jij helemaal in je element?

Ik ben helemaal in mijn element als ik op het strand ben.

Waarvan heb je nu zoiets iets, had ik dit maar geweten toen ik 18 was?

Dat ik er mag zijn. En dat ik goed genoeg ben zoals ik ben. Dat alleen ik ervoor kan zorgen dat ik gelukkig ben en dat geluk niets te maken heeft met externe factoren maar alles met wat je van binnen voelt.

Ben je snel overprikkeld? Zo ja, hoe ga je hiermee om?

Ja. Ik kan bijvoorbeeld snel geïrriteerder raken of als het ergens heel druk is overprikkeld. Op zulke momenten heb ik de neiging om mijn gevoelens ‘uit’ te zetten en niet vanuit mijn hart maar mijn hoofd te reageren. Dat kan op sommige mensen bot, of onaardig overkomen. Daarom probeer ik me op mijn ademhaling te focussen, rustig in en uit te blijven ademen en vooral bij mezelf te blijven. Mocht ik merken dat dit niet werkt, dan stap ik soms even uit ‘de situatie’ om erna weer terug te keren.

Op stap met vriendinnen of een hangavondje op de bank met een goede film?

Beide! Ik vind juist de afwisseling leuk van onder de mensen zijn en de rust van thuis op de bank.

Broodje hummus of broodje kaas?

Broodje hummus, ik lust geen kaas, behalve als het gesmolten is, dan weer wel.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter