yoga
Yoga

Gastblog Debby van Chocaholic: Hoe yoga meer balans bracht in mijn leven

Wat zo leuk is aan bloggen is dat je heel veel andere toffe bloggers leert kennen! Toen Debby van Chocoholic contact met mij opnam voor een samenwerking was al snel duidelijk: dit is een perfecte match! Vol trots presenteer ik jullie mijn allereerste gastblog! Hierin vertelt zij over de speciale rol van yoga in haar leven.

Hoe je yoga beleeft is erg persoonlijk. Het is daarom erg bijzonder om te leren wat yoga betekent in het leven van anderen. Debby is al jaren lang bezig met yoga en is naast pilatesinstructor ook yogadocent. Zij vertelt een erg persoonlijk verhaal over hoe yoga haar heeft helpen herstellen van een burn out. 

Hoe yoga mij in balans bracht

Ik ben lang opzoek geweest naar een betere versie van mezelf. Ik voelde me niet goed in mijn vel en had het gevoel dat ik iets miste in mijn leven. Je moet weten dat ik een heel onzeker iemand ben en een laag zelfbeeld heb van mezelf. Dankzij yoga heb ik mezelf leren kennen en besloot ik om mijn leven te gaan leiden zoals ik het wil. Ik heb heel lang gedaan wat ik dacht dat goed was voor de buitenwereld, maar werd er niet gelukkig van. Integendeel, het resulteerde zich in veel spanningen, een emotionele druk en uiteindelijk belande ik in een burn-out én depressie.

Toen ik met yoga begon ervaarde ik een gevoel van ontspanning. Dit gevoel was zalig! Voor de eerste keer in mijn leven leerde ik tijd vrij te maken voor mezelf, om te ontspannen en tot rust te komen. Naarmate ik meer oefende, werd ik me bewuster van mijn ademhaling en merkte ik dat ik rustiger werd in mijn gedachten, ik ervaarde ook een gevoel innerlijke rust.

Toen ik met yoga begon ervaarde ik een gevoel van ontspanning.

 

Mijn yogajourney

Hoe verder ik ging in mijn yogajourney, hoe meer positieve effecten ik ervaarde van yoga. Ik werd leniger en sterker, kreeg langzaam meer zelfvertrouwen, had minder lichamelijke pijntjes en begon anders te kijken naar de wereld. Ik begon echt uit te kijken naar “mijn yogamoment”. Het matje uitrollen alleen al gaf me een rustiger gevoel. Na mijn yogabeoefening voelde ik me herladen en blij.
In 2016 veranderde yoga in een passie, ik had plezier tijdens mijn beoefening en probeerde zelf nieuwe houdingen uit. Het gevoel dat yoga me geeft wou ik kunnen delen met de buitenwereld. Zo begonnen mijn ‘Yoga Instructor-kriebels’ en besloot ik om te starten met de opleiding Certified Yoga Instructor. Hier heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Sinds eind 2016 geef ik yogalessen en ik vind het echt fantastisch! Mijn leerlingen vertellen me regelmatig dat ze zien dat dit mijn passie is en dat ze echt genieten van mijn lessen. De ontspannen, blije gezichten van mijn studenten… daar doe ik het voor! Ik ben heel blij dat ik een balans gevonden heb in mijn leven. Yoga heeft mijn leven letterlijk veranderd!

Wat mooi om te lezen dat yoga echt je leven kan veranderen. En dat het ook goed kan helpen bij een herstel van een burn out. Op haar eigen blog schrijft Debby nog meer over haar persoonlijke ervaringen, ook het omgaan met een burn out. Natuurlijk leer je ook veel over yoga en gezond leven. Daarnaast heeft zij een prachtige Instagram account met de mooiste yogaposes. Volg haar via haar blog en InstagramDankjewel voor dit openhartige verhaal lieve Debby!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

3 Comments

 • Anita Willems augustus 28, 2017 at 8:07 am

  Uit nieuwsgierigheid kwam ik hier kijken. Wat een mooie blog heb je! Veel interessante onderwerpen.

 • Anita Willems september 6, 2017 at 2:16 pm

  Erg mooi om je ontwikkeling te lezen, Debby. Er valt zoveel te ontdekken en ik verwonder me er zelf ook altijd weer over hoe yoga je al dat moois in jezelf laat ontdekken. Heel veel plezier nog en bedankt voor je verhaal!

  • Debbythechocoholic september 17, 2017 at 6:31 pm

   Dankjewel Anita voor dit lieve berichtje.
   Yoga is inderdaad iets fantastisch. Je leert zoveel over jezelf en je lichaam kennen, daarnaast daag je jezelf uit op het gebied van evenwicht en kracht. En nog eens daarnaast ga je je levensstijl aanpassen in de positieve zin. Ik ben benieuwd wat de rest van mijn yogajourney met zich mee gaat brengen. Hopelijk mag ik nog veel mensen inspireren en motiveren op het gebied van yoga ☺️🙏

  Laat een bericht achter