Mind, Voeding & gezondheid

Geef je humeur een boost met deze etherische oliën in je diffuser

Diffusers! Je zult ze ongetwijfeld wel eens gezien hebben. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Diffusers winnen namelijk steeds meer aan populariteit. Hoe kunnen diffusers in combinatie met etherische oliën bijdragen aan je happiness & mindfullness? Dat leg ik je graag uit!

Diffuser wolkjes  

Een diffuser verspreidt vernevelt water door de ruimte. Dit zie je door de ’wolkjes’ die uit een diffuser komen. Deze wolkjes verhogen de luchtvochtigheid in huis. Dit heeft weer veel voordelen voor je gezondheid. Hierdoor heb je namelijk minder kans op een droge hoest, droge ogen, droge huid en droge of gebarsten lippen. Met name tijdens de maanden met de R in de maand, wanneer het kouder wordt en de verwarming flink omhoog gaat komen deze kwaaltjes veel voor. 

 

Blije plantjes en zuivere lucht

Een goede luchtvochtigheid is niet alleen goed voor jou maar ook voor je meubels en planten! Je voorkomt er schade mee aan je houten meubels en vloeren en je kamerplanten gedijen ook veel beter bij een goede luchtvochtigheid. Waar jij dus ook weer meer profijt van hebt aangezien de meeste kamerplanten de lucht zuiveren. 

Je kunt er ook voor kiezen om etherische oliën te gebruiken in combinatie met een diffuser. De diffuser verspreidt dan verneveld water in combinatie met etherische olie door de ruimte. Dit zorgt voor een heel aangename geur in huis. Maar dat is nog niet alles.

Boost voor je humeur

De juiste etherische oliën hebben een therapeutische werking. Hierdoor kunnen ze een positief effect hebben op je humeur.

Dit werkt als volgt: in je neus bevinden zich zogenaamde receptoren. Zodra je de oliën inademt via je neus geven deze receptoren dit meteen door aan je hersenen. Je hersenen identificeren vervolgens de geur. Dit heeft meteen invloed op je gemoedstoestand. 

Je kunt het vergelijken met de geur van lekker eten. Hierdoor krijg je meteen trek. Zo werkt het dus ook met het ruiken van etherische oliën.

Veel last van stress? Het ruiken van lavendel zorgt bijvoorbeeld voor een ontspannen sfeer en betere nachtrust. Terwijl het ruiken van mandarijn zorgt voor een gevoel van geborgenheid en rust. De mogelijkheden zijn hierin eindeloos. Daarom kun je hier een handig overzicht vinden van alle mogelijke effecten. 

Natuurlijke etherische oliën

Het is belangrijk dat je kiest voor natuurlijke etherische oliën. Etherische oliën worden gewonnen van plantmateriaal uit de natuur. Synthetische ‘etherische’ oliën (ook wel geurolie genoemd) worden niet gewonnen uit de natuur. Dit zijn chemisch samengestelde oliën die proberen een geur na te bootsen. 

Chemisch samengestelde oliën komen veel voor. Dit komt omdat ze goedkoper zijn om te produceren in tegenstelling tot natuurlijke etherische oliën. Nadeel is echter dat deze oliën agressief kunnen zijn voor ons. Dit zorgt vaak voor huid-, oog- of longirritaties. In deodorant zitten ook synthetische geuren. Misschien merk je het wel eens als je een ruimte inloopt waar iemand flink met deodorant heeft gespoten, dit sluit gelijk op je keel en misschien moet je zelfs hoesten.

Je kunt je dan ook afvragen of het gebruik van synthetische oliën in een diffuser wel goed is. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke oliën.  Happy Cloud biedt alleen maar natuurlijke etherische oliën aan. 

Meer weten? In deze ultieme gids lees je alles over diffusers en etherische oliën. 

Overtuigd? Alle lezers van Happy & Mindful ontvangen 10% korting op alle diffusers en etherische oliën van Happy Cloud. Gebruik hiervoor de kortingscode happy&mindful10.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter