Persoonlijk

Help, mijn huis is een bouwval! | Van opslagbox naar mijn paleisje

Het is een tijdje wat stiller geweest op mijn blog….En dat is niet zonder reden. Binnenkort ga ik namelijk verhuizen naar een nieuw huisje waarin nog behoorlijk wat moet gebeuren. Ik heb veel zin in dit nieuwe plekje voor mezelf al komt hier behoorlijk wat bij kijken. Ik laat je – niet zo logisch maar ok – wat voor-foto’s zien! Oh, en ik deel ook wat meer over m’n leven. 

En wat was het stil…. een stukje rust voor mezelf heeft me goed gedaan en me het vertrouwen gegeven met nieuwe energie aan deze spannende stap in mijn leven te kunnen beginnen. Het bloggen heb ik wel gemist al helpt het dat ik ook vijf blogs per week schrijf voor een interieurblog. Alleen het is toch anders om op Happy & Mindful te bloggen wat toch mijn kindje is.

Waarom dit een spannende stap is

Misschien dat je je afvraagt ‘ja maar hoezo is dit zo spannend dan?’. Verhuizen is niks nieuws voor mij. In mijn studententijd ben ik wel meer dan vijf keer verhuisd! Wat het spannend maakt is dat ik in het noorden van het land ga wonen, in Groningen om precies te zijn. Ik heb mijn roots hier dus het is niet helemaal onverwachts maar ik moet zeggen dat ik mijn Randstad-leven ook ergens wel mis. Hoe fijn het ook is dat hier stukken minder prikkels op je af komen wat erg prettig is als HSP’er. Voor nu voelt het als een veilige, en vooral praktische keuze, om me hier te settelen. En laten we eerlijk zijn, de woonkosten hier zijn ook gewoon stukken lager. Al sta ik er dubbel in want ik wil heel graag – over pak ‘m beet twee a drie jaar – terug naar Leiden.

Van leven als nomade naar een echt burgerleven

Mijn hele leven leef ik eigenlijk een beetje als een nomade. Ik ben het gewend van plek naar plek te trekken en ik houd ook ontzettend van het gevoel van vrijheid dat dit geeft. Zo’n twee jaar geleden was het exit vaste baan en huurwoning. Ik wilde reizen! Mijn spullen kwamen in een opslagbox in Leiden terecht want het was altijd de bedoeling daar weer terug te komen – en dat is het dus nog steeds. Ik was op dat moment op de rand van een burn out en mijn tussenjaar heeft me goed gedaan. Als tijdelijke oplossing woonde ik bij iemand in. Ik zou in no time iets in Leiden kunnen krijgen.

Dit no time werd ongeveer een jaar -met mijn reisjaar erbij zo’n twee jaar- en man, wat waren er ups  and downs. Aan de ene kant nu echt bewust zelf richting geven aan mijn leven en aan de andere kant de slopende onzekerheid die hiermee gepaard ging. En vooral ook het onbegrip van vriendinnen en familie wat mij het allerzwaarste viel. Als ik vertel wat ik doe zeggen mensen nog steeds dingen als  ‘ja maar wat wil je nu echt doen’ of ‘wordt het niet eens tijd die hersens van jou eens echt te gaan gebruiken’.

In een echt huis

En dan komt er straks eindelijk echt een einde aan mijn onzekere fase. Ik ga in een ‘echte woning’ wonen. Ik krijg dingen waar ik een lange tijd alleen maar van heb kunnen dromen. Een tuin, een vaatwasser, een ruimte gewoon echt voor mezelf! (in Amsterdam deelde ik een woning met vriendinnen). En wat heb ik hier lang naar verlangd! Ik heb zeker geen heimwee naar de huurprijzen in Leiden. Want even heel kort mijn woongeschiedenis: na tot mijn 18e in Groningen te wonen leefde ik in Utrecht, heel even Zuid-Afrika, Amsterdam en Leiden. Hier ging meer dan de helft van mijn netto inkomen op naar een dak boven mijn hoofd en dan zat ik echt niet in een luxe loft. Maar ok, genoeg over alle struggles. Op naar het hier en nu.

Nieuwe woning? Casco bedoel je

De woning die ik ga betrekken is allesbehalve af. Daarom wordt er flink in verbouwd. Ik wil je graag meenemen in mijn proces en laten zien wat er allemaal komt kijken bij het creëren van een fijne woonplek voor jezelf – met verbouwing! Je ziet op internet vaak foto’s als alles al af en perfect is en je zou bijna vergeten dat hier nog veel stappen aan vooraf gaan. Het less than perfect stukje laten zien vind ik erg belangrijk. Al kan ik ook niet wachten wat foto’s te laten zien straks van een strakke nieuwe keuken!

  

Genoeg te doen dus de komende tijd. Ik hoop dat je het leuk vond een kijkje te krijgen achter de schermen.

Volg me nu ook op Instagram. Of op Facebook, Twitter, Pinterest of Youtube.

P.S. Er liggen nog veel blogs in de pijplijn. Zo ben ik nog intensiever bezig met mijn yogapad en ligt er al een kleine stapel boeken en planners te wachten op een review. Stay posted. Als alles goed gaat ben ik in december woonachtig in deze nu nog bouwval dus hopelijk heb je nog even geduld hebt.

Edit: in januari 2018 ga ik verhuizen!

Liefs,

Jit

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Florentine november 5, 2017 at 1:47 am

    Het lijkt mij ontzettend spannend..!!! Ik vind het wel heel erg leuk voor je <3
    En super bijzondere stap in je leven.

  • Laat een bericht achter