killerbody lifestyle boek
Lifestyle

Het Killerbody Lifestyle boek: mijn mening

You either love or hate her. Ik heb het over Faya Lourens. Eerlijk? Ik was een paar jaar geleden geen fan. Maar ik merk dat Faya met haar tijd is meegegaan en haar doorzettingsvermogen en overtuigingskracht werken aanstekelijk. De opvolger van haar eerste Killerbody boek is het Killerbody Lifestyle boek. Hierin is meer aandacht voor mindset en heeft ze vegetarische en veganistische eetschema’s toegevoegd. Het geeft je een zetje om aan de slag te gaan met een gezondere lifestyle. En als ik naar mezelf kijk..Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar er mag wel een paar kilo af. Ik wil gezonder eten en leven. En ook, een strak lichaam. Of ok, gewoon weer in mijn kleren kunnen. There, i said it!

Killerbody Eetschema’s

Ik vind het altijd heerlijk als iemand me vertelt wat ik van dag tot dag moet eten. Geen eindeloos denkwerk van, wat eten we nu vanavond. Zij heeft – samen met haar team natuurlijk – hier goed over nagedacht en de foto’s in haar boek van vrouwen, en hier en daar een man, die hun lichaam hebben getransformeerd spreken boekdelen.

In het boek vind je handige eetschema’s. Het Killerbody programma bestaat uit 3 fases die elk 4 weken duren. Fase 1 bevat een eetschema voor een week. Deze volg je 4 weken achter elkaar en dan ga je verder naar de volgende fase. In totaal ben je dus 12 weken bezig.

Als ik kijk naar de recepten ben ik wel enthousiast. Ik heb ook een tijdje het keto dieet van de Foodsisters gebruikt alleen hierbij eet je best veel vlees. Ik heb vooral voor Faya’s programma gekozen omdat zij ook vegetarische en veganistische opties heeft. Maar zodra ik het boek binnen heb lees ik dat ook de vlees & vis optie heel weinig vlees bevat. Dit is fijn, want af en toe een stukje kip vind ik toch wel lekker (natuurlijk scharrelkip). Ik kies er ook voor deze optie aan te houden.

Workouts

Ook vind je fitnessschema’s in het Killerbody Lifestyle boek. Deze hoef je maar 3x per week te doen. Hoewel dit me prima lijkt vol te houden word ik gewoon niet echt gelukkig van thuis, zonder enige vorm van begeleiding, te sporten. Ik doen dan liever online yogalessen of in de sportschool. Toch zijn de schema’s zeker handig.

gezonde lifestyle

Killerbody Mindset

Faya besteedt veel aandacht aan het stukje mindset. Nu ben ik geen onbekende op dit gebied en ik heb al behoorlijk wat boeken hierover gelezen. En bepaalde adviezen zijn, tja, niet echt van het niveau dat je denkt, “daar was ik nou nooit op gekomen!!”

Maar hoewel je veel dingen ergens ook wel weet is het toch fijn als iemand het je nog een keer vertelt. Of in dit geval, dat je het nog een keer leest. Dus ik zou zeggen, blader het zeker door. Als extra schop onder je kont. You can do it! En meer van dit soort tegelwijsheden. 

Ervaringverhalen

Het boek staat vol met ervaringsverhalen. Je ziet voor en na foto’s van vrouwen die een gezondere leefstijl hebben omarmd. En dit werkt motiverend. De verhalen zijn soms wat aan de rooskleurige kant. Maar ik lees ook een verhaal van een vrouw die in eerste instantie een geweldig resultaat had behaald, en echt een killerbody had gekregen, maar toch weer is teruggevallen in een oude patroon.

Dat vind ik wel verfrissend. We zijn allemaal mens. 

En nog belangrijker. Faya houd je ook een spiegel voor en schetst een realistisch beeld. Wat als je die killerbody straks hebt? Hoe verwacht je je dan te voelen? Zo blijf je met beide benen op de grond en het is ook een stukje verwachtingenmanagement.

Ik kan me zelf nog goed herinneren dat ik na een citroensapkuur behoorlijk was afgevallen en mijn streefgewicht had bereikt. En terwijl ik onder de douche stond en mijn slanke lichaam bekeek dacht “ok, en nu”. Het is niet dat er ineens vioolmuziek begint te spelen. En ik denk dat het belangrijk is om dit te onthouden. Dit voorkomt ook teleurstelling als je straks je doelen hebt behaald.

Eiwitshakes

Ok, en laten we het nog even over de supplementen hebben. Ik heb voor het Killerbody programma proteïne poeder aangeschaft. Ik was hier al jaren ontzettend benieuwd naar en vind het heel fijn als ik de recepten uit het boek kan volgen. Zij maakt bijvoorbeeld pannenkoekjes waarvoor je dit nodig hebt. Een alternatief is haar MKBM pancakes protein 

Ook ontdek ik via Faya’s Instagram het wondermiddel MSM poeder. Vooral je huid en haar zouden hier enorm van opknappen. Ik besluit het een kans te geven. Doorslaggevend hiervoor is voor en na foto van Faya waarop je zit hoe erg de lijntjes rondom haar ogen zijn veranderd. Zelfs een ooglidcorrectie is niet langer nodig. Ik ben om.

Wat vind ik van het boek?

Faya is een icoon en duizenden vrouwen hebben al resultaat gehaald met haar Killerbody programma. Dit geeft het geloofwaardigheid en maakt je enthousiast om haar methode te omarmen. Het gaat niet alleen om afvallen maar echt om een lifestyle. Een lifestyle die om meer draait dan gewichtsverlies. Gezond eten, regelmatig bewegen en ook aandacht besteden aan je innerlijker proces. Hier ga je mee aan de slag als je het Killerbody Lifestyle programma besluit te volgen.

Het meest waardevol aan het boek vind ik het eetschema. Zo heb je een heel duidelijk programma om je 12 weken aan te houden. Als je wilt kun je dit combineren met haar fitnessschema. Faya schrijft op zo’n manier dat het lijkt alsof ze naast je staat. Het hele boek leest gewoon lekker weg. Vooral de voor en na foto’s en ervaringsverhalen in het boek geven je een echte boost om nu voor eens en altijd voor je killerbody te gaan. 

killerbody boek review

Killerbody Lifestyle, €24,99 – Bol.com

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter