Bali, Travel

Hoe houd je het vakantiegevoel langer vast?

Jongens, wat een weertje is het hier in Nederland! De temperatuur is goed maar het is toch wel bewolkt en regenachtig. Ik hoop voor jullie dat jullie nog op vakantie gaan. Niets is fijner dan de alledaagse beslommeringen eens helemaal van je af te zetten. Geen deadlines, geen zeurende collega’s, alleen jij en jouw vakantieparadijs. Eenmaal terug in Nederland val je jammergenoeg vaak heel snel weer terug in oude patronen en voor je het weet lijkt de vakantie eindeloos ver weg. Gelukkig zijn er manieren om het vakantiegevoel langer vast te houden.

Het vakantiegevoel vasthouden

Hoe houd je het vakantiegevoel langer vast? Heel simpel. Je slaat herinneringen het beste op door gebruik te maken van je zintuigen. Bij mensen met geheugenproblemen is het vaak de truc om de zintuigen te activeren. En door vragen te stellen als: ‘wat rook je op dat moment? wat zag je? wat voelde je?’

We kennen allemaal wel de tip om een souvenir te kopen. Zo heb je een fijne herinnering aan jouw vakantie en kun je zo het gevoel weer oproepen. Dit is natuurlijk altijd een goed plan! Zelf ben ik erg blij met wat ik mee terug heb genomen uit Bali. Zo nam ik schilderijtjes mee voor mezelf en om weg te geven, massageolie, een geurstick, een top en een hele fijne cd.

Vakantiemuziek

Je hebt elke zomer wel een zomerhit. Wanneer je dit nummer hoort, in welke tijd van het jaar je ook zit, denk je vaak gelijk terug aan die ene zomer. Koop dus een cd van het land waar je op vakantie bent! Je moet dan natuurlijk wel een beetje een exotische vakantiebestemming hebben want op Duitse schlagermuziek zit je vast niet te wachten. Op Bali hoorde ik overal deze muziek. Dit bleek van Gus Teja te zijn. Als je hier niet zen van wordt dan weet ik het niet meer.

Kunstige souvenir

Je beste herinnering geef je een plekje in huis. Koop bijvoorbeeld een mooi kunstwerk voor aan de muur, ook leuk om weg te geven. Of laat de beste foto van de reis drukken op canvas! Zo is jouw herinnering altijd dichtbij – en maak je gelijk indruk op je vrienden 😉

Geuren

Geuren roepen herinneringen op. Zelf kocht ik een massageolie en elke keer als ik deze gebruik moet ik gelijk aan Bali denken. Als je het vakantiegevoel langer vast wilt houden koop je dus een lekker geurend product. Een massageolie is ook erg fijn omdat je hiermee een instant spa-gevoel oproept.

Voelen, ruiken, horen, zien… we hebben alle zintuigen nu wel gehad. Het tot rust brengen van je zintuigen is ook een bekend principe uit de ayurveda. Wil je meer zien van Bali? Lees dan ook mijn blog over Ubud, Lovina en Gili Meno.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter