Persoonlijk

Feestje! Ik besta 1 jaar! + wat hierbij kwam kijken

Yes! vandaag is een mijlpaal. Mijn blog is een jaar live. Tijd dus voor een terugblik. Want geloof mij er waren ups en downs. Ik vertel je graag meer over wat er komt kijken bij een jaar lang bloggen.

Op 25 mei 2016 ging mijn site officieel de lucht in. Toch was ik een paar maanden daarvoor al bezig met bloggen. Het begon eerst met het technische stukje. Niet onbelangrijke want uiteindelijk wil je jouw site ook live hebben! En een eigen domeinnaam en professionele lay out is ook wel fijn – hoe ik dat deed lees je trouwens terug in mijn blog online in 5 stappen. Hieronder een kort overzichtje van wat ik gedaan heb van maand tot maand.

 

 

2016

April

Hoewel mijn site nog niet live is ben ik achter de schermen hard bezig. Ik ontdek de grote blogwereld met blogs over bloggen als Blogoholic en WPJournalist. Ik leer hoe WordPress werkt en niet onbelangrijk: begin met schrijven!

In die tijd kom ik net terug van een reis naar Bali en ik wil mijn site pas online zetten als ik een aantal grotere reisverhalen heb gemaakt. Ik merk gelijk al snel dat fotobewerking (en not to mention het foto’s maken) wel even een klus is.

Mei

Ik lanceer mijn site op 25 mei!

Juni

Social media. Kleine bekentenis: niet mijn lievelingsding om te doen. Toch besluit ik het erop te wagen en op Twitter te gaan.

Een erg fijn medium omdat je hierbij niet snel overprikkeld raakt. Ook leuk: je kunt alles delen! Ook zonder een foto. Al snel voel ik me thuis hier. Je legt makkelijk contact en als ik de 30+ volgers heb bereikt gaat het ineens ontzettend hard.

Ook installeer ik Google Analytics en ook niet onbelangrijk, Google Console. Hiermee zie je op welke zoekwoorden jouw site gevonden wordt.

 Juli

Eigenlijk is mijn grote ontdekkingstocht in de blogwereld nog steeds bezig. Ik leer steeds meer over online marketing. Bijvoorbeeld hoe je een tekst schrijft die goed online vindbaar is (SEO heet dit). Ik leg de lat niet te hoog en probeer elke week een blog online te zetten. Ik vind het veels te leuk om alles rondom het bloggen te leren. In deze maand begin ik ook te experimenteren met film.

Augustus

Promotie, promotie, promotie… Hoe krijg je bezoekers op je blog? Ik verslind de tips hierover als een malle en weet steeds beter andere blogs in mijn niche te vinden. Ik reageer wat vaker op andere blogs en promoot mijn eigen blogs op Twitter.

September

En we gaan vrolijk verder! Ik ga op zoek naar plugins voor een nieuwsbrief en bekijk hoe Mailchimp – hét programma om nieuwsbrieven te versturen – werkt.

Oktober

Inmiddels heb ik al flink wat blogs geschreven. Ik besluit een archief te maken in mijn sidebar. Zo komen bezoekers makkelijk bij mijn oude blogs terecht.

November

Mijn eerste filmpje staat op Youtube! In de zomer was ik al begonnen met filmen maar nu is het tijd om uit te vogelen hoe videobewerking precies werkt. Hiervoor werk ik met iMovie.

Ik volg ook wat tutorials over het maken van filmpjes en leer hoe je een mooie endcard maakt.

endcard youtube

December

In deze maand begin ik een idee te bedenken voor een E-book. Ik wil dit pas lanceren als ik er 100% tevreden over ben dus nog even geduld. Ik onderzoek de optie om het downloaden van het E-book te koppelen aan het inschrijven op een nieuwsbrief. Ik heb nog niet de perfecte plugin gevonden dus tips zijn altijd welkom!

Ook leuk. Ik bezoek een WordPress meetup in Groningen. Gezellig met andere WP-nerds *sorry no offence praten over de nieuwste plugins en het beveiligen van je site enzo.

2017

Januari

WOW, eindelijk komen de eerste reacties! Ik merk dat ik naam begin te maken in de blogwereld. Op Twitter heb ik al een paar leuke contacten opgedaan en ik merk dat ik trouwe bezoekers heb die mijn site regelmatig checken.

Februari

En daar is ‘ie dan. Een blogdipje. Eerder las ik al dat dit kan gebeuren – niet zo gek ook na 8+ maanden – dus ik leg mezelf niet te veel druk op. Ik besluit even een pauze te houden en pas weer te beginnen met bloggen als het begint te kriebelen.

Maart

Pauze. In deze tijd ben ik ook bezig een opleiding in de online marketing af te ronden. Als eindopdracht ontwikkel ik een internetconcept voor een yoga community dus eigenlijk ben ik zo toch met mijn blog bezig.

April

Facebook. Al een tijdje hik ik hier tegenaan maar ik besluit het nu maar echt te doen. Ik nodig vrienden uit mijn ‘echte’ leven uit en vind dit best spannend! Ineens ben ik niet meer anoniem. Hebben jullie dit trouwens ook?

En er is meer nieuws. Ik word benaderd voor een hele mooie samenwerking! Dit was nooit mijn nr.1 reden om te bloggen maar ik merk dat ik dit wel een heel mooi compliment vind. Ook niet onbelangrijk, deze samenwerking past helemaal in mijn doelgroep.

Mei

Deze maand… Het is tijd om te genieten van wat ik al heb neergezet! En verder lekker op mijn eigen tempo door te gaan. Want hey, het is en blijft wel een hobby 😉

Ook ontdek ik Pinterest, man wat is dit verslavend. Vooral de interieurfoto’s zijn prachtig.

Ik hoop dat je wat hebt aan dit overzicht.

Volg me ook op Facebook, Twitter, Youtube of Pinterest. Gezellig!

Ben jij ook van plan te gaan bloggen en heb je al een blog? Wat zijn jouw grootste obstakels? En waar ben je het meest trots op?

Liefs,

Jit

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

1 Comment

  • Juul juni 7, 2017 at 10:53 pm

    Fantastisch wat je in een jaar voor elkaar hebt gekregen! <3

  • Laat een bericht achter