Persoonlijk

Inspiratie voor 2017 | De richting die ik op wil

Goede voornemens zijn er om weer verbroken te worden. Toch is het fijn om voor jezelf wat meer richting te geven aan wat je wilt bereiken. Bij deze mijn intenties voor 2017 – waarbij ik van harte hoop dat deze jou ook inspireren. Om de lat eens wat minder hoog te leggen voor jezelf bijvoorbeeld.

Intenties

Laten we het hebben over intenties voor 2017. Een yoga practice begin je ook vaak met een intentie. Bijvoorbeeld om te proberen zo veel mogelijk te ontspannen, of juist om alert en aanwezig te zijn. Een yogalerares vroeg laatst iedereen in haar klas: ‘wat ga jij deze week doen voor een ander?’

In het dagelijks leven werken we vaak met ‘to-do-lijsten’. Maar dit is iets voor op kantoor. We moeten al zo veel dat het fijn is dit in je privé leven eens los te laten.  Echt niet alles hoeft SMART en meetbaar. Je kunt je bijvoorbeeld voornemen om elke week drie uur aan yoga te doen, alleen dit is best pittig. In sommige weken komt er misschien iets tussen, waardoor het lastig is dit te halen. Vervolgens kun je er van gaan balen als het niet gelukt is. Vertrouw hierin ook op je intuïtie. Vaak voel je intuïtief wel aan wat je nodig hebt en hoeveel van iets werkt voor jou.

Ok, dan is het nu tijd om wat bewust vage doelen te delen. Als ze voor mij werken, werken ze hopelijk ook voor jou!

Stoppen met proberen gelukkig te zijn

We leven in een maatschappij waarin alles maakbaar lijkt. Ook geluk en hoe je je voelt. Een geweldige serie over dit onderwerp is ‘Witteman ontdekt: Het Geluk’. Paul Witteman onderzoekt hierin wat we kunnen doen om ons iets gelukkiger te voelen. Ik keek naar een aflevering met Leo Bomans die rake dingen zei hierover.

Het komt er eigenlijk op neer dat we helemaal niet als een blij ei door het leven hoeven te gaan. Wel kun je kleine dingen doen om je leven net wat aangenamer te maken. Denk aan meditatie, yoga, maar ook (daar is ‘ie weer) iets doen voor een ander. In elk geval heb ik gemerkt dat het mij helpt mij niet te veel druk op te leggen hierin. Bomans zei hierover: ‘We denken dat je geluk zelf in de hand hebt. En als je je dus niet gelukkig voelt, dat je dan gefaald hebt.’ Ik streef ernaar zo veel mogelijk in balans te leven – en dus niet dat ik per se gelukkig moet zijn. En als je loslaat dat iets moet, zullen de kleine geluksmomentjes ook steeds meer als vanzelf komen. Probeer je het mee?

Niet te hoge eisen stellen aan mezelf, en mijn blogs

Wil jij zelf ook altijd het beste resultaat? Ga je eindeloos door met shoppen voor dat perfecte jurkje terwijl de eerste jurk eigenlijk ook heel mooi was en ook nog eens goed zat? Dan kunnen we elkaar de hand schudden. Perfectionisme zorgt ervoor dat je hoge eisen stelt aan jezelf, en ook aan anderen.

Ook als het over mijn blog gaat ben ik perfectionistisch. Zo leef ik ook nog steeds met de gedachte dat een langer stuk beter is. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo! Ik wil mezelf echt oefenen wat kortere stukjes te plaatsen. En dan ook stukjes waar ik niet drie of vier (lees: honderd) keer naar gekeken heb en vervolgens nog eens een nacht heb laten liggen. Kwaliteit is belangrijk maar spontaniteit net zo. Laat jij wel eens ergens bewust een spelfoutje in staan? Probeer het is. Best eng, maar je zult zien dat het bevrijdend werkt als niet alles perfect hoeft te zijn.

Meer persoonlijk durven zijn

Dit is echt de lastigste. Ik ben nu eenmaal iemand die liever niet in het middelpunt van de belangstelling staat *wat ik trouwens ook meer probeer te accepteren in plaats van het te willen veranderen. Toch wil ik proberen wat meer van mezelf te laten zien op m’n blog. Ik vind dit veel makkelijker bij een reactie op een andere blog dan op m’n eigen blog. Zo wil ik al heel lang nog een keer bloggen over HSP maar is dit er nog steeds niet van gekomen. Gelukkig zijn er al veel dappere bloggers online die hier een platform voor bieden op hun blog.

Een E-book online zetten

Deze ligt al een tijdje op de plank terwijl ‘ie al bijna af is. Zou 2017 dan het moment zijn om het af te maken?

Stappen zetten richting lifecoaching en yoga

In de toekomst wil ik vaker coachende teksten zetten op m’n blog. Bijvoorbeeld: ‘drie tips om te ontspannen’ of ‘hoe zorg je dat je niet overprikkeld raakt door social media’. Dit hangt ook samen met mijn e-book (spoiler hierin staat een life improvement methode gebaseerd op ayurveda). Ik wil al een tijd een yoga- of mindfulnessopleiding doen maar twijfel dus of ik meer richting yoga of meer richting mindfulness wil. Ik vind vooral yoga nidra een hele effectieve methode en het lijkt mij waanzinnig om dit te kunnen geven. Voor veel yogaopleidingen moet je alleen behoorlijke skills hebben… vandaar dat ik nu ook actiever bezig ben met yoga en meer asana’s onder de knie wil krijgen – ik bedoel balasana en tadasana heb ik nu wel gecovered maar nog niet de poses waarbij je je benen in je nek legt 😉

Zo, dat waren een paar intenties. Ik zou het leuk vinden je ook te zien op Twitter.

 

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

 • Lorenza januari 3, 2017 at 7:49 pm

  Wat leuk om te lezen! Ik ben zelf yogadocente en heb al meerdere opleidingen gedaan! Daarbij hoef je alleen niet heel lenig te zijn hoor! Vaak is dat een beetje een misverstand… Je leert juist in de opleiding dat niet iedereen er hetzelfde uit ziet in een houding. Dat heeft namelijk ook te maken met de bouw van je skelet (compressie punten tussen je botten). Sommige mensen zullen nooit een bepaalde houding kunnen, hoe vaak ze ook trainen omdat je skelet dat niet toelaat. En je skelet kun je natuurlijk niet veranderen. Ben benieuwd wat voor ontwikkelingen je allemaal door gaat maken!

  • Miss happy and mindful januari 13, 2017 at 12:04 am

   Oh wat goed om te horen dat dit dus meevalt en je echt niet zo lenig hoeft te zijn. Wat een geruststelling. Klopt inderdaad, sommige poses zijn voor sommige mensen onmogelijk. Bijzonder hoe ons lichaam in elkaar zit en hoe iedereen weer anders is. Ja, zal zeker bezig blijven met het yogapad en laten weten hoe dit gaat 🙂
   P.S. Zo leuk een yogadocente op m’n blog!

  Laat een bericht achter