Mind

Inspirational Friday: 3 simpele tips voor positieve energie | Hello nature!

Ik wil graag leuke, verassende en inspirerende dingen met je delen die jij ook kunt doen! Deze week deed ik inspiratie op en ik vond de ideeën zo leuk dat ik ze graag met je wil delen. Ze hebben met elkaar gemeen dat je ervoor de natuur ingaat, zo kom je tot rust en dit geeft je ook positieve energie. Lees mee over koude baden, lopen op blote voeten en mediteren in de natuur.

#1 Buiten op je blote voeten lopen

Wat dacht jij van door het centrum van Amsterdam lopen op je blote voeten? In de Happinez van deze maand staat een heel artikel over deze trend om op je blote voeten te lopen. Je kunt zelfs een workshop volgen over hoe je dit het beste kunt doen! Ik wist niet dat dit ook een lifestyle was maar een rondje zoeken op Twitter leert mij al snel dat heel veel mensen hiermee bezig zijn.

En ineens weet ik het weer, ik heb ze wel eens gezien, mensen met van die gekke schoentjes aan die meer lijken op sokken, waarin je elke teen kunt zien. Ik ben zelf gek op wandelen in de natuur, hoe wilder en ongerepter hoe beter, en ik ben deze mensen wel eens tegengekomen. Ik vond dit altijd apart en ik stootte dan mijn zus aan, hey, moet je eens kijken. En nu is dit dus weer hip. Je zou zo zelfs je speelsheid terugkrijgen want het brengt je terug naar je kindertijd.

Ok, op je blote voeten door je huis lopen, dat snap ik. Maar ergens op straat lijkt mij nog een beetje onwennig. De Happinez redactie heeft dit dus echt gedaan! In het centrum van Amsterdam nog wel. Wel met begeleiding van een speciale hoe-loop-je-op-blote-voeten-coach. Kijk, dat snap ik dan weer wel. Hoe dan ook, het heeft mij wel geïnspireerd en ik ben ook de natuur in gegaan en je raad het al… Tijdens een wandeling door een prachtig natuurgebied trok ik ergens halverwege de wandeling, naast een klein meertje de stoute schoenen aan, of euh, uit eigenlijk.

Mindful wandelen

En daar sta je dan op je blote voeten. En wat ik meemaakte! Je voelt hoe je voeten contact maken met de grond, de aarde is stevig, het gras kriebelt een beetje onder je voeten. En dan komt er een stukje natte modder, dat voelt een beetje glibberig en eigenlijk best aangenaam. In het begin loop ik nog heel voorzichtig maar je gaat steeds kordater lopen, ook neem je elke pas veel bewuster. Mindful, met aandacht dus. Je voelt je gelijk meer één met de natuur en natuurlijk is op blote voeten lopen ook een goede manier om te aarden. Ik zie veel voordelen aan lopen op blote voeten en ga het zeker nog een keer proberen.

Ik zou zeggen probeer het ook eens. Wat houdt je tegen? Kies een fijne plek in de natuur en trek ergens gedurende de wandeling je schoenen uit. Focus op de aanraking van je voeten met de grond.

#2 Mediteren in de natuur

Ok, niet echt iets nieuws, maar toch heb ik het nog nooit gedaan. Ik las een leuke blogpost op de prachtige website van My Winding Path over buiten mediteren (hier) en dit inspireerde mij ook om op zoek te gaan naar een fijne plek in de natuur.

In mijn omgeving heb je de meest prachtige natuur en in de zomer is het heerlijk om naar buiten te gaan en door de grasvelden en bossen te wandelen of fietsen. Alleen als ik ga wandelen of fietsen dan volg je toch bijna altijd wel een duidelijk pad, waardoor de kans ook groter is dat je andere wandelaars of fietsers tegenkwam. Dus ben ik laatst gaan rondfietsen op zoek naar een wat meer beschut plekje, waar je niet zo snel gestoord kunt worden. En ik heb hem gevonden! Ik ben gaan zitten, in kleermakerszit, heb mijn ogen dicht gedaan en ben begonnen met een meditatie. Ik merkte al snel dat ik helemaal rustig werd. De gedachtes in mijn hoofd verstilden. Het was ontzettend fijn om te doen. Wanneer je tot rust komt kun je je batterij weer helemaal opladen. Zo krijg je vanzelf meer energie.

Ga ook op ontdekkingstocht, gewoon in je eigen omgeving. Je hebt van wel een bos, strand, heideveld of ander mooi natuurgebied in de buurt. Trek je eens een keer niks aan van mensen die kijken, concentreer op je ademhaling.

 

#3 Koud douchen

Is dit dan ook een ding? Niet zo moeilijk toch, je draait de knop helemaal die ene kant op, het koude water stroomt over je lichaam en hoppa, je bent koud aan het douchen. Nou, ja en nee. Ja, want zo simpel is het en iedereen kan het doen. Ook leuk, het kost helemaal niks. Nee, want er zijn zelfs workshops over hoe je koud kunt douchen, tenminste, hierin leer je bijvoorbeeld om een ijsbad te nemen.

Misschien heb je al wel eens gehoord van Wim Hof? Een nuchtere Hollander die stil kan blijven zitten, of liggen, in extreem koude temperaturen. Tout Hollywood, en zelfs Oprah Winfrey, heeft workshops bij hem gevolgd. En hij heeft heel veel mensen opgeleid om ook deze workshops te geven dus je kunt dit ook gewoon in Nederland proberen!

Rustig ademen

De kunst is om vooral rustig te blijven door ademen: op deze manier geef je je lichaam een seintje dat het ok is. Als dit je lukt, kom je nog dichter bij je innerlijke kracht. Koud douchen schijnt wonderen te kunnen doen voor je: zo kan het helpen bij depressies en versterkt het je immuunsysteem waardoor je minder snel ziek wordt. Je humeur krijgt er echt een boost van, omdat door de kou hormonen vrijkomen in je lichaam die je achteraf een blij gevoel geven. Positieve energie dus. Als je nog veel meer voordelen wilt weten van deze methode lees dan dit blog (hier), waar ik ook mijn inspiratie vandaan haalde. Ik ben net begonnen dit te proberen. Heel eerlijk, ik ben nog niet helemaal om. Maar i’ll give it a shot. Wel een fijne om in de zomer te proberen, want in de winter, alleen de gedachte al. Brrr.

Neem ook eens een koude douche. Of nog beter, neem een duik in zee. Het is er nu de beste tijd in het jaar voor. Ik ben heel benieuwd hoe je het beleeft en of je het vaker wilt proberen.

Dit waren zo wat dingetjes die me bezig hielden deze week. Toevallig hebben ze alle drie gemeen dat je terug gaat naar de natuur. In de natuur zijn helpt je ook om beter contact te maken met jezelf. Om goed te aarden. Wanneer je af en toe een rustmoment voor jezelf neemt, kun je er daarna weer helemaal tegenaan. Ik ga zeker verder met deze dingen uit te proberen, vooral het koud douchen.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

 • Anna juli 24, 2016 at 9:51 am

  Heeey 🙂
  deze blog was echt leuk!
  toevallig liep ik deze week ook op blote voeten omdat ik op de camping was en het was heeeerlijk :). En ik heb twee keer in zee gezwommen. Ik merk dan dat ik dichter bij de natuur kom. Dichter bij de elementen: aarde en water dus. Ook mooi wat je schrijft over die hormonen die vrij komen tijdens het koude douchen! Mooi dat het zo werkt 🙂 wat is de natuur toch mooi!

  • Miss happy and mindful juli 24, 2016 at 1:10 pm

   Leuk dat je weer zo enthousiast bent! Ik ben zo blij met een reactie van je, want ik werd van de week bedolven onder de spamreacties, die heb ik allemaal moeten verwijderen. En dan gelijk zo’n leuke reactie ook, ik word er vrolijk van. Je hebt zo gelijk! Wat lekker ook dat je van de natuur hebt genoten. Mensen leven al eeuwen lang dicht bij de natuur, pas in de moderne tijd is hier verandering in gekomen. Terwijl de natuur zo’n geweldige werking heeft, dat heb jij dus ook ervaren. Wat mooi.

  Laat een bericht achter