Jetske Ultee
Beauty, Lifestyle

Jetske Ultee-proof producten | Bewuste beauty

Honderden euro’s gaf ik uit aan beautyproducten…. Totdat ik mij meer ging verdiepen in wat er precies inzit. Bekende huidexpert Jetske Ultee leerde mij voorzichtig te zijn met wat je opsmeert. Niet alleen zijn sommige dure producten weggegooid geld, je kunt je huidconditie er zelfs mee kunt verergeren. Best schrikken toch?

Jetske Ultee

Lees jij altijd de ingrediëntenlijst van beautyproducten? Ik niet, tot twee jaar terug ongeveer. Thank God for internet. Gelukkig is tegenwoordig zo ontzettend veel informatie online dat je ook veel bewuster producten kunt kopen.

Vroeger dacht ik altijd, duurder moet wel beter zijn. Ik kocht regelmatig een crème via de schoonheidsspecialist en spaarde soms speciaal voor een toner van Lancome, Dior of Clinique. Want dat  zou toch echt wel beter zijn dan dat potje van de HEMA of Etos? Nou, nee dus. Duurder is niet altijd beter, hoewel ik denk dat veel mensen dit wel nog steeds geloven. Spread the word dus.

Bewuste beautyproducten

Bewuste beauty-producten zijn the next new thing. En dan niet alleen dierproefvrij producten, maar ook  zo natuurlijk mogelijke producten. Veel beautyproducten bevatten nog steeds stoffen zit die slecht zijn voor je huid, zoals alcohol. Later in dit artikel wat meer hierover. Het aller- allerbeste zou nog zijn om bij wijze van spreken een avocado te prakken en dit op je gezicht te smeren.

Is duurder wel beter?

Ok, dus dan koop je gewoon nooit meer een dure crème? Dat is niet helemaal waar. Ik heb bijvoorbeeld  meer een mix van goedkope en dure producten. Soms kies ik wel bewust voor goedkoop omdat huismerken vaker dierproefvrij zijn. Dan koop ik het product dus niet vanwege de lage prijs, maar omdat ik me beter voel hierbij. Dat je toch geld uitspaart in je portemonnee is natuurlijk wel mooi meegenomen.

En het is natuurlijk niet ALTIJD zo dat goedkoper ook altijd beter is. Het verschilt echt per product. Je hoeft de luxere, en vaak ook duurdere producten dus niet helemaal af te zweren.

Want heel eerlijk, een crème van een high end merk geeft je wel een ander gevoel dan een crème van een budgetmerk. Een potje van een duur merk geeft je toch meer dat yes-gevoel. Maar… check voordat je een duur beautyproduct koopt eens de website Beautypedia. Dit is de site van Paula Begoun, de Amerikaanse Jetske Ultee zeg maar, de echte guru op het gebied van bewuste beauty.

Creme van de Lidl

Met mijn 30+ leeftijd ben ik sinds kort gaan kijken naar anti-rimpel crèmes. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen toch? En volgens onderzoeken op internet, van de Consumentenbond bijvoorbeeld, werken heel veel dure crèmes niet, maar wat werkt wel? Je raadt het nooit. De crème van Cien, het huismerk van de Lidl (bron). Dikke aanrader voor op jouw nachtkastje.

Op de foto staat nog drie Jetske Ultee-proof producten:

  • Uncover Cleanser. Uncover is het merk van Jetske Ultee.
  • Olaz Total Effects Feather Wight Moisteriser SPF15
  • MAC Fix Spray

Goede en slechte alcohol

Niet elke vorm van alcohol is slecht. De ingrediëntenlijst kan hierbij uitkomst bieden. De pure vorm van alcohol, zoals je ook drinkt, droogt je huid wel uit. De “slechte” vorm van alcohol is alcohol denat. Andere namen hiervoor zijn ethanol, ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol. Alcohol die je huid niet irriteert staat op de ingrediëntenlijst als cetyl alcohol, ceteary alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol. Even goed kijken dus.

Alcohol is maar één voorbeeld van wat je echt niet op je huid wil. Zelf check ik dus elk beautyproduct op de site van Beautypedia voordat ik het koop. Op de site van Jetske Ultee vind je nog veel meer informatie over wat wel en niet goed is voor je huid.

Dit artikel is niet gesponsord. Ik word hier niet voor betaald en ik heb alle producten zelf aangeschaft.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter