la palma
Spanje, Travel

La Palma: dag 3 en 4

Het vervolg van mijn wandelvakantie op La Palma! Dag 3 en 4 staat in het teken van de zoektocht naar een nieuwe accommodatie. Verder maken we een indrukwekkende wandeling langs bergen, bossen en beekjes in de Caldera: zeker een van de highlights van het eiland.

Op zoek naar nieuwe accommodatie op La Palma

Zondag. We hebben niet goed geslapen vannacht. Ons huis lag te schudden. Wat? Yup… middenin de nacht voelden we lichte bevingen. Het weer vannacht was woest, stormachtig bijna. Ons appartement grenst aan zee en de afgelopen jaren zijn er al flink wat rotsblokken aan de kust afgebrokkeld… niet zo veilig dus. Om 8 uur ‘s ochtends klopt mijn vader op de deur. “We gaan weg hier”.

Hij legt uit dat de enige mogelijkheid dat het huis gaat trillen is dat deze ondermijnd is. Dit houdt in dat het water onder het huis kan komen waardoor je de bevingen voelt -het ligt namelijk niet direct boven de zee en de bevingen worden niet veroorzaakt door de golven die de woning raken. En zo gezegd, zo gedaan.

We pakken onze koffers en de rest van de dag staat in het teken van het zoeken naar een nieuwe accommodatie. Dit is trouwens best lastig want praktisch alles is volgeboekt en de reisbureautjes die je aan iets kunnen helpen zijn vandaag dicht. Ik vind het jammer dat we gaan, maar snap dat het ook niet fijn is elke nacht in een trillend huis te moeten slapen, met de gedachte dat deze elk moment in zee kan storten.

Hotel Sol op La Palma

Uiteindelijk belanden we in de luxe appartementen van hotel Sol, met uitzicht op de zee! Het licht op een steenworp afstand van onze vorige verblijfplek. Best grappig want we waren hier al eens langs gelopen en zeiden toen nog: “wat zijn we blij dat we hier niet zitten”. Het is namelijk nogal een bejaardenoord en iedereen ligt hier de hele dag te bakken bij het zwembad.

Het hotel is ingericht in de jaren ’70 stijl en doet denken aan een een mix van Dynasty en The Love Boat. Maar, eerlijk is eerlijk, de appartementen die bij het hotel horen zijn werkelijk waar prachtig. Heerlijk ruim, van alle gemakken voorzien en met een fijn uitzicht. En het allerbelangrijkste: het trilt niet.

hotel sol la palma

Uitzicht vanaf ons balkon van Hotel Sol

la palma hotel sol

Lekkere retro look

la palma hotel sol

Met een vleugje Dynasty!

Wandeling in de Caldera

Maandag. We hebben alle chaos van gisteren achter ons gelaten en vandaag doen we waarvoor we gekomen zijn: wandelen. Vandaag maken we een wandeling in de Caldera, het natuurpark van La Palma. Middenin het eiland vind je een enorme krater van zo’n 2400 meter hoog. Deze is omgeven door reusachtige bergen en een enorme klif, waar we doorheen zullen lopen.

Om deze wandeling te kunnen maken zet je de auto bij Barranco de las Angustias. Het echte startpunt is Mirador de Los Brecitos en er is maar een manier om hier te komen: met een speciale taxi. Wanneer je aankomt bij Barranco de las Angustias moet je hier eventjes op wachten, maximaal zo’n 10 a 15 minuten, en vervolgens rijd de taxi je zo naar boven. Aan de top is het uitzicht spectaculair. En het wordt alleen nog maar mooier!

La Palma Barranco de Las Angustias

Barranco de las Angustias

La Palma Mirador de Los Brecitos

Uitzicht vanaf Mirador de Los Brecitos

Van Mirador de Los Brecitos naar het beginpunt

Vanaf de top zul je een flink stuk moeten dalen. Je komt dan eerst bij een campinggebied en vervolgens bij de klif. Als je helemaal beneden bij de klif aankomt, steek je een smal beekje over. Het is heerlijk om hiervoor even je schoenen uit te doen en van het koele water te genieten – en erg grappig om te zien hoe de vele wandelaars dit allemaal net wat anders aanpakken.

En als je denkt dat je er bijna bent, heb je het mis. Je steekt de klif over, klimt een stuk omhoog, om vervolgens weer af te dalen en weer bij de klif uit te komen. En dit herhaal je zo’n zes a zeven keer. Op een gegeven moment had ik zoiets van, ja mooi zeg, ik blijf de klif gewoon volgen. Maar je weet natuurlijk nooit wanneer het punt komt waarop de wandeling en de klif elkaar echt splitsen. Op een gegeven moment nemen we een iets afwijkende route door de klif, en met succes! Vervolgens eindig je weer bij Barranco de las Angustias.

Al met al loop je een paar uurtjes en ben je vooral veel aan het dalen. De wandeling is erg goed te doen, al zijn stevige wandelschoenen wel erg handig vanwege de vele rotsblokken. Aanrader!

La Palma Barranco de Las Angustias

Op naar dag 5 en 6! Vanaf volgende week dinsdag online.

Heb je het begin van dit reisverslag nog niet gelezen? Bekijk dan ook La Palma: zwarte stranden, vulkanen en velden vol bloemen.

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter