Outdoor en wandelen, Spanje, Travel

La Palma: Dag 5, 6 & 7

Op La Palma kun je fantastisch wandelen. Mocht je plannen hebben, dan krijg je bij deze alvast een voorproefje. We maken kennis met het bloemrijke deel van het eiland en ik neem je mee naar het spectaculaire vulkaanlandschap. In deze blog vind je vooral lekker veel foto’s van La Palma!

Wandeling Puntagorda

We zijn nu al vier dagen op La Palma en hebben onze plek gevonden in Hotel Sol. We verblijven de hele vakantie in Puerto Naos,  een prima uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Je bent op veel plekken in ongeveer een half uurtje rijden. Erg goed te doen!

Dinsdag. Opnieuw een wandeldag! Vandaag doen we een wandeling die ik ook wel ‘de bloemenwandeling’ noem. Het beginpunt is Puntagorda en vanaf daar loop je zo de bloemenvelden in. Prachtige groene, glooiende velden worden afgewisseld met drakenbomen, cactussen en velden vol bloemen.

De amandelbomen zijn al prachtig in bloei en we passeren een huis waar een Nederlands stel woont. Dit een soort paradijsje op aarde dus ik snap wel dat Nederlanders – en verder vind je veel Duitsers op het eiland – alles achter zich laten om zich hier te settelen. De attente Nederlanders hebben wat sinaasappels klaargelegd voor de wandelaars die je zo mag meenemen. Zo cute!

En nog meer bloemen!

Aan het eind van de wandeling passeer je nog een dennenbos. Dit maakt deze wandeling erg afwisselend en eigenlijk wel mijn favoriet van de vakantie!

Woensdag. Woensdag is een rustdag. Denk, lekker bij het zwembad loungen en even het plaatsje in om een gebakje te eten. Het leven is goed hier!

Spectaculaire vulkaanwandeling

Donderdag. Vandaag doen we de Route der Vulkanen! Deze wandeling móet je gedaan hebben, daar zijn de reisgidsen en reisblogs het over eens. Je loopt urenlang over de zwarte lavagrond die mooi afsteekt bij de felblauwe lucht. Het heeft wel wat om over de grote, uitgestrekte vlaktes te lopen die wel wat doen denken aan een maanlandschap.

Voor het zo ver is, is het nog tijd voor ontbijt. We belanden in een klein, trendy zaakje met de naam Zulay. Een aangename verassing!

Bussen vol touristen rijden naar het bekende beginpunt Pilar. Wij zijn natuurlijk echte die hards en lopen vanaf het dorp zo richting de vulkanen. Het begin van de wandeling is goed te doen want je stijgt amper en kan lekker rechtuit lopen. Na een stop bij de vuurtoren wacht ons de laatste etappe. En die is pittig! We lopen te puffen en te steunen maar..natuurlijk redden we het! Eenmaal terug in het dorpje genieten we van een heerlijk koud drankje.

Volgende week dinsdag vind je hier de laatste blog in dagboekvorm over mijn vakantie op La Palma.

Benieuwd naar het begin van mijn vakantie? Bekijk dan dag 1 en 2, La Palma: Zwarte stranden, vulkanen en velden vol bloemen en dag 3 en 4.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Florentine april 25, 2018 at 10:11 pm

    Wat heerlijk. Zo’n leuk, zomers artikel! Ik ga volgende week op vakantie en nu ik dit zie heb ik alleen maar nog meer zin om te gaan! Prachtige foto’s heb je gemaakt en gaaf om te lezen over jouw avonturen. Liefs!

    • Happy and mindful april 29, 2018 at 1:24 pm

      Nou, wat ontzettend lief. Dankje! En wat tof dat je ook weer op vakantie gaat.

    Laat een bericht achter