Spanje, Travel

La Palma: dag 8,9 & 10

Tijd om dolfijnen te spotten! Tenminste, zal dat lukken? Dit is mijn laatste blog – in dagboekvorm dan – van mijn vakantie op La Palma. De laatste paar dagen doen we het rustig aan. We maken nog een wandeling met tussenstop langs een wel heel schattig restaurant – waar ons in the middle of nowhere een culinaire verassing wacht. En we gaan op walvissentour…

Dolfijnen en walvissen spotten op La Palma

Vrijdag. Vandaag gaan we op zoek naar dolfijnen! En wie weet zelfs een walvis. Mijn zus en ik boeken een tour in de hoop wat te spotten. En ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: dat valt tegen. Aan het begin zien we een groepje dolfijnen. Echt prachtig! Net als we foto’s willen maken zijn ze al weer verdwenen in de zee en daarna speuren we nog urenlang het water af, maar zonder resultaat helaas.

Mijn zus is ontzettend teleurgesteld. Ik ben al wat verwend in dit opzicht want ik heb al eerder walvissen van dichtbij gezien in Zuid-Afrika en zag een paar jaar terug al flink wat dolfijnen op Bali, Lovina om precies te zijn.

De rest van de dag brengen we nog een paar uur door op het strand van Tazacorte, waar we ook van een hele fijne lunch genieten. Geen straf dit.

tazacorte la palma tazacorte la palma

Bloemenwandeling én spectaculaire lunch

Zaterdag. De een na laatste dag van de vakantie alweer. Jee, wat gaat dat snel. We doen opnieuw wat ik ‘de bloemenwandeling op La Palma‘ noem! Tenminste, een deel van de wandeling gaat langs de wandeling van dinsdag en opnieuw starten we bij Puntagorda.

Tijdens de wandeling – na zo’n 4 a 5 uur lopen want we verdwalen ernstig – lunchen we bij restaurant Azul. Je herkent het aan de felblauwe buitenkant. Dit restaurant staat erg hoog aangeschreven en dat is geen woord teveel gezegd! Dit is zeker weten de beste culinaire ervaring van dit eiland. En dat op een plekje midden tussen de bergen.

Opnieuw zien we veel bloemen, een verdwaalde geit en schattige gekleurde huisjes. En check het eten!

azul restaurant la palma

 

la palma wandeling

geitje bergen la palma azul restaurant la palma azul restaurant la palma bloemenwandeling la palma

Tijd voor…. het zwembad

Zondag. De laatste dag van de vakantie. We genieten van een fijne lunch in ons plaatsje Puerta de Naos en doen verder niet zo veel. Alvast de koffer pakken, nog even bij het zwembad liggen en meer in die categorie.

La Palma heeft mij verrast. Je moet even de leuke plekken en betere restaurants weten te vinden, maar dan is het eiland heel erg de moeite waard. Verder ben ik stiekem best trots op alle wandelprestaties die ik heb geleverd!

Benieuwd naar de rest van mijn vakantie? Lees ook mijn blog over dag 1 en 2, dag 3 en 4 en dag 5,6 en 7 op La Palma.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter