La Palma
Spanje, Travel

La Palma: Zwarte stranden, vulkanen en velden vol bloemen (dag 1 en 2)

Het is zover! We zijn geland op La Palma! Het is de eerste keer voor mij op dit eiland en ik laat mij verassen door de ruige landschappen, woeste zee en natuurlijk, prachtige bloemen. We gaan namelijk in het voorjaar en dan staat alles mooi in bloei. Ik deel graag met je hoe mijn wandelavontuur op La Palma was.

La Isla Bonita

Vrijdag. Midden in de nacht vertrekt ons vliegtuig vanaf Schiphol naar La Palma. We overnachten daarom het het moderne hotel Citizen M, op zo’n 500 meter lopen vanaf het vliegveld. Wat een luxe! Het grote voordeel is dat we in de ochtend aankomen op het eiland La Palma. We zijn nog een beetje brakjes maak gelukkig heeft mijn vader alles tot in de puntjes geregeld. We hebben een fijne huurauto en we kunnen dus lekker achterover leunen terwijl we naar onze bestemming worden gereden. Voor wie nieuw is op mijn blog: het is inmiddels een soort traditie geworden om bijna elk jaar op wandelvakantie te gaan met de family. In dit geval met mijn vader, zijn vriendin Elise, mijn zus en ik natuurlijk.

Als we aankomen op onze bestemming op La Palma wacht ons een verassing. Onze accommodatie is wel even zoeken, want het ligt pal aan zee! Vanaf hier hoor je de zee ruisen – of nou ja, bulderen meer – en spatten de golven uiteen op de rotsblokken aan de kust. Op de weg ernaar toe kom je langs de bananenplantages, je ziet al flink wat trossen aan de bomen.

Ik houd van onbedorven, unieke plekjes en vind het gelijk heerlijk hier. Onlangs was hier een storm en dat is goed te zien: de tuinstoelen liggen er wat zielig bij en ook het uitzichtpunt aan zee dat hoort bij de accomodatie, gewoonlijk omgeven door een stenen muur, is nogal vervallen. Hoe dan ook, we zijn er! Vandaag doen we rustig aan. We lunchen in ons plaatsje Puerto Naos, en laten we verder alle indrukken rustig op ons inwerken. En dat terwijl we eindelijk genieten van de zon – die hebben we in Nederland gemist zeg.

Puerto Naos

Bananen!

Onze accomodatie – beetje vervallen maar direct aan zee

Wandeling Tazacorte

Zaterdag. De eerste dag gaan we gelijk voor een pittige wandeling. We lopen vanaf de badplaats Tazacorte omhoog naar een uitzichtpunt. Tazacorte is een gezellig plaatsje met vrolijk gekleurde huizen. Vanaf het uitzichtpunt is het nog een behoorlijk stuk klimmen naar de echte top. Onderweg heb je mooi uitzicht op de kust, als je achter je kijkt. Aan het eind daal je weer af door paadjes tussen de bananenplantages.

Een gezellig pleintje in Tazacorte

Uitzichtpunt

M’n zus en ik – even uitpuffen hoor

Natuur op La Palma

La Palma staat ook wel bekend als het groene paradijs. Het landschap van La Palma is ontzettend gevarieerd! Het kale, zwarte, woestijnlandschap rondom de vulkanen vormt een scherp contrast met de liefelijke, bloemrijke valleien. Juist in maart, het moment waarop wij hier waren, staat alles prachtig in bloei. Bananenplantages, groene terrassen en karakteristieke drakenbomen maken het plaatje compleet.

De vele bergen, van een paar honderd meter hoog, tot meer dan twee kilometer, geven het eiland een ruige uitstraling. En ook niet onbelangrijk, zorgen ervoor dat je hier ideaal kunt wandelen. Als je houdt van een uitdaging hoef je je niet te vervelen! Flink klimmen hoort erbij, net als het vele dalen. Al heb je gelukkig genoeg keuze – het is tenslotte een wandeleiland – en kun je ook prima gaan voor een lichte wandeling.

Liever naar het strand? Overal op het eiland kom je lavastranden tegen, met het zo kenmerkende zwarte zand. Wat zo fijn is aan het eiland: het is nog niet overspoeld door toeristen dus er zijn genoeg unieke, onontdekte plekjes. Toch  is er genoeg levendigheid in de plaatsjes wat maakt dat je hier goed tot rust kunt komen, maar ook net zo goed de gezelligheid kunt opzoeken. Je vindt hier dolfijnen en in een bepaalde tijd van het jaar zelfs walvissen! Al moet je dan wel veel geluk hebben, daar vertel ik je later wat meer over.

Ik wil je heel graag meenemen op mijn reis! Ik zal mijn vakantie met je delen in dagboekvorm. Voor een nog beter beeld van het eiland bekijk je ook mijn andere blogs, die zet ik namelijk bomvol foto’s. Mijn volgende blog: dag 3 en 4 op La Palma, komt eraan. Can’t wait!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Inge | Monsieur Mango april 18, 2018 at 3:03 pm

    Het ziet er prachtig uit! Echt heel leuk zo’n wandelvakantie, lijkt mij heerlijk! 🙂

    • Happy and mindful april 29, 2018 at 1:24 pm

      Is het zeker. Ik kan het iedereen aanraden 😉

    Laat een bericht achter