Mind

Leven in harmonie met de maan: zo doe je dit

Wist je dat de maan invloed uitoefent op alle oceanen van de wereld? Dat ze eb en vloed bepaalt en water dus laat stijgen en weer zakken? Wij bestaan voor 70% uit water dus het is niet meer dan logisch dat de maan ook invloed uitoefent op ons. 

En ik merk ook echt haar invloed op: bij volle maan ben ik onrustiger en als de maan minder zichtbaar is kom ik als vanzelf weer tot rust. Wanneer je de maanstanden voor je laat werken zul je meer rust en energie gaan ervaren. Hoe je dit precies doet leer je tijdens het programma Verbinden met de Energie van de Maan van Astrology Rocks.

Leven volgens een natuurlijk ritme

Ik geloof al heel lang in ayurveda: een duizenden jaren oude geneeswijze uit India die je leert een natuurlijke cyclus te volgen. Gedurende de dag ervaar je de energie van kapha, pitta en vata.

Door mee te bewegen met deze cyclussen profiteer je zo optimaal van het natuurlijke ritme. Volgens deze geneeswijze, die eigenlijk meer een levensstijl is, kun je ook het beste zo veel mogelijk volgens het ritme van de zon leven, en bij zonsopkomst opstaan en bij zonsondergang weer naar bed gaan. Meer volgens het natuurlijke dag- en nachtritme leven dus.

Op de dagen in de zomer is dit misschien wat lastiger, en ook in de winter zou je dan wel heel vroeg naar bed gaan, maar je kunt dit ritme wel als richtlijn aanhouden door bijvoorbeeld meer naar binnen keren zodra de zon is onder gegaan.

In harmonie met de maanstand

In het dagelijks leven zijn we zo weinig buiten in de natuur dat we de connectie ermee zijn kwijtgeraakt. Dagenlang op het land werken past niet zo goed meer in deze moderne tijd. Gelukkig kun je hierbuiten wel heel veel doen om meer de energie van de natuur te ervaren. En leven in harmonie met de stand van de zon, én de maan, is hierin een hele belangrijke.

Dus toen ik hoorde over een online programma dat jou leert om je te verbinden met de energie van de maan had ik gelijk zoiets: “dat moet ik volgen”. Het gaat om een cursus met zo’n 27 video’s ontwikkeld door Leida Groot van Astrology Rocks.

Wat krijg je precies in de cursus Verbinden met de energie van de Maan?

De cursus is heel erg overzichtelijk opgebouwd. Gedurende zeven modules doe je steeds meer kennis op over de maan, hoe deze je leven beïnvloed, en natuurlijk hoe je hier zo goed mogelijk van kunt profiteren.

De astrologie speelt een belangrijke rol hierin. Zoals je weet verandert de stand van maan constant (of om preciezer te zijn, hoe wij haar zien verandert constant): van volle maan naar nieuwe maan en ga zo door.

Elke 2,5 dag staat de maan in een ander astrologisch teken. Dit astrologische teken bepaalt hoe je het beste kunt leven met de energie van de maan. Elke volle maan staat gedurende het jaar telkens in een ander astrologisch teken, en gaat ze zo alle twaalf bij langs. Dit geldt ook voor de nieuwe maan.

De invloed van astrologische tekens

De invloed van de tekens kun je gebruiken. Daarvoor is kennis nodig van wat het betekent als de maan in een bepaald astrologisch teken staat. Dit leert Leida je: voor elk astrologisch teken in combinatie met de volle maan heb je een aparte video. Zo kun je dit later ook altijd even bij langslopen. Dit geldt ook voor de nieuwe maan in combinatie met de tekens. Dit geeft je dus echt een stukje verdieping.

Je kunt de stand van de maan zo uitgebreid volgen als je wilt. Alleen met volle maan meer aandacht besteden aan je innerlijke proces? Prima.

En natuurlijk is er ook iets in z’n algemeenheid te zeggen over hoe je het beste je leven kunt inrichten tijdens volle maan, nieuwe maan, wassende maan en afnemende maan. Dit maakt dat je zo uitgebreid de maanstand kunt volgen als je wilt. Alleen met volle maan iets meer aandacht besteden aan je innerlijke proces? Prima.

Leida legt het je in de video’s allemaal rustig en duidelijk uit. Ze heeft een prettige stem om naar te luisten en hoewel ik best opensta voor het spirituele, is het toch prettig dat zij het altijd nuchter en op een no nonsense manier vertelt. Dit maakt de cursus geschikt voor iedereen, ook de niet spiri wiri. Je kunt het vanuit deze duidelijk informatie natuurlijk zo mystiek en spiritueel maken als je wilt.

Maancirkel

Want wat ik het allergaafste vind van de online cursus is dat je leert een maancirkel op te zetten. Ik ben al enige tijd ontzettend gefascineerd door deze cirkels en de rituelen eromheen. Wat ik echt bijzonder vind is dat ze je aansporen tot nadenken en zelfreflectie. Meestal gaan we maar door en door zonder echt stil te staan bij de belangrijke vragen in het leven: wat ons drijft, wat we willen en hoe we dit kunnen bereiken. De cirkels helpen je hierbij. Je leert een cirkel opzetten bij volle maan en bij nieuwe maan. En krijgt uitleg over hoe dit je voor jezelf kunt doen of voor een groep.

Meestal gaan we maar door en door zonder echt na te denken over de belangrijke vragen in het leven.

Naast de videos zijn er ook fraai vormgegeven bijbehorende e-books. Heel erg prettig want zo kun je het nog eens rustig nalezen. Het opzetten van de maancirkels is ook heel erg uitgebreid beschreven in de e-books. Als ik ze ga doen zal ik deze er zeker bij pakken!

Ik had altijd wel een vaag idee van wat de maan met je doet maar de cursus heeft me nog veel meer diepgaande informatie gegeven. Ik had er nooit bij stil gestaan dat de invloed van de maan zo groot is. De cursus heeft me geleerd over de energie van de maan en hoe de maanstanden mijn leven beïnvloeden. Ik kan niet wachten mijn kennis op dit gebied ook echt in mijn leven toe te passen. Vanaf nu noteer ik elke volle maan en nieuwe maan in mijn agenda! En ik merk nu al dat het werkt.

Geloof jij in de invloed van de maan? En doe je hier al wat mee?

Dit is een samenwerking.

Foto’s: Alexis Antonio/ Unsplash (hoofdfoto), Jen Theodore /Unsplash

 

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

1 Comment

  • Christine maart 28, 2020 at 10:14 pm

    Intressant he? Ik verdiep mij de laatste jaren steeds meer in het leven met cyclussen. Ik luisterde laatst een podcast van Opzoek, dat ging deels over menstruatie en je lichaam daarin volgen. Voelen waar je behoefte in hebt, omdat wij vrouwen vaak doorhollen en in de mannelijke energie zitten. Erg interessant!

  • Laat een bericht achter