Persoonlijk

Yee! Een nominatie voor de Liebster Award

Ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Hoe leuk. Dankjewel Miriam van Sweet & Nice Things. De Liebster Award is bedoeld om de persoon achter de blog wat beter te leren kennen. Tegelijkertijd krijgen jonge blogs zo meer bekendheid. In deze blog doe ik een boekje open over…

Ja, dat komt zo! Eerst wat meer over hoe het werkt. Ik ben dus genomineerd door Miriam. Zij heeft een toffe Instagramaccount en mooie blog.

Miriam heeft een paar vragen bedacht die ik graag beantwoord. Scroll maar naar beneden!

Liebster Award: Vragen aan Happy & Mindful

Q1: Als jezelf met een dier zou vergelijken wat voor dier zou je zijn?

Ik denk een panda. Lekker tussen de groene blaadjes en met andere panda’s knuffelen.

2: Welke land staat op je to do list om te bezoeken?

Een heleboel! Voor nu staat Amerika bovenaan. Vooral vanwege de prachtige natuur! En ook de cultuur fascineert mij. Het is een land vol tegenstrijdigheden en van wat ik hoor zijn de mensen daar supervriendelijk.

3: Wat is je favoriete  quote?

“You can search the whole world over looking for love and then realizing the most important person to love is…..you.”

4: Waar droom je van?

Een leven vol energie. Een leven zonder beperkingen, zonder vermoeidheid en zonder belemmerende opvattingen. Ik realiseer met tegelijkertijd dat ook tegenslagen en minder fijne emoties bij het leven horen en probeer er niet langer keihard tegen te vechten, maar ze meer te omarmen. Ik vind het belangrijk emoties te doorleven. Juist dit toestaan maakt het makkelijker ze los te laten, te verwerken en tegenslag te overwinnen.

5: Wat was je laatste blunder?

Toen ik uitgleed op mijn vakantie op La Palma. We hadden net een stel Duitsers ontmoet die ons een fijne plek daar zouden laten zien. Terwijl we erheen wandelden, over een kiezelpad, lag ik ineens op de grond. De kiezers waren wat glad, vandaar…Awkward! Vooral omdat iedereen keek maar er eigenlijk niks aan de hand was.

6: Wat staat op nummer één van je bucketlist?

Dat klinkt gek maar eigenlijk helemaal niks. In 2015 lag ineens mijn hele toekomst open. Dit gaf mij een enorm gevoel van vrijheid en hoop. Ik besloot dit jaar te leven alsof het mijn laatste jaar ooit was en alles te doen wat ik altijd al eens wilde doen. Zoals reizen naar Indonesië, dansen op het strand, snorkelen tussen tropische visjes en andere open minded spirits ontmoeten.

Toen ik op Bali kwam was dit voor mij als thuiskomen. Niet alleen de mensen zelf zijn de liefste mensen ter wereld, ook met veel reizigers die ik tegenkwam had ik een instant klik. In Nederland ging mijn vriendenkring steeds meer richting huisje-boompje-beestje en ik was daar (nog) niet. Ik wilde juiste vrijheid, de wereld ontdekken, onderzoeken wat mijn passies waren. Op Bali kom je heel veel mensen tegen die bezig zijn met dezelfde vragen en ook een soort spirituele reis maken.

7: Wat is het gekst wat je gedaan hebt?

Een ticket naar Bali boeken. Alleen! Behalve voor studie had ik nog niet eerder alleen gereisd. Tenminste, tijdens een half jaar in Zuid-Afrika heb ik een week alleen rondgetrokken maar ik was hier met twee andere studenten voor een minor journalistiek aan een universiteit. Dat vind ik net wat anders omdat je niet helemaal alleen in een vreemd land bent.

Een vriendin zei tegen mij “Jit, dit is wat jij nodig hebt”. Even er helemaal uit. Dit was nadat ik een heftige tijd had meegemaakt. Ik deed veel te lang dingen tegen mijn zin, liep al langere tijd op mijn tenen en was bijna burn out. Boy, was she right.

8: Wat zou je met je blog willen bereiken?

Dat klinkt erg cliché maar toch zo veel mogelijk mensen inspireren. Dat en fame and fortune. Haha, grapje. In de toekomst zou ik meer een blog willen hebben in tijdschriftvorm, liefst met een redactieteam. “Het gezicht van” zijn is iets wat niet per se hoeft van mij. Want, aandacht, HELP!

Ik wil graag anderen wat brengen maar hoef niet per se zelf in de spotlight te staan. Ik wil met Happy & Mindful nog veel meer gaan schrijven over yoga. Als ik binnenkort aan mijn yoga docentenopleiding begin heb ik voor mijn gevoel nog meer deskundigheid hierin.

Ik ben ervan overtuigd dat yoga en met zachtheid, liefde en empathie naar jezelf – en de wereld om je heen – kijken hand in hand gaan. Door over yoga te schrijven hoop ik mensen hier dichterbij te brengen.

9: Waar ben je trots op?

Jee, waar te beginnen. Eigenlijk best veel. Vooral mijn buitenlandervaring. Ik heb tijdens mijn studies veel gereisd, bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika, Ghana en Sierre Leone. Zo gaaf dat ik dat allemaal heb mogen doen!

Verder ben ik er trots op dat ik buiten de gebaande paden durf te lopen. Cliché uitdrukking, i know. Ik volg mijn eigen weg. Dat roept veel vragen op en soms zelfs weerstand, maar ik zou het niet anders willen.

10: Welk blogger inspireert jou?

Merel van de Groene Meisjes. Ik vind het ontzettend knap en ontroerend hoe zij zich bloot durft te geven. Zij praat over haar onzekerheid en zelfs over haar negatieve kijk op zichzelf!

Tenminste, haar blog is vooral veel fun en heel erg inspirerend: van fijne hotspots tot gezonde recepten en van self care boeken tot duurzame mode. Maar wat mij betreft zijn de persoonlijke blogs de echte pareltjes. Deze laten zien hoe zij met vallen en opstaan haar weg vindt in het leven♥

11:Welke advies wil je aan je lezers meegeven?

Voor mijn jonge lezers. Als je veel moe bent, snel last hebt van prikkels of je niet zo prettig voelt in een groep, dan is er niks mis met je. Het zou goed kunnen dat je hoogsensitief bent. Nu wil ik natuurlijk niemand wat aanpraten, maar ga dit onderzoeken. Als ik dit zelf op jonge leeftijd had geweten had dit mij veel psychologenbezoekjes bespaard. En omdat 1 op de 5 een bovengemiddeld gevoelig verwerkingssysteem heeft – jouw hersenen hebben geen filter voor prikkels en verwerken ze diepgaander – kun je beter té voorzichtig zijn.

Soms ben je heel erg bezig het in jezelf te zoeken. Alleen denk ook eens na over hóe je leeft. Dit geldt trouwens voor iedereen, ook als je niet HSP bent. Doe je niet gewoon te veel? Spreek je niet te vaak af met mensen die jou energie kosten? Hoe kun je werk en vrije tijd nog beter in balans brengen? Volg je jouw passie en wat is jouw passie eigenlijk? Sta hier af en toe eens bij stil, maar niet te vaak. Leef!

Nominaties Liebster Award – Happy & Mindful

Het toffe aan de Liebster Award is dat je deze doorgeeft! Zo kunnen nog meer blogs shinen en hebben nog meer bloggers de kans om meer te laten zien van de persoon achter hun blog. Ik heb de volgende blogs genomineerd.

Tof, ik heb een Liebster Award. En nu?

First things first. Doe alleen mee als je het leuk vindt. Voel je niets verplicht, al is het natuurlijk wel erg leuk als je het stokje doorgeeft.

Als je wilt meedoen doe dan in elk geval dit.

Benoem de blogger die jou heeft genomineerd. Liefst in een blogpost en daarnaast via social media. Zo weet de persoon in elk geval dat je er iets mee gedaan hebt.

Beantwoord de vragen die aan jou zijn gesteld (zie hieronder bij “mijn vragen”).

Nomineer vier andere bloggers. Ze vroeger mij om 11 bloggers te nomineren maar ik vind dit wel wat veel. Ik kwam online ook blogs tegen over de Liebster Award waarbij er vier nominaties waren. Zo houden we het een stuk exclusiever.

Stel elf vragen aan de bloggers die je nomineert. Hier is het getal elf wel echt belangrijk. Dit zorgt ervoor dat lezers de bloggers écht goed leren kennen.

En dan laat je natuurlijk nog weten aan de bloggers dat je ze hebt genomineerd.

Mijn vragen:

 • Als je in een andere land zou moeten wonen, waar zou dit dan zijn?
 • Wat doe je als eerste als je ’s ochtends wakker wordt?
 • Wat is jouw favoriete film?
 • Wat zou je stiekem willen doen maar durf je niet zo goed?
 • Welke blogger inspireert jou?
 • Hoe snel in een gesprek komt jouw blog ter sprake? (Vertel jij elke random stranger over jouw blog of deel je dit alleen met goede vrienden en familie?)
 • Waarom ben je begonnen met bloggen?
 • Wat geeft jou een warm, liefdevol gevoel?
 • Waarom doe je aan yoga? Of als je niet aan yoga doet, waarom niet?
 • Waarin moet je jezelf af en toe een zetje geven?
 • Welk boek heeft jouw leven veranderd?

Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden! 😉

Oh, en nog een klein dingetje. Ik heb de featured image van deze blogpost zelf ontworpen dus als je deze gebruikt zou ik een vermelding naar mijn blog prettig vinden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

 • Mei Qi juli 2, 2018 at 2:46 pm

  Zulke leuke vragen! En hoe gaaf dat je al zoveel reiservaring hebt!!

 • Miriam-sweet& nice things juli 23, 2018 at 9:02 pm

  Sorry een late reactie.
  Ahh bedankt voor je lieve complimenten. Wat een leuk artikel!

 • Laat een bericht achter