Voeding & gezondheid

Diëtist Maud Bogers: ‘Met deze mindset kom je op gewicht, zonder jezelf van alles te ontzeggen’

Waarom komen mensen weer aan na het volgen van een dieet? Deze vraag zorgde ervoor dat Mindset Diëtiste Maud Bogers de studie Voeding & Diëtetiek ging volgen. Zij weet inmiddels dat mindset ontzettend belangrijk is om op gewicht te blijven. Want hoewel mensen vaak denken, “ik wil afvallen”, zit er meestal meer onder. Hoe kom je echt lekker in je vel te zitten? En zorg je voor een gezond gewicht zonder extreme toestanden als sportvasten, klysma’s of eindeloze sapkuren? Daar heeft Maud het antwoord op.

Wie is deze Mindset Diëtist?

Ik ben Maud Bogers, NLP Diëtist & Leefstijl Trainer en eigenaresse van Goed gevoed & Goed getraind. Vraag je mij waarom ik mijn vak ben gaan uitoefenen, dan is mijn antwoord: ‘omdat ik houd van eten’. 

Na het afronden van mijn studie werd het voor mijzelf tijd om ook op dieet te gaan. Door de overload aan bier en pizza’s in de studententijd, mocht er wel wat af. Als snel kwam ik erachter dat er een groot verschil zit tussen de theorie die ik leerde in de opleiding en het toepassen van die theorie in de praktijk. In het echte leven. 

Afvallen voelde echt als een straf en dat gunde ik niemand.

De vraag: ‘hoe kan het dat zo veel mensen weer terug aankomen na het volgen van een dieet’ fascineerde mij en zou mij natuurlijk niet overkomen. Ik was tenslotte afgestudeerd als diëtist, dan zou dat niet moeten kunnen toch? 

Na een jaar zonder alcohol, streng diëten en heel veel sporten had ik mijn streefgewicht bereikt. Helaas was ik op dat streefgewicht ook zeer ongelukkig. Met dat streefgewicht had ik nog steeds niet het zelfvertrouwen waarbij ik hoopte dat mijn streefgewicht mij dat wel zou brengen. Ik kon ook niet meer genieten van de ongezonde dingen en de zin was er een beetje af. Afvallen voelde echt als een straf en dat gunde ik niemand. 

Waarom te streng zijn voor jezelf niet werkt

Het bereiken van mijn streefgewicht gaf mij het grootste AHA-moment… Als je wilt dat de overtollige kilo’s en het ongezonde buikvet eraf blijven, kijk dan naar je gedrag, je leefstijl en zorg ervoor dat je van je afvalreis een feestje maakt. Vooral als je duurzaam resultaat wilt. Geen streng geneuzel, geen strikte regels, wél genieten met het juiste einddoel in zicht. Duurzaam resultaat start niet in het aanpassen in je eetpatroon, maar start in je koppie en het stellen van het juiste hogere doel. 

Afvallen is niet moeilijk, maar hoe blijf je op gewicht?

Afvallen is een eitje met een dieet. Duurzaam afvallen en behoud van je resultaat vraagt een hele andere aanpak. Er is één grote reden waarom bij zo veel mensen die op dieet gaan, daarna weer alle kilo’s terug komen. Hier vertel ik je graag wat meer over in mijn volgende blog. Dan vertel ik je ook hoe je jouw hogere doel kunt ontdekken!

Lees meer van NLP Diëtist & Leefstijl Trainer Maud Bogers op haar website Goed gevoed & Goed getraind.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter