msm poeder
Beauty, Lifestyle

MSM poeder: het nieuwe anti-rimpel wondermiddel?

MSM poeder. Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik het boek Killerbody Lifestyle van Faya Lourens in handen kreeg. Een kijkje op haar Instagram deed mij absoluut versteld staan. Haar MKBM MBSM-poeder heeft wonderen gedaan voor de kringen onder haar ogen. Mijn ouder wordende huid (ik ben nu 37) vraagt om wat meer inmiddels dus ik ben wel heel erg benieuwd hiernaar. Dit goedje zou ook een positief effect hebben op huid, haar en nagels. En als bonus helpt het je ook nog bij het herstel van je spieren en gewrichten.

MSM als detox middel

De lijst van voordelen van het gebruik van MSM is lang. Je vraagt je bijna af waarom dit middel niet eerder een hype is geworden. Wat maakt het middel zo bijzonder? Het geeft het zwavelgehalte in je lichaam een boost. Zwavel? Ja, really.

Wat veel mensen niet weten is dat je lichaam minder zwavel aanmaakt als je ouder wordt. Toch is dit een hele belangrijke bouwsteen die zorgt voor een hoop goede dingen. Het helpt je om je lichaam van giftige stoffen te ontdoen en geeft je dus een detoxeffect. Daarnaast zorgt het voor een verlaging van je bloeddruk, wat op z’n beurt er weer voor zorgt dat je je makkelijker kunt ontdoen van afvalstoffen. Omdat het een pijnstillende werking doet kan het je helpen bij spierpijn na het sporten.

Goed voor huid en haar

Dit op zichzelf klinkt als fantastisch maar er is meer. Zwavel helpt bij de aanmaak van collageen, wat op z’n beurt weer zorgt voor een stevigere huid. En dit is precies wat je wilt als je huid slapper wordt. Collageen helpt niet alleen je huid. Ook je haar en nagels hebben er baat bij. Begrijp me niet verkeerd, het verouderingsproces stoppen zal geen enkel middel doen. En dit is ook niet iets wat je moet willen. Maar hier en daar de natuur een handje helpen, i’m all for!

Als bonus kan MSM je zelfs helpen bij hooikoortsklachten.

Klinkt te mooi om waar te zijn toch? Nou er is zeker een catch. Die lees je hierna.

anti-rimpel msm poeder

Wat vind ik van MSM poeder?

Ik heb eerder huid-, haar- en nagelverbeteringssuplementen geprobeerd maar merkte er nooit al te veel effect van. Daarom ben ik er vaak weer mee gestopt. Vaak zijn de supplementen ook behoorlijk aan de prijs. Zo heb ik ooit de Sugarbearhear hair vitamins geprobeerd. En ook het budgetalternatief, de gummibeertjes van de Kruidvat.

De Sugarbearhear vitamines kosten €29,95 voor een potje waar je een maand mee doet. Ze raden aan het minstens twee tot drie maanden te proberen wat dus een investering inhoudt van zo’n €100. Dat vind ik best veel voor iets waarvan je niet weet of het effect heeft. Helemaal als je, zoals in mijn geval, het effect niet merkt. Via de link hierboven koop je ze voor €24,95.

Mij viel altijd op dat deze supplementen, in de vorm van een gummibeertje, ontzettend zoet waren. Lekker ook, bijna te lekker! Maar veel suiker in een supplement doet juist de werking weer teniet dus ergens had ik het gevoel dat het ook bijna niet kon werken. Ik moet wel zeggen dat als ik naar de reviews kijk anderen en wel veel baat bij hebben.

Kijk je naar het MKBM MSM poeder dan is dit echt stukken voordeliger. Voor een pot van 500 gram betaal je €29,90 maar hier doe je dan ook maanden mee. Een investering die ik, als het om mijn huid gaat, het zeker waard vind. Ik bedoel, als je kijkt naar de prijzen van al die anti-rimpel behandelingen in de schoonheidssalons. Om maar niet te spreken over botox of fillers.

Maar hoe zit het nou met de catch? Bijna vergeten… Nou, dit MSM poeder is gewoon ontzettend smerig. Ik kan er niet meer van maken. Het smaakt heel erg bitter. Mijn oplossing is om gewoon extra veel water erbij te gebruiken en dan is het zeker te doen.

mkbm msm poeder

Hoe bouw je het op?

Van MSM poeder wordt aangeraden de eerste week dagelijks te beginnen met een halve maatschep. En geloof mij, dit is een mini-maatschep. Dit los je op in water en neem je in bij de maaltijd. De tweede week neem je een hele maatschep en vanaf de derde week 1,5 maatschep.

Ik los nu een half schepje op in een longdrinkglas van zo’n 200 ml. water. Maar soms is zelfs dit niet genoeg en doe ik er nog meer water bij. Hoe meer water, hoe minder vies. Ik zit nu nog in de eerste week dus kan nog niks zeggen over de tweede en derde week. Maar als je het aan de positieve kant bekijkt, je krijgt zo wel genoeg water binnen.

Ik neem het daarom ’s ochtends. Dan hebben we dan maar weer gehad en heb ik voldoende water binnen. Ik zie er nu wel licht tegenop om straks drie grote glazen water te drinken ’s ochtends, als ik toe ben aan 1,5 maatschep per dag. Misschien dat ik het dan toch meer ga spreiden over de dag.

Hoe is het effect van MSM poeder? Daar kan ik nog niks over zeggen. Ik ben ook bezig met een sapkuur en dit is al een flinke detox en merk wel dat mijn nagels en haar er beter uitzien. Of dit komt daar de MSM of het sappen zou ik je niet kunnen vertellen.

Hoewel ik het supervies vind ga ik toch nog even door met mijn MSM-poeder. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het ervoor staat over een maand!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter