Spanje, Travel

Tip: Nerja in december | Als je in de winter in bikini wilt liggen!

Een paar weken geleden maakte ik een uitstapje naar het Zuid-Spaanse Nerja en wow, wat was het daar mooi. En een fijne bijkomstigheid: lekker warm! Als je een plek zoekt om te overwinteren in Europa dan is het een goede tip. Ik deel graag mijn trip met jullie aan de hand van een paar foto’s.

Nerja: het meest zuidelijke punt van Europa

Nerja is niet nieuw voor mij. Ik bezocht deze badplaats al 3x eerder! Elke keer kom je toch weer nieuwe plekjes tegen en is het een compleet andere ervaring. Wist je dat Nerja het meest zuidelijke punt van Europa is? Middenin het stadje vind je een prachtig uitzichtpunt, het balkon van Europa, vanaf waar je mijlenver kunt kijken. Erg indrukwekkend.

balkon van europa nerja

M’n zus maakte deze foto met haar nieuwe Iphone en had alleen net haar vinger op de lens. Oeps. Alleen verder is dit een prachtig plaatje toch? 😉

uitzicht balkon van europa nerja

Vanaf het uitzichtpunt kijk je ook zo op een klein strandje. Dit is gelukkig niet het enige strand in de omgeving – het stikt ervan.

nerja strand

Nerja is een behoorlijk langgerekt dorp dat eigenlijk uit twee delen bestaat. Het oude centrum, met het pleintje dat grenst aan het Balkon van Europe, en de meer oostelijk gelegen moderne boulevard met het aangrenzende Playa Burriana.

Tip: Hotel Mena Plaza, Nerja

Ik verbleef voor de tweede keer in Hotel Mena Plaza in Nerja. Een netjes, verzorgd hotel met zwembad op het dakterras. Vanaf hier loop je in minder dan een minuut naar het Balkon van Europe en zit je middenin het toeristische centrum – zonder dat je last hebt van geluidsoverlast. Het centrum is gezellig druk en er hangt een relaxte vibe. Lekker corny maar altijd garant voor een instant vakantiegevoel zijn de mannen met panfluit die hier steevast ‘s avonds muziek maken. Met een ijsje in de hand – want er zijn wel twee goede ijssalons bij het plein – loop je zo naar het balkon.

nerja hotel tip

Feestelijke versiering in Nerja

Je zou bijna vergeten dat het hartje winter was toen ik hier verbleef. Ik kwam hier tussen Kerst en Oud en Nieuw en alles was nog prachtig versierd! Daar doen ze in Spanje sowieso veel aan, vooral Málaga, de verderop gelegen stad, is een echt lichtfeest in december.

nerja december

feestelijk nerja december

nerja december

Wandeling van het centrum naar Playa de Burriana

Ik ben vaker in Zuid-Spanje geweest in de winter maar niet eerder had ik hier zulk warm weer. Tijdens mijn reis van een paar jaar geleden door Andalusia, waarvan ik een groot deel doorbracht in Málaga, lag ik eind oktober in Málaga nog op het strand in bikini maar in december was het daar echt te koud voor. Dit keer hadden we geluk, want zelfs eind december – terwijl het in Nederland sneeuwde – kon je hier in zee zwemmen! Ik geef toe, die was ook echt erg koud..maar rondlopen in een kort rokje of broekje en in de zon liggen in bikini kon sowieso.

Vanaf het centrum wandel je zo naar Playa Burriana, zo’n 1,5 kilometer verderop. Als je de route langs de boulevard neemt heb je onderweg verschillende uitzichtpunten op zee.

nerja

Tropische planten in december!

nerja uitzicht

Hier was het nog een beetje bewolkt.

nerja rustig strand

Een strandje enkele kilometers verder – lekker rustig! Dit is overigens niet Playa de Burriana.

Voor een nog beter beeld van Nerja bekijk je ook mijn video.

Ik hoop dat ik je een beetje een vakantiegevoel heb kunnen geven tijdens deze koude, gure dagen. En vergeet niet, het is ook voor jou binnen handbereik. Je koopt zo een ticket!

Meer lezen over mijn culturele ervaring tijdens een Workaway reis? Lees dan mijn blog Spaanse zon, tapas en een eigen zwembad.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter