Mind, Yoga

Krachtig manifesteren met nieuwe maan

Gedurende de maancyclus kom je verschillende maanstanden tegen: volle maan, nieuwe maan, afnemende maan, het eerste kwartier en het laatste kwartier, om er een paar te noemen. Elke cyclus begint met een nieuwe maan, vanaf waar de maan steeds meer toeneemt. Wat betekent dit en hoe kun je werken met deze energie? En als je wilt manifesteren met nieuwe maan hoe doe je dit dan?

De energie van de maan

Elke maandstand brengt een bepaalde energie met zich mee. Vooral volle en nieuwe maan zijn krachtige perioden om te werken aan zelfontwikkeling, loslaten en manifesteren. 

Nieuwe maan

Nieuwe maan kun je zien als een nieuw begin. Een schone lei vanuit waar je plannen kunt maken en intenties kunt zetten voor de toekomst. Zie het als een fase om zaadjes in te planten. Deze zullen groeien gedurende de maanstand en tijdens volle maan tot bloei kunnen komen.

Volle maan

Volle maan is vaak een intense periode waarin verborgen stemmingen en emoties aan de oppervlakte komen. Loslaten is hier het sleutelwoord.

De stand van de maan

Waarom heeft de maan vanaf de aarde gezien telkens een andere verschijningsvorm? Dit komt omdat de maan zelf geen licht geeft. De zon is het enige object in ons zonnestelsel dat een grote hoeveelheid licht afgeeft. We zien de maan omdat de zon erop schijnt en de maan het zonlicht reflecteert.

Verder is het ook nog belangrijk om te weten dat de aarde zelf om haar as draait in 24 uur, wat maakt dat het dag en nacht is. Hierdoor kijken wij telkens anders tegen de maan aan. Tijdens nieuwe maan ontmoeten de maan en de zon elkaar. De maan is op dit moment niet zichtbaar.

Manifesteren met nieuwe maan

Nieuwe maan is een perfect moment om te starten met manifesteren. Dit is het tastbaar maken van je wensen door middel van gedachte, overtuiging en wilskracht.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld ergens op te mediteren of je in te beelden dat je de gewenste situatie al hebt gerealiseerd. Dit laatste doe je door je dit heel intens voor te stellen, wat zie ik dan, wat ruik ik, hoe voel ik me nu?

Seeing is believing. Of eigenlijk eerder, believing is making your wish come true.

Doelgericht naar je wens toewerken

Hierbij is het niet alleen belangrijk om energie en gedachtekracht te gebruiken om je wensen uit te laten komen, maar ook om stappen te bepalen die nodig zijn hiervoor – en deze natuurlijk uit te voeren.

Maar hoe lang wacht je totdat je wens is uit gekomen?

Hier verschillen de meningen over. Zo dacht ik eerst dat je tot aan de volgende nieuwe maan gaat manifesteren. Een maancyclus duurt 28 a 29 dagen. Maar later las ik in Leven met de Maan dat je tot aan volle maan manifesteert. Met volle maan laat je wensen weer los en geeft ze over aan het universum. Hoe jij het doet maakt eigenlijk niet zo veel uit, kies wat bij je past.

Komt je wens niet uit? Soms heeft het langer de tijd nodig. En soms komt er ineens iets veel beters op je pad – wat jou is gegund van bovenaf – en blijkt dat het helemaal niet zo erg is dat je wens niet uitkwam.

Nog even over manifesteren

Want nog even over manifesteren. Ik dacht dus altijd dat je hele krachtige gedachten de wereld in gaat sturen en het dan overlaat aan de kosmos.

Maar concreet aan de slag gaan met je wens of doel is net zo belangrijk.

Stel, je wilt een nieuwe vriend. Je gaat dit manifesteren. Je gebruikt al je verbeeldingskracht en mediteert hier dagelijks op. Op een gegeven moment laat je de controle los en vertrouw je op het grotere geheel – het lot. Maar zonder stappenplan is de kans dat dit uitkomt wel erg klein. 

Laat jouw wensen uitkomen

Nog veel krachtiger is het om jouw stappenplanin in actie te zetten. Je kunt ontzettend veel verzinnen om hierbij te doen. Bijvoorbeeld: een online profiel aanmaken op een datingsite, jezelf meer te laten zien op social media of het volgen van een cursus waarbij je mensen ontmoet. Zo creëer je kansen voor jezelf. En is de mogelijkheid dat je wens uitkomt veel groter.

Kortom, nieuwe maan is het begin van een nieuwe cyclus wat het een perfect moment maakt om te manifesteren. Je kunt gebruik maken van de energie van de toenemende maan om jouw wensen in vervulling te laten gaan – waarbij je ook concrete stappen neemt om jouw doel te realiseren. Zo werken jij én de energie van de maan samen.

Lees ook: Mantra. Klank of zin om je stemming te verbeteren en aan te trekken wat je wilt.

Meer lezen over de maan? Leven met de Maan, Yasmin Boland, via Bol.com (€22,50)

Featured foto: Max Ducorn. Foto maanstanden: Mark Tegethoff.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Mirjam Hart april 6, 2021 at 11:45 am

    De kracht van de maan fascineert mij enorm. Ik heb nu voor de tweede keer een maankalender aangeschaft en heb het mediteren weer opgepakt. Ik heb mooie dromen, wensen en plannen voor dit nieuwe jaar, dus hopelijk werkt dit mee!

  • Laat een bericht achter