Mind

Nieuwe maan in schorpioen: een tijd van transformatie

Een nieuwe maan staat voor een nieuwe begin. Het is dé tijd om nieuwe intenties te zetten en te starten met manifesteren. De nieuwe maan staat begin november in het waterteken schorpioen: een intens teken dat ervoor zorgt dat wat diep onder de oppervlakte verborgen ligt, onverwachts naar boven kan komen borrelen.

Mysteries

Nieuwe maan in schorpioen is een van mijn favoriete nieuwe manen van het jaar. In het najaar maken we ons klaar voor de overgang van herfst naar winter. De dagen worden langzaamaan korter en we bereiden ons voor op Halloween – vanuit Wicca en de Keltische traditie beter bekend als Samhain. Dit is een tijd van mysteries, geheimen en diep verborgen emoties. Lekker intens dus.

Schorpioen is namelijk een emotioneel teken. Je mag luisteren naar je intuïtie en erop vertrouwen dat het universum alleen op je pad brengt wat ook echt voor jou bedoeld is.

Schaduwwerk

Dit is een geschikte tijd om schaduwwerk te doen. Nieuwe maan in schorpioen brengt een hele sterke energie met zich mee. Dit kan ervoor zorgen dat je een enorme kracht voelt, waarvan je niet wist dat je hem had. Schorpioen regeert over geheimen. Over dat wat diep verborgen zit.

In deze periode kun je ineens te maken krijgen met gevoelens die je diep had weggestopt. Het kan zijn dat er iets van heel lang geleden plotseling naar boven komt. Misschien iets dat je dacht allang verwerkt te hebben. Dit ervaar je misschien niet direct als ontzettend prettig maar uiteindelijk dient dit een doel.

Dit is namelijk ook een tijd van heling. De weggestopte emoties komen niet voor niets naar boven. Pas wanneer iets dat verborgen ligt naar boven komt, kun je het gaan verwerken. Wanneer je pijnlijke emoties en gebeurtenissen uit het verleden een plekje geeft ervaar je ware transformatie.

Je wensen opschrijven

Nieuwe maan is vaak populair omdat de energie hiervan je kan helpen jouw wensen werkelijkheid te maken. Alleen volle maan is net zo belangrijk. Want tijdens deze fase kun je negatieve emoties loslaten en zo de weg vrij maken voor nieuwe, positieve energie.

Begin tijdens nieuwe maan jouw wensen op te schrijven. Als ze zo’n twee weken later tijdens volle maan nog niet zijn uitgekomen, mag je ze weer loslaten en erop vertrouwen die je ontvangt wat jou toekomt. Ook als dat misschien iets anders is dan je had verwacht.

Happy new moon!

Foto: Kyle Johnson / Unsplash

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter