Mind

Nieuwe maan in weegschaal: het draait allemaal om balans

In oktober bevindt nieuwe maan zich in weegschaal. Dit teken draait om harmonie, eerlijkheid en gerechtigheid. Deze energie kun je gebruiken om jouw relaties en eigen energie onder de loep te nemen. 

De nieuwe maan symboliseert het begin van een nieuwe cyclus. Zie het als een schone lei, een leeg canvas, vanuit waar je plannen kunt maken voor de toekomst en nieuwe projecten kunt opstarten. 

Ying/yang in balans

Balans is het sleutelwoord tijdens deze maanfase. Balans in jezelf en balans in relaties. Laten we eerst kijken naar balans in onszelf. Zorg jij goed voor jezelf? Is de yin/yang energie in balans? Neem je genoeg tijd om naar binnen te keren en jezelf weer op te laden? Maar ook om nieuwe energie op te doen door bijvoorbeeld te wandelen in de natuur of erop uit te gaan en koffie te drinken met een goede vriend of vriendin? Wat jou maar energie geeft.

Verbinding

Weegschaal is ook een teken van verbinding. Als we nu kijken naar balans in jouw relaties. Hoe begeef jij je in de buitenwereld? Hoe verbind jij je met anderen? 

Gebruik deze maand om jezelf af te vragen of je voldoende balans ervaart in je relaties. Krijg je energie van het contact met anderen of put het je vooral uit? En zo ja, waar ligt dit dan aan? Is de balans tussen geven en nemen misschien zoek en geef je meer dan je ontvangt? 

Dan is het tijd om bij jezelf te rade te gaan hoe je de relatie evenwichtiger kunt maken, door het gesprek aan te gaan over hoe jij dit ervaart, misschien dat dit wat oplevert. Of als je echt geen andere mogelijkheid ziet, afstand te nemen van de persoon die jou niet genoeg positieve energie oplevert. Weegschaal is namelijk ook een teken van gerechtigheid. Wat voelt eerlijk voor jou. Wat is jouw waarheid.

Energie

Gebruik de unieke energie van deze nieuwe maan om aan de slag te gaan met deze thema’s. Met als de meest belangrijke vragen:

  • Hoe kunnen we zorgen voor meer balans in onszelf?
  • Hoe kunnen we zorgen voor meer balans in onze relaties?

Lees ook:

Foto: Jordan Steranka / Unsplash
Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter