Recepten

Ottolenghi’s kip met saffraan, hazelnoten en honing

recept kip ottolenghi

Het regent de meest prachtige gastblogs de laatste tijd. Echt, zo blij mee!!! Dit geeft mij ontzettend veel inspiratie om ook zelf het bloggen meer op te pikken. Ik heb een keer wat anders voor je, namelijk een recept. Daar heb ik er nog niet zo veel van gepost. Ik wil graag dit recept van kip uit de oven met hazelnoten uit Het Kookboek van Ottolenghi met je delen.

Je hebt vast al wel eens van deze topchef gehoord. Yotam Ottolenghi staat bekend om z’n gezonde gerechten met veel groentes. Geliefd onder liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken en naar eigen zeggen een van de eerste chefs die granaatappels gebruikte in z’n maaltijden. Heerlijk met wat gegrilde groenten en rijst.

Experimenteren in de keuken

Ja jongens, het was best wel stil de laatste tijd. Ik had bewust een zomerstop genomen. En wat was het een heerlijke zomer! Een paar dagen naar Ameland, picknicken in het park, gezellige etentjes en vooral veel zonuren. En ondertussen heeft het qua gastblogs ook niet stil gestaan. Een van de leukste dingen van bloggen is dat je andere toffe mensen leert kennen met de meest bijzondere verhalen. Zoals Ellen die een jaar lang rond reist in haar camper door Europe. Zij schreef vorige week een blog op Happy & Mindful over haar ervaring met yoga.

Ik vind koken ontzettend leuk om te doen. Helemaal het experimenteren. Als het even kan probeer ik nieuwe gerechten uit uit de Oosterse, Mexicaanse of Marokkaanse keuken. Ottolenghi heeft af en toe van die recepten waarvan je denk: “hmm, daar zitten maar een paar ingrediënten in, hoe kan dat nou lekker zijn”. En die dan toch hartstikke goed uitpakken.

Kip uit de oven met hazelnoten en pittige groenten

Toen ik las over dit recept met kip wilde ik hem graag proberen. Helemaal niet moeilijk en toch net even wat anders. Serveer er couscous of rijst bij voor een volledige maaltijd. Ik maakte er verder een mix van courgette en harissa bij, want wat extra veggies zijn nooit weg. Ik was blij met het eindresultaat. Het recept is voor 4 personen.

Zo maak je het!

Ingrediënten recept Ottolenghi

  1. Meng de kip met de ui en kruiden. Voeg zo’n 60 ml olijfolie toe. Sprenkel hierover het sap van een citroen, een klein beetje water. Doe er flink wat peper en zout over en laat het een uur of langer marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Rooster eerst de hazelnoten zo’n 10 minuten in de oven. Daarna zet je ze even opzij.
  3. Leg de kip met olie op de bakplaat met de stukjes vel naar boven. Ik heb dus kipfilets genomen, wat ook prima kan. Na zo’n 35 t0t 40 minuten is de kip klaar.
  4. Meng de honing met het rozenwater en giet dit over de kip. Garneer tot slot met noten. Volgens het recept van Ottolenghi maal je de noten fijn en vermeng je ze met het rozenwater en de honing. Je krijgt dan een soort pasta.

Zoals je ziet heb ik de noten niet fijngehakt, maar juist lekker grof gehouden voor een extra bite. Het bijgerecht bestaat uit pittige courgette met harissa en knoflook. Het bord is van HK Living – echt maanden naar op zoek geweest! – en het servet van Dille & Kamille.

Enjoy!

Ottolenghi's kip hazelnoten  Ottolenghi's kip met saffraan, hazelnoten en honing Ottolenghi's recept kip met saffraan

Ottolenghi’s Kookboek

In Ottolenghi’s kookboek staan nog veel meer recepten met groenten in de hoofdrol. Zoals zijn signature dish van aubergine met granaatappelpitjes en basilicum. Een voorgerecht waarmee ik al eens punten heb gescoord tijdens een diner bij mij thuis. Meer dan 300 pagina’s aan kookinspiratie!

Ottolenghi het kookboek

Ottolenghi, Het Kookboek. €29,95 – Bol.com.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Vorige blog Volgende blog

Dit vindt jij vast ook leuk

Geen reacties

Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

CommentLuv badge