citytrip parijs
Frankrijk, Travel

Photodiary: 48 uur in Parijs

Laatst was ik een weekendje in Parijs en het leek mij leuk om in foto’s te delen wat ik hier allemaal heb gedaan en gezien! Ik kan je wel zeggen, Parijs is echt een prachtige stad. Het was bijna tien jaar geleden dat ik hier voor het laatst was en de stad heeft opnieuw grote indruk op mij gemaakt.

Vrijdag

13.00 We (ik, mijn vader, z’n vriendin en mijn zus) vertrekken vanaf Rotterdam Centraal. We nemen de Thalys! Lekker makkelijk want geen gedoe met het inchecken van je koffer. Ik ben al iets van 6-8 keer in Parijs geweest – ben de tel een beetje kwijt geraakt. We gingen ‘vroeger’ namelijk bijna elk jaar wel met z’n 4-en naar Parijs. Inmiddels is het alweer een tijdje geleden en ik ben dan ook heel erg benieuwd of de stad veranderd is.

14.00 De Thalys is erg fijn. Vanaf Rotterdam is het zo’n 2,5 uur reizen. We reizen eerste klas – loving the good life – en dat is niet verkeerd. Zo krijg je een maaltijd en komen ze een paar keer langs om je thee, koffie of zelfs wijn te brengen. Tip: Als je ruim van te voren boekt scheelt het niet veel in prijs en je zit stukken comfortabeler dus ik zou zeker checken of je eerste klas kunt reizen als je naar Parijs gaat.

parijs trein

Niet verkeerde maaltijd in de Thalys

17.00 We hebben inmiddels ons hotel gevonden en kunnen niet wachten om de stad te verkennen. Ons hotel is op zo’n half uur lopen afstand van Montmartre dus we besluiten hier heen te gaan nu het nog licht is! We hebben echt geluk want het is prachtig weer. Om Montmartre te bereiken moet je heel veel steile trappen beklimmen maar dit is zeker de moeite waard want het uitzicht vanaf hier is fantastisch. In mijn vorige post 5x doen in Parijs heb ik al wat laten zien van Montmartre dus ik laat het bij één foto.

uitzicht parijs

Zicht op de stad vanaf Montmartre

20.00 Vanavond gaan we eten bij Vaudeville! Dit in art deco-stijl ingerichte restaurant ademt een typische Franse sfeer en de toeristen zijn hier schaars. Dan weet je dat je goed zit. De bediening is altijd top en het eten is ook niet verkeerd. Het is niet goedkoop, want een 3-gangen menu kost zo’n €50,- maar dan heb je ook wat. Ik ga dit keer voor vis. Deze plek is trouwens bekend om zo’n oesters en ander seafood!

parijs eten

Seafood!

parijs diner

En nog meer seafood…

parijs-uit-eten

En… yup oesters.

Paris by night

22.00 Nu het donker is zie je pas waarom Parijs ook wel de lichtstad heet. Alle gebouwen zijn prachtig verlicht dus ik kan het niet laten hier wat foto’s van te maken.

parijs3

Random rood gebouw.

parijs

Zo maar even een poort vlakbij ons hotel.

parijs2

Beetje bewogen maar vond dat wel een artsy effect geven

Zaterdag

Zaterdag 08.30 We verzamelen ons bij de receptie van het hotel om te gaan ontbijten. Daar wacht ons een leuke verassing want een collega van Elise – de vriendin van m’n vader – is ook in de stad en heeft zelfs hetzelfde hotel. Omdat ze een conferentie had heeft ze nog niet veel gezien van Parijs dus we nemen haar mee naar wat highlights. Ik vind haar gelijk al leuk want ze is ontzettend enthousiast. Bij alles wat ze ziet zegt ze ‘wow, look at this!!! You have to see this!!!’ en ‘this is amazing!!!’ – ze komt uit India dus we praten Engels.

In een ochtendje zien we in vogelvlucht het allerbeste wat Parijs te bieden heeft. Mijn nieuwe vriendin moet namelijk zo een metro halen omdat ze vandaag nog terugvliegt naar Nederland.

de hallen in parijs

De Hallen

parijs7

En nog een mooie poort.

het Louvre in Parijs

Ze kunnen er wat van die Fransen.

Klok Musee d'Orsay

In Musee d’Orsay

seine parijs

De altijd mooie Seine

14.00 Na de lunch is het shopping time. Een kleine bekentenis: ik hou eigenlijk helemaal niet van winkelen. Zo bezoeken we een winkel waarin ik heel erg blij word van alle vrolijke kleuren. ‘Dit is een leuk truitje’ laat ik aan m’n vader zien. Een blik op het prijskaartje laat zien dat deze zo’n €400,- kost. Euh, laat maar. Wel is het heel erg leuk om door alle winkelstraatjes te lopen want ze hebben hier prachtige etalages. Ik doe in elk geval ontzettend veel inspiratie op.

tara jarmon parijs

Schattig winkeltje

parijs winkeltje

Bling bling tas

parijs11

Kleur – daar houd ik van. Winterkleding is vaak zo somber. Vind je niet?

20.00 Vanavond eten we in een restaurant in een nieuwe, opkomende wijk. Het is een trendy ding met wel een beetje apart eten – denk fusion. Ik ben er niet helemaal kapot van maar qua prijzen is het goed te doen en een keer wat anders is ook leuk.

Gros restaurant parijs

Hippig tentje waar de gerechten niet foto-waardig waren

Zondag

08.30 Het zit er bijna op. Vanmiddag gaan we weer terug met de trein dus we hebben nog een ochtend om wat plekken te bekijken. Uiteindelijk kiezen we voor Place de Vosges, het oudste plein van Parijs. In deze chique wijk doen we ons laatste kopje koffie van zo’n €5,-. Dat wil ik wel nog als tip geven: De prijzen van drank liggen erg hoog in Parijs! Goed om te weten zodat je je hierop in kunt stellen.

parijs12

Parijse stijl – de architectuur is hier waanzinnig

Opnieuw heeft Parijs mij verrast. Ik had wat verhalen gehoord over dat je wat zou merken van de terroristische aanslagen in het verleden, maar niets van dit alles. Als je al iets merkt is het dat het misschien iets rustiger is geworden – maar alsnog struikel je er over de toeristen. Op elke straathoek is wel iets moois te zien in Parijs en je doet hier ontzettend veel inspiratie op.

Wat is jouw favoriete stad in Europa?

Volg je me ook op Twitter? Let’s be friends.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter