recept pompoentaart feta spinazie
Recepten

Recept: Hartige pompoentaart met feta en spinazie

De lente is in aantocht maar door het koude weer voelt het nog als volop winter. Het is tijd voor stevige kost en deze pompoentaart met feta en spinazie en past hier goed bij. Pompoen is een van mijn favorieten en ik plaatste nog niet eerder een recept met deze heerlijke groente. Ook fijn, je raakt er vol van maar de pompoen is een hele gezond, calorie-arme keuze.

Gezonde pompoentaart

Quiches zijn leuk om te maken, makkelijk en altijd lekker. Ook is het een uitkomst als je graag vegetarisch eet want je kunt er lekker veel groenten in doen. Toen ik laatst bij m’n vader deze hartige taart met pompoen kreeg voorgeschoteld was ik aangenaam verrast. De taart is gezond maar ook ontzettend smaakvol door de zoutige feta en gekarameliseerde ui  die zorgt voor een licht zoetig accent. Serveer er een lekkere salade bij en jouw avondmaal is compleet. Hoe maak je deze pompoentaart?

Ingrediënten

  • 1 biologische pompoen
  • 2 rode uien
  • 200 gram spinazie
  • 2 eieren
  • 200 gram feta
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 5 plakjes bladerdeeg

pompoentaart feta

Hoe maak je het?

Het meeste werk is om de pompoen in stukken te snijden dus hier begin je mee. Je kunt de schil er gewoon om laten, maar snijd hem eerst in grote stukken, en later in kleinere stukjes van zo’n 3 bij 4 centimeter. Deze doe je op een bakplaat om ze vervolgens zo’n 10 a 15 minuten te roosteren in de oven op 225 graden. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zout over.

pompoenquiche receptpompoenquiche recept

Snijd de rode ui in ringen. Deze ga je een kwartier laten karameliseren. Eerst zet je het vuur wat hoger en als de ui goed is aangebakken zet je het vuur laag. En wachten maar! Op het laatst sprenkel je er wat balsamicoazijn over.

pompoentaart

Het is tijd om je taartvorm te bekleden met bladerdeeg. Klop ook je eieren op en snijd de feta in kleine stukjes.

De volgende stap is om alle groenten bij elkaar te doen. Je bakt nu ook de spinazie even aan. Doe de rode ui, de pompoen en de spinazie bij elkaar in een grote pan.

Je kunt de taartbodem vullen met de groenten. Op het laatst doe je er de stukjes feta overheen. Het kan de oven in! Na ruim een half uur op 200 graden is jouw hartige taart klaar.

Tijd om te genieten!

pompoentaart feta spinazie

 

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Cynthia mei 1, 2017 at 6:46 pm

    Wat heeerlijk. Pompoen is ook heel vullend! Deze hou ik in gedachte. 😉

    • Happy and mindful mei 1, 2017 at 9:31 pm

      Ik ben benieuwd! Het is meer herfstkost maar met dit weer kan het nog goed 🙂

    Laat een bericht achter