Health, Recepten

Recept: vegan toast met luxe bonen

Vind je het ook zo lastig lekkere vegan lunchrecepten te vinden? Ik wel! Ik was blij toen ik dit recept van Jamie Oliver tegenkwam en heb wat dingen aangepast waardoor ‘ie nog lekkerder is geworden. Dit recept zit boordenvol smaak en is ook nog eens ontzettend gezond.

Ingrediënten :

  • een teentje knoflook
  • olijfolie
  • volkoren boterham
  • tomaat
  • Optioneel: geraspte parmezaanse kaas – de echte vegan laat dit weg
  • avocado
  • reuzenbonen
  • tuinboontjes (diepvries)
  1. Zet een pan kokend water op. Hierin kook je de tuinboontjes tot ze gaar zijn.
  2. Ook de reuzenbonen verwarm je in een pannetje.
  3. Vervolgens snij je de tomaat in dunne plakjes.
  4. Daarna schil je de avocado en ook deze snij je in dunne plakken.
  5. Rooster je boterham in een broodrooster. Als deze klaar is sprenkel je er wat olijfolie overheen.
  6. Vervolgens schraap je een gepeld tentje knoflook over het geroosterde brood. Druk het er goed tegenaan zodat de knoflook ook goed in het brood komt te zitten.
  7. En beleggen maar! Doe de tomaten, avocado en bonen op je boterham. Een beetje ernaast mag best, dit eet je dan als salade.
  8. Helemaal lekker, maar niet vegan, is om wat geraspte parmezaanse kaas over het geheel te strooien.

En dan, het lekkere knapperige van het brood, het tikkeltje zurige van de tomaat, het romige van de avocado en de volle smaak van de bonen. Echt, heerlijk. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

 

Vorige blog Volgende blog

Dit vindt jij vast ook leuk