Beauty

Review: Clinique Smart Costum Repair Serum | Is dit echt een wonderproduct?

Op een gegeven moment bereik je dat punt…je hebt sterk het gevoel hebt dat jouw huid wel wat stevigers kan gebruiken. Je ziet wat fijne lijntjes rondom jouw ogen en denkt ‘hmm, die zaten er nog niet’. En in mijn geval gelijk daarna ‘kunnen die ook weg?’ Ik testte het Clinique Smart Costum Repair Serum en laat je graag weten wat ik vind van dit anti-aging product.

Het liefst koop ik zo veel mogelijk natuurlijke beautyproducten maar ook ik heb mijn guilty pleasures. Als je eenmaal de dertig bent gepasseerd wil je af en toe iets met goede werkzame stoffen voor net dat beetje extra’s. Na lang wikken en wegen – want het product is behoorlijk prijzig – heb ik het serum van Clinique gekocht. Ik kan alvast verklappen dat het een van mijn favorieten van het moment is!

Clinique Smart Costum Repair serum: slimme anti-aging formule?

Zodra je je begeeft in de wondere wereld van de anti-rimpel huidverzoringsproducten krijg je te maken met een enorme keuze aan potjes en tubes die allemaal een wonderformule bevatten – als je de claims mag geloven tenminste.

Om te onderzoeken of een product echt goed is check ik altijd de website Beautypedia. Verschillende deskundigen beoordelen hierop of de beautyproducten echt doen voor jouw huid wat ze beloven en hun geld waard zijn. Clinique komt hier altijd goed uit de bus!

Nu heb ik wisselende ervaringen met Clinique. Zo kocht ik hier ooit een oogcrème en had ik niet echt het idee dat dit heel veel deed voor me. Wel ben ik al jarenlang trouw gebruiken van de Clinique foundation. Overall is dit product geliefd onder kenners én consumenten. Zoals gezegd kies ik uiteindelijk voor het Clinique Smart Custom Repair Serum

Wat belooft dit serum van Clinique?

Clinique vertelt ons dat het Clinique Smart Custom Repair Serum wel 37 patenten bevat die de juiste werkzame stoffen naar jouw huid sturen voor herstel. De plekken die geen extra boost nodig hebben slaat het serum over. Een ontzettend slim serum dus. Uiteindelijk zorgt dit voor een egalere huid en gezonde teint.

De claims van de meeste beautyproducten moet je met een korreltje zout nemen. Natuurlijk zal dit product niet alle fijne lijntjes rondom jouw ogen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen of loop je voortaan met een satijnen huidje rond als je een onregelmatige huid hebt. Wat ontzettend belangrijk is bij beautyproducten is het gevoel dat ze je geven. Voor mij is geur en textuur ook ontzettend belangrijk. En, last but not least, natuurlijk vooral hoe het aanvoelt op je huid.

Clinique Smart Costum Repair Serum

Clinique serum review

 Wat is mijn eerste indruk?

Het serum is verpakt in een mooie, glanzende tube. Dit is altijd een goed teken want het is veel beter voor jouw beautyproduct als er geen lucht bij kan komen – vandaar dat veel beautykenners geen fan zijn van de glazen potjes. Hoe minder bacterien er bij jouw kostbare beautyproduct komen hoe beter.

De verpakking is clean en zonder poespas. Hier houd ik van! Toch is de uitstraling nog steeds luxe en zie je gewoon dat je te maken hebt met een high end product.

De textuur is ontzettend licht. Je smeert het makkelijk uit over jouw huid. Ik smeer het vooral rondom mijn ogen omdat mijn huid daar wat wat extra verzorging kan gebruiken. Het heeft niet echt direct een geur, ik zou het geurloos willen noemen.

Clinique Smart Costum Repair Serum review Clinique serum review Clinique Smart Costum Repair Serum

Clinique serum review

Wat zit erin?

De ingrediëntenlijst ziet er goed uit. Er zijn wat twijfels door de deskundigen over de hoeveelheid grapefruitschil extract in dit product, want dit zou kunnen irriteren, alleen ik heb hier geen last van terwijl ik juist heel erg gevoelig ben voor bepaalde ingrediënten. Zo heb ik regelmatig een product moeten weggooien omdat mijn huid er echt niet goed op reageerde – ik kan bijvoorbeeld niet goed tegen toverhazelaar en niacinamide.

Het serum bevat verschillende anti-oxidanten en peptiden zoals Acetyl Hexapeptide-8 en Palmytoyl Oligopeptide. Dit klinkt nog behoorlijk abacadabra maar de werking van het eerstgenoemde ingrediënt wordt ook wel vergeleken met botox. Het tweede genoemde ingrediënt zorgt voor de verbetering van de huidelasticiteit en de vermindereing van donkere kringen. Dit klinkt veelbelovend allemaal!

En wat wel een hele dikke opsteker is: volgens de beautykenners bevat het ingrediënten met een bewezen anti-aging effect.

Hoe gebruik je het?

Clinqiue raad ons aan dit serum twee keer per dag te gebruiken. Persoonlijk vind ik dat wel wat veel. Zo ben je namelijk wel heel snel door je potje heen. Voor de beste werking gebruik je dit product zo vaak als nodig is volgens Clinque maar als je af en toe jouw huid net dat beetje extra’s wilt geven kun je het ook prima dagelijks, of zelfs om de dag, gebruiken. Wat jij prettig vindt! Ik smeer ‘m altijd ‘s avonds op voordat ik naar bed ga.

Mijn oordeel

Dit product is heel fijn in gebruik en het opsmeren is bijna een feestje. Al die claims blijven lastig te beoordelen dus of het echt een wonderproduct is, tsja, dat houd ik even in het midden. Wel kreeg ik nadat ik begonnen was met het smeren van dit product te horen dat mijn huid er stukken beter uitzag. Al moet ik zeggen dat ik toen ook net was begonnen met het gebruik van de exfoliant van Paula’s Choice. Of het dus de werking van dit product is of van mijn andere producten blijft lastig te zeggen.

De prijs is behoorlijk pittig. Als je het product eerst wilt proberen zou je de 10 ml variant kunnen nemen. Houd ook de grote beautyshops in de gaten want er zijn regelmatig aanbiedingsacties.

In elk geval ben ik gewoon ontzettend blij met dit product! Mijn huid ziet er rustiger en gezonder uit en dat is al winst. Omdat ik altijd op zoek ben naar hét ultieme huidverzorgingsproduct vind ik het erg fijn dat ik dit serum heb ontdekt.

Clinique Smart Costum Repair SerumClinique serum, €66,09 – Douglas

Dit is een onafhankelijke review. Ik heb dit product zelf aangeschaft.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter