kneipp bio+ review
Beauty

Review: Kneipp bio+ huidolie

Ik heb de Kneipp bio+ huidolie al best lang in mijn bezit maar het is er niet eerder van gekomen deze te reviewen. Een tijd terug was ik helemaal in de ban van gifvrije cosmetica – en kwam ik bij dit product uit. De grote vraag is natuurlijk: wat is mijn oordeel?

Winter of zomer… het is altijd prettig om je huid goed te hydrateren.  Dit geldt niet alleen voor je gezicht maar ook voor je lichaam. Niks is fijner dan je na een bezoek aan de sportschool en frisse douche in te smeren met een goed ruikende lotion of olie.

Ik let altijd op bij wat ik op mijn huid smeer. Bij mijn zoektocht naar natuurlijke beautyproducten kwam ik  uit bij Kneipp. Hoewel dit merk niet bekend staat als super bewust (zo staat het niet in de bio-winkels) viel de ingrediëntenlijst mij op een positieve manier op.

Ingrediënten Kneipp Huidolie

Carthamus Tinctorius (Saffl ower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Limonene, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Citral, Linalool, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol. From natural essential Oil. Certified organic ingredients

Dat ziet er clean uit. De lijst is niet ontzettend lang wat een goed teken is. Geen schadelijke stoffen te bekennen. Kneipp beweert zelfs dat de olie 100% natuurlijk is.

kneipp bio+ review   kneipp bio+ review    kneipp bio+ review

Wat is de eerste indruk?

Wat gelijk opvalt is de ontzettend frisse geur!

Op de verpakking lees ik dat er grapefruit-, olijf- en saffloerolie. Klinkt goed!

Het product smeert redelijk makkelijk uit. Als volleerd beautyblogger *kuch kuch smeer ik wat op mijn hand. Het is vrij doorzichtig en verder wat dunner dan gewone (olijf)olie. Dat vind ik niet per se een nadeel want hierdoor is het goed te doseren over je lichaam. Wel heb je een flinke hoeveelheid nodig.

kneipp bio+ reviewkneipp bio+ review

De claim:

“Deze natuurlijke olie verbetert de huid bij littekens, huidstriemen, zwangerschapsstriemen, verouderende huid en droge huid. “

Of dit zo is vind ik lastig te beoordelen want ik heb van geen van deze dingen last – behalve een droge huid. Ook smeer ik ‘m niet vaak genoeg. Wel merk ik gelijk dat het een vettig laagje op mijn huid legt wat zorgt voor een goed gehydrateerd gevoel.

Het fijnst vind ik deze olie voor na het sporten. Je voelt je dan helemaal fris en opgepept. Ook makkelijk: in de kleedkamers van de sportschool kun je je makkelijk insmeren na het douchen. Even wachten met het aantrekken van de kleren en pas op met satijnen hemdjes.

Het verschil tussen huidolie en massageolie

Huidolie is bedoeld om in je huid in te trekken. Massageolie legt meer een laagje op je huid waardoor het hiermee extra prettig masseren is.

Voor herhaling vatbaar?

Absoluut. Dit is momenteel mijn favoriete olie. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe enthousiast ik hierover ben! Tip: In de zomer kun je hem ook nog op je benen smeren voor een extra beetje glans.

De Kneipp bio+ olie is verkrijgbaar voor €8,15 via Drogisterij.net (€12,20 in de winkel, o.a. Kruidvat en Etos).

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

4 Comments

 • Florentine mei 12, 2017 at 4:04 pm

  Oeeh heerlijk! Ik wil deze ook <3
  Nu de zomer eraan komt is het zo fijn om een goede olie te hebben, om na een dagje lekker zonnen op te kunnen smeren:-)
  Liefs, Florentine

  • Happy and mindful mei 18, 2017 at 3:16 pm

   Haha, ja vooral dat zonnen. Ik heb deze ook wel eens ingesmeerd in de zon, zag er mooi uit 🙂

 • Sensamedical mei 18, 2017 at 2:02 pm

  Wat een leuke review zeg! Doe je dit vaker? Liefs, Karin

  • Happy and mindful mei 18, 2017 at 3:15 pm

   Nou eigenlijk niet, haha. Ik ben niet zo’n typisch beautymeisje – niet onaardig bedoeld – maar vind het echt leuk met verschillende genres te experimenten. Ik wil dit wel vaker gaan doen!

  Laat een bericht achter