plataran Hotel Bali Ubud
Bali, Travel

Review: Hotel Resort Plataran Ubud Bali

Als je op zoek bent naar bestemming om helemaal tot jezelf te komen, dan is het Plataran Ubud Hotel & Resort op Bali daar de perfecte plek voor. Ik raak niet uitgepraat over hoe mooi het hier is. Lees mee en waan je ook heel even in een wereld van luxe….

Zonder twijfel is dit het beste hotel op Bali waar ik ooit ben geweest. Liefhebbers kunnen een speciaal arrangement inclusief yogalessen boeken. Het prijskaartje is er dan ook naar, maar als dit vergelijkt met de duizenden euro’s die je anders voor een georganiseerde retraite neertelt is dit peanuts. Het is een stukje hemel op aarde, de plek waar iedereen je kent en je vol hartelijkheid begroet: Hotel Plataran in Ubud (Bali).

Retraite in mijn hotel op Bali

De eerste week van mijn droomreis op Bali besluit ik door te brengen in Ubud – het culturele centrum van het eiland. In dit kunstenaarsdorp vindt je het authentieke Bali. Ik wil hier graag mijn persoonlijke retraite van maken met yogalessen tussen de rijstvelden, heerlijke massages en vooral heel veel me-time. Ubud is een stuk drukker dan ik had verwacht, maar toch lijkt er iets in de lucht te hangen waar ik maar geen genoeg van krijg. Misschien zijn het de vele tempels of is het de vriendelijkheid van de mensen.

Hotel Plataran

Als ik bij het Plataran incheck kom ik net bij de Lumbung vandaan waarover ik al vertelde in mijn blog over Ubud. Deze accommodatie heeft jammergenoeg niet aan mijn verwachtingen kunnen voldoen en alles is een upgrade na deze ervaring. Daar komt bij dat ik oorontsteking heb opgelopen die ook echt veel pijn doet.  Mijn splurge komt dan ook op het perfecte moment – dit kan ik wel gebruiken zeg. Vanaf het moment dat je je eerste stap op het terrein van het resort zet voel je gelijk, dit is een andere wereld. De wereld van luxe.

Bij de receptie tref ik een vriendelijke Balinese vrouw die al wel aan met ziet dat ik me niet 100% voel. Van de pijn heb ik slecht geslapen en ik zit er een beetje doorheen. Als ik me niet lekker voel heb ik eerder last van huilbuien en als ze me aankijkt en vraagt of het wel gaat met me, moet ik mijn tranen echt bedwingen. Ze slaat nog net geen arm om me heen maar neemt me wel mee naar een rustigere plek, boven.

Inchecken in stijl

Hier is een prachtige loungeruimte en ik mag in een heerlijke zachte fauteuil gaan zitten en krijg een drankje in mijn handen gedrukt. Ik voel me gelijk al stukken beter. Als ik weer helemaal tot rust ben gekomen ga ik verder met de officiële check in. Hiervoor neem ik plaats in een stoel, tegenover de receptie. Zittend inchecken voelt zo veel beter dan staand. Ze nemen er echt de tijd voor en je krijgt een welkomstdrankje (nou ok, die had ik al) en een verfrissend doekje.

Het prijskaartje van het hotel is pittig, maar in Nederland heb ik een goede deal weten te krijgen. Ook fijn: voor deze prijs zijn yogalessen en verschillende excursies inbegrepen. En ik kwam hier tenslotte voor een retraite met yogalessen weet je nog? Als je het zo bekijkt…. als je dan ook nog samen met iemand zou reizen en de prijs van de kamer deelt, dan is helemaal te gek.

Het is wel bijna een kilometer rijden naar mijn kamer. Onderweg zie ik de mooiste standbeelden, watervalletjes, tropische bloemen en beeldhouwwerken.

En dan komt het aller- allervetste na de check in: het moment dat ze je naar je hotelkamer brengen. Voor je het weet zit ik op een bankje in een kleine paddy en hebben ze mijn koffer al voor me gepakt en rijden ze me naar mijn hotelkamer. Je wordt naar je kamer gereden? Ja echt! Tenminste dat geluk had ik op dat moment. En dat is niet voor niks want het hotelterrein is enorm. 

Watervallen, tropische bloemen en beeldhouwwerken

Het is wel bijna een kilometer rijden naar mijn kamer. Onderweg zie ik de mooiste standbeelden, watervalletjes, tropische bloemen en beeldhouwwerken. Als ik dan het uitzicht vanuit mijn hotelkamer zie, kan ik het bijna niet geloven. Dit is zo ontzettend mooi. Ik word er stil van. Hier kan ik wel aan wennen, aan dit leven. Maar hoe prachtig de omgeving ook is, wat mijn verblijf echt helemaal geweldig maakt zijn de ontzettend lieve mensen die in het hotel werken. Iedereen die je tegenkomt hier groet je vriendelijk, alsof je hier 20 nieuwe vrienden hebt! En het is niet een formele groet, het is echt een warme, hartelijke groet, recht uit het hart, zoals de Balinezen dat kunnen.

Hotel Bali UbudHotel plataran Bali Ubudplataran

Luxueuze kamer in mijn hotel op Bali

Mijn kamer is modern, licht, verzorgd en van alle gemakken voorzien. Ik heb zelfs een bad. Ik zit op de 4e verdieping en heb een prachtig uitzicht op het zwembad en de enorme palmbomen. Als ik aankom op mijn kamer tref ik wat vers fruit aan, koekjes en flesjes mineraalwater. Het restaurant van het resort, waar ik een paar keer ‘s avonds eet, serveert goede kwaliteit eten voor hele redelijke prijzen. Hier vind je elke ochtend ook het uitgebreide ontbijtbuffet. Ik ben hier zo, want vanaf mijn kamer gaat de lift rechtstreeks naar het restaurant.

Goede faciliteiten

De faciliteiten zijn uitstekend: er zijn twee zwembaden, er is een sportschool met uitzicht op de rijstvelden en de yogalessen kun je volgen op de speciale yoga dock. Ik heb een arrangement geboekt waar verschillende uitjes bij inbegrepen zitten. Zo is er een rijstvelden-wandeling, vroeg in de ochtend, kun je leren hoe je je eigen offerings maakt, en krijg je als kers op de taart elke middag om een uur of vijf een afternoon-tea met lekkere (gratis!! we blijven Hollanders…) zoete hapjes.

Hotel Bali Ubud

bron: booking.com

plataran ubud

plataran diner

Heerlijke spa

En dan zou ik bijna de spa vergeten. Had ik al gezegd dat ik een enorme wellnessfreak ben? Zo niet, bij deze. Op mijn wishlist voor mijn reis staat een bad met heel veel rozenblaadjes, gewoon omdat het er zo leuk uitziet. De prijzen van de behandelingen liggen iets hoger dan bij een aantal spa’s in de buurt maar ik kies dan ook voor net wat specialere treatments. Als je een behandeling boekt krijg je bij binnenkomst opnieuw een welkomstdrankje. Als het eindelijk zo ver is dat ik van mijn rozenbad mag gaan genieten, kijk ik uit op de groene rijstvelden. Een onvergetelijke ervaring.

spa plataran ubudHotel Bali Ubud plataran    Hotel Bali Ubud    Hotel Bali Ubud

Conclusie

Ik ben heel heel heel erg enthousiast over hotel Plataran in Ubud. Ik verblijf hier drie nachten en dat is net genoeg. Wat het echt bijzonder maakt is de hartelijkheid van de mensen die er werken, die echt oprecht geïnteresseerd zijn. Je voelt je even een prinsesje. Niks is te gek. Je lunch brengen ze naar je toe als je bij het zwembad ligt….en wat helemaal bizar was… toen ik zag dat er een kokosnoot uit de boom viel, kwam iemand van het personeel naar me toe om te vragen of ik deze kokosnoot wilde.

Euh…. dat was niet helemaal de bedoeling maar in een spontane bui zei ik ‘ja’. Ik dacht eerst dat ze bedoelde dat ik de noot in z’n geheel kon meenemen, als souvenir ofzo, maar vervolgens werd deze verse noot ter plekke voor mij bereid in het restaurant zodat ik eruit kon drinken. Need I say more?

En ik kom terug…

Omdat ik het zo fijn vind hier, besluit ik na mijn trip naar de Gili-eilanden hier een kleine week later toch nog een nacht extra te boeken. Nog één keertje dan. Als ik dan weer hier ben zit de vrouw, die me bij het inchecken een paar dagen geleden zo lief heeft geholpen, weer bij de receptie. ‘Aaaah it is you!’ zegt ze. Ik ga richting mijn kamer (dit keer zonder paddie) en vlak voor ik in de lift bij het restaurant stap om naar mijn kamer te gaan, kijkt het voltallige personeel mij aan. ‘You are back’, zegt één van hen . Ik glimlach. Yes, I am back.

Plataran Hotel & Resort in Ubud: €90 – € 120 per nacht (afhankelijk van het seizoen).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter