Mind

Purpuz planner: stap voor stap dichterbij jouw droom

Toen ik kans kreeg om de Purpuz Planner te reviewen twijfelde ik geen moment. Ik had de planner al eens eerder online voorbij zien komen en vond hem gelijk prachtig. En natuurlijk heb ik voor 2018 genoeg doelen waar ik actief mee aan de slag wil. De Purpuz planner helpt je om jouw droom om te zetten in een doel – en deze stap voor stap te realiseren. Ik deel graag met jou wat ik ervan vind!

Waar droom jij van?

In 2018 is het weer tijd voor nieuwe voornemens! We willen vaker sporten, gezonder eten én meer yoga doen. We weten het zeker: dit jaar gaat het lukken! In januari houden we nog vol goede moed vast aan ons nieuwe plan, in februari gaat het ook nog wel lekker, in maart denken we ‘ach het kan wel een tandje minder’ en ergens halverwege het jaar haken we af. Een bekend scenario? Zo hoeft het gelukkig niet te gaan.

Jouw doel behalen met de Purpuz planner

We stellen onszelf vaak té veel doelen en leggen de lat hiermee onnodig hoog. Zo wordt het lastig álle doelen te bereiken.

Ook klinkt ‘het doel’ vaak als een groot en onbereikbaar iets waarvan we niet zo goed weten hoe we hier naartoe kunnen werken.

De oplossing is om er stapje voor stapje naar toe te werken – alleen hoe pak je dit aan? En als dit lukt, hoe houd je het dan vol?

“If you don’t have 10 minutes, you don’t have a life”

De Purpuz Planner, geschreven door Clen Verkleij, nodigt jou uit om jouw droom na te jagen. Dit doe je door van jouw droom een doel te maken – door deze op te delen in kleine, behapbare stapjes. Je gaat maand voor maand aan de slag en aan het eind van de maand reflecteer je over jouw voortgang. Je maakt een stappenplan met een maandplanning, een weekplanning en zelfs een dagplanning – want je kunt elke dag wel íets doen. Al is het maar een paar minuten. Of zoals Tony Robins zegt: “if you don’t have 10 minutes, you don’t have a life”.

purpuz planner

 

Wat is mijn eerste indruk van de planner?

De planner is mooi en strak vormgegeven. De vormgeving is modern, minimalistisch en luxe. Omdat de lay out niet onnodig druk is straalt de planner rust uit. Helemaal zen.

Inhoud van de Purpuz Planner

De Purpuz Planner bevat acht tools om jouw doel te bereiken:

 • Purpuz Map
 • Purpuz Matrix
 • Purpuz Plan
 • Purpuz Pad
 • Maandplanning
 • Weekplanning
 • Dagreflectie
 • Vragen aan jezelf

De Purpuz planner raadt je aan om jezelf één concreet doel te stellen. Natuurlijk kun je jezelf meer doelen stellen maar je kiest bewust voor dit ene hoofddoel. Zo behoud je jouw focus en kun je makkelijker jouw doel realiseren.

Van droom naar doel

Het moedigt je aan om bepaalde levensgebieden – denk aan relaties, gezondheid en werk – te onderzoeken en voor jezelf vast te stellen welke voor verbetering vatbaar is. Je kiest hierbij jouw concrete doelen. Deze zet je in een de Purpuz Map, een mindmap om jouw dromen te visualiseren. Hoe wil je dat jouw leven er over drie jaar uitziet? Vervolgens maak je dus een keuze uit de verschillende doelen met behulp van de Purpuz Matrix. Je kiest het doel waar je de meeste motivatie voor hebt en welke jou het meeste energie oplevert.

purpuz planner inhoud

En dan begint het belangrijkste deel. Je gaat jouw doel opdelen in kleine overzichtelijke stappen. Je maakt een Purpuz Plan. Deze maak je opnieuw visueel door middel van een mindmap. Je zet bij elke stap hoeveel tijd je hieraan gaat besteden. Handig! Zo is jouw droom niet langer groot en onbereikbaar en heb je voor jezelf duidelijk hoe je hem wilt bereiken.

Tijd om te beginnen aan jouw Purpuz Pad. Je gaat actief aan de slag om jouw doel te bereiken en eindelijk die droom te realiseren. Eerder had je al een tijdsplanning gemaakt en nu bepaal je ook de volgorde hiervan. Je stelt jezelf een duidelijke deadline voor het bereiken van jouw doel.

Purpuz Plan

Het is tijd om te beginnen met plannen! Daar is de planner tenslotte uiteindelijk voor bedoeld. Dit doe je aan de hand van een maandplanning en een weekplanningIn jouw weekplanning stel je vast welke dag je wat gaat doen. Als je hierbij hulp nodig hebt vind je hier in het werkboek achterin de planner een handig hulpmiddel voor.

Reflecteren

Wat gaat goed en wat kan beter? Hoe ga je jezelf belonen? Aan het eind van elke maand is er ruimte voor reflectie. Dit doe je aan de hand van vragen aan jezelf. Natuurlijk noteer je het antwoord erbij in jouw planner. Zo kun je jezelf nog bijsturen als dit nodig is!

purpuz planner reflectie

Wat is prettig aan de Purpuz Planner?

Wat ik het leukst vind zijn de wekelijkse uitdagingen. Bijvoorbeeld: “stop deze week iets eerder met een taak dan gewoonlijk” en “glimlach naar vreemden”. Ik vind het tof dat je een opdracht krijgt en door met de planner te werken ben je ook gemotiveerd het écht te proberen.

Hierdoor is de planner ook een soort motivational coach. Zelfs als je geen doel hebt om aan te werken zou je de planner dus prima kunnen gebruiken.

De prachtige afbeeldingen van de natuur tussendoor geven me gelijk een rustgevend gevoel. Door te werken met de planner dwing je jezelf de tijd te nemen voor wat belangrijk voor jou is – en zo dichterbij jouw droomleven te komen. De planner is daarbij net dat extra zetje in de rug.

Wat kan beter?

Ik vind de Purpuz Planner best ingewikkeld. Je hebt wel acht verschillende stappen en alle informatie aan het begin van de planner is wat overweldigend. Gelukkig wordt het allemaal een stuk duidelijker als je in de planner aan de slag gaat – vooral de Purpuz Map vind ik erg prettig omdat je in een oogopslag duidelijk hebt waar je concreet aan wilt werken en welke levensgebieden belangrijk zijn voor je.

Verder denk ik dat deze planner ideaal is om samen met iemand mee aan de slag te gaan. Tip: mocht je de luxe hebben van een coach dan zou je dit kunnen gebruiken als hulpmiddel. Ook zou het leuk zijn als er een community zou zijn om jouw doelen mee te delen – al kun je natuurlijk ook gewoon een vriendin of buurvrouw op de koffie vragen om samen de plannen door te nemen en elkaar te motiveren.

Wat ik vind van de Purpuz Planner

De planner is ideaal als je een bepaald levensdoel wilt behalen maar niet weet waar je moet beginnen. Door dagelijks hiermee aan de slag te gaan en te reflecteren heb je een goede stok achter de deur. En als je de motivatie hebt er echt voor te gaan gaat het je zeker weten lukken!  Dan doet de planner waar ‘ie voor bedoeld is: jouw eigen lifecoach zijn.

Purpuz Planner 2018,  €35,95. Bestel hem hier.

Dit is een samenwerking met Purpuz. Hoewel deze blogpost producten bevat die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd beïnvloed dit mijn mening niet. 

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

1 Comment

 • Florentine januari 23, 2018 at 12:55 am

  Heel erg leuk dit..! En ook helemaal nieuw voor mij. Ik kende het nog niet 🙂

 • Laat een bericht achter