yogamat yogastyles
Yoga

Review: Yogamat Yogastyles 8mm

Al een tijdje ben ik op zoek naar de perfecte yogamat. Ik wil een mat die dik genoeg is voor mijn liggende poses maar ook weer niet zo dik dat hij onhandig is mee te nemen. Tijdens mijn zoektocht kom ik al snel de yogamat van Yogastyles tegen. Let’s have a look!

Waarom je wilt investeren in een goede yogamat

Een tijdje geleden heb ik een miskoop gedaan en daar heb ik nog steeds spijt van. Ik kocht een budgetmat bij een bekende supermarkt maar ik kan hem wel bij het grofvuil zetten. Zo zonde voor het milieu ook! Hij biedt gewoon helemaal geen steun en het materiaal is zo kapot. Tijd dus om op zoek te gaan naar een goede yogamat!

Eerder schreef ik al een blog over waar je op moet letten bij het kopen van een yogamat. Er zijn een paar dingen waar ik op let bij het aanschaffen van een nieuwe yogamat: de dikte, het materiaal en de kleur. Ik kom uit bij een prachtige blauwe PVC yogamat van Yogastyles, 8 mm dik. Zou dit een match made in heaven zijn?

Ik bestel mijn mat via Yogakleding Online. De shop verkoopt niet alleen yogakleding, maar ook verschillende yogamatten, meditatieartikelen, yoga accessoires en nog veel meer! 

Yogakleding Online

Bestellen bij Yogakleding Online is als een feestje. Het pakket dat keurig op tijd geleverd is wekt meteen mijn nieuwsgierigheid. Ik besluit de doos te openen en gelijk komt de vertrouwde geur van wierook mij tegemoet. Ik weet niet wat het is maar ik dit heeft altijd een instant rustgevend effect op me. Daarna vind ik al snel een handgeschreven briefje. Om het helemaal compleet te maken vind ik ook nog een katoenen shopper en een zakje Yogi Tea met hartje. Supercute! Oh, en het allerbelangrijkste natuurlijk, de yogamat zelf.

Wat is mijn eerste indruk?

Ik heb deze mat niet voor niks gekozen. De blauwe kleur geeft het een extra vleugje zen. Een mooie frisse, rustgevende kleur. De mat is ook verkrijgbaar in andere kleuren – iedereens smaak is weer anders toch? De mat is gemaakt van TPE wat mijn milieuvriendelijke hart goed doet. Dit materiaal is recyclebaar, duurzaam en biologisch afbreekbaar.yogamat yogastyles 8mm blauw

Waarom letten op de dikte?

Omdat ik vaak liggende poses doe en houd van rustigere vormen van yoga wil ik heel graag een dikkere mat waar ik goede ondersteuning van krijg. Met een dikte van 8 mm is deze mat hier erg geschikt voor. Je wilt alleen ook dat hij in een yogamat tas past en dat kan! Ik ben al een beetje verliefd geworden op dit exemplaar.

yogamat tas yogakleding online

Goede professionele studiomatten beginnen bij een dikte van 6-7 mm en zijn wat zwaarder en steviger dan de variant bij de sportoutlet of budgetsupermarkt. En hey, als het goed genoeg is voor professionals is het ook goed genoeg voor mij 😉

Niet alleen de dikte is namelijk belangrijk, een professionele mat heeft een goede dichtheid en is stroever waardoor hij minder snel wegglijdt. Dat heeft deze mat allemaal. Omdat hij zo stevig is kun je er zelfs pilates of andere fitnessoefeningen op doen.

Wat zo leuk is aan deze mat is dat hij is van Yogastyles. Wist je dat dit een Nederlands merk is? De producten worden gemaakt in Bali onder goede arbeidsomstandheden en met oog voor het milieu. En ook belangrijk: de prijzen zijn heel eerlijk. Want als je denkt slim te zijn met een budgetmat, nou nee. Uiteindelijk kun je hem wel weggooien dus kun je beter gelijk een goed product kopen.

Mijn eindoordeel

Dit is een hele fijne yogamat voor yogabeginners – of voor mensen die graag de nadruk leggen op ontspanning tijdens de yogasessie. Maar ook als je graag actieve yoga wilt doen kan dat. Je kunt er zelfs pilates op doen dus de mat is ontzettend allround! En de kleur: daar word je gelijk rustig van. Als je een goede, duurzame mat zoekt die lang meegaat is dit een hele veilige keuze. Ik kan niet wachten er mijn downward dogs op te doen.

Te bestellen via Yogakleding Online. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Yogakleding Online krijg je 10% korting.

yogamat yogakleding online

Layla ziet de mat ook wel zitten 🙂

Het product uit deze review is ter beschikking gesteld door Yogakleding Online.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

4 Comments

 • Florentine juni 1, 2017 at 6:47 pm

  Klinkt erg goed! Sinds ik zoveel positiefs over yoga hoor en lees denk ik er steeds vaker aan om het zelf ook te gaan doen.
  Liefs, Florentine

  • Happy and mindful juni 2, 2017 at 8:11 pm

   Goed om te horen dat je ook eraan wil beginnen. Welkom bij de yogaclub! 😉
   Liefs, Jit

 • Maureen juni 8, 2017 at 4:54 pm

  Sinds kort gebruik ik op mijn studiomat een eigen yoga handdoek en dat bevalt me erg goed. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en handig om mee te nemen. Voor op reis kun je zelfs alleen de handdoek gebruiken, maar dat biedt dan uiteraard minimaal comfort. Heb er zelf geen ervaring mee.

  Namasté,

  Maureen

  • Happy and mindful juni 10, 2017 at 2:46 pm

   Wat ontzettend handig. Een goede optie voor op reis. Ik ga d’r eens naar kijken, dankje voor de tip. Namasté <3

  Laat een bericht achter