Oosterse salade mango, garnalen en avocado
Recepten

Oosterse salade met mango, garnalen en avocado

Krijg je elke dag genoeg groentes en fruit binnen? In de zomer is dit best makkelijk want het meest heerlijke fruit is dan zo voorhanden: frambozen, aardbeien, bosbessen. Mmm…We gaan naar de herfst maar toch kun je ook dit seizoen zorgen dat je elke dag je portie vitamines binnenkrijgt. Een slimme truc is om bij jouw maaltijd een salade te eten, en ook hier fruit in te doen. Of, nog beter, maak een maaltijdsalade. Dit is een van mijn favorieten. Ik deel het recept van deze Oosterse salade met mango, garnalen en avocado graag met je.

Wat heb je nodig?

  • 1 mango
  • 100 gram garnalen
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 avacado
  • 100 g. eikenblad slamelange
  • een handjevol cashewnoten
  • flinke scheut sojasaus
  • een teentje knoflook
  • honing
  • een half rood pepertje

Dit is genoeg voor 1 a 2 personen.

Ik kies altijd voor de slamelange van de AH. Eikenbladsla is m’n favoriet.

Hoe maak je het?

Om te beginnen heb ik al mijn ingrediënten uitgestald – hmm, gek woord eigenlijk. Zo fijn om alles overzichtelijk in bakjes te zien. En dan kan het grote snijwerk beginnen.

  • Snijd de rode paprika in stukjes. Doe hetzelfde met de avocado en mango.
  • Snijd de bosui in mooie ringetjes.
  • Bak de garnalen in een wok of koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Ik vind het heerlijk om er een teentje (of twee!) knoflook in te doen, uit de knoflookpers. Fijnhakken kan natuurlijk ook. Let op dat de knoflook niet aanbrandt.
  • Hak de cashewnootjes fijn. Ik ben ze vergeten erover heen te doen voor de foto, maar believe me, dit is lekker.
  • Meng in een bakje de sojasaus met wat honing.
  • Hak ook een klein rood pepertje fijn. Als dit te pittig is voor je kun je ook een halve nemen, of de pitjes eruit halen.
  • Doe de sojasaus met honing en het pepertje op het laatst bij de garnalen.
  • Voeg ook de bosuitjes toe. In veel recepten doen ze de bosuien rauw erbij, ik vind het vaak lekkerder als ze net wat zachter zijn.
  • En nu kun je het gaan opdienen! Je kunt alle ingrediënten in een grote saladekom gieten. Ik vind het net wat leuker om het mooi op je bord te serveren. Zo kun je zorgen dat de verhoudingen goed kloppen en door de ingrediënten los van de sla te houden voorkom je dat de salade sloffig wordt.
  • Doe de slamelange op je bord. Het fruit mag hier overheen, samen met de paprika (yes, want avocado is ook fruit!).
  • Dan giet je de garnalen met de saus erover heen. Dit mag lekker royaal. Ik vind het lauwwarme van deze salade erg lekker. De paprika blijft lekker knapperig maar de salade wordt net wat zachter en heel licht warm. Zo yummi samen!

Oosterse salade mango, garnalen en avocado maaltijdsalade mango garnalen maaltijdsalade gezond salade mango paprika pittige salade knoflook garnalen

Let’s eat

En daar heb je jouw gezonde en pittige maaltijdsalade!

Ik ben dit keer helemaal los gegaan qua foto’s zoals je ziet. Mocht je je afvragen waarom ik een bloot been heb op de foto, al moet je dan wel met een microscoop de foto’s gaan bekijken…dat komt omdat ik dit recept met foto’s in augustus heb gemaakt. In die maand dat het bloedheet was, weet je nog!

Ik had eigenlijk gehoopt op een lange nazomer, en er zijn ook wel wat zonnige dagen geweest, dan zou dit gerecht nog passender zijn. Maar anyhowz, je kunt deze maaltijdsalade met garnalen en mango natuurlijk elk seizoen eten.

Oosterse salade mango, garnalen en avocado Oosterse salade mango, garnalen en avocado Oosterse salade mango, garnalen en avocado

Hoe zit het met jou? Eet je in de herfst ook nog salades?

Mocht je meer healthy recepten willen zien:

Check dan ook mijn, of nou ja, eigenlijk Ottolenghi’s recept van kip met saffraan en hazelnoten uit het heerlijke boek Het Kookboek.

Ik zou het erg leuk vinden je te zien op Instagram!

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter