volle maan tips slapen
Mind

Slaap je slechter tijdens volle maan? 3 tips voor een goede nachtrust!

De volle maan is voor velen nog altijd een fascinerend onderwerp. Het is het hoogtepunt van de maancyclus en heeft dan ook de nodige invloed op ons als mens. Tijdens de volle maan is de maankracht het sterkst. Dat merk je misschien aan de invloed op je emoties, energie, en slaap. Het is belangrijk om hier op een goede manier mee om te gaan. Met een aantal praktische tips kan je deze stand van de maan in jouw voordeel gebruiken. 

Voel je je enorm energiek door de volle maan? 

Een van de dingen waar de volle maan invloed op heeft is onze energie. Die krijgt namelijk een boost tijdens de volle maan. De mythe dat de volle maan mensen drijft tot waanzin is dan ook niet uit het niets ontstaan. Mensen krijgen energie om aan de slag te gaan en hard te werken. Maak dan ook gebruik van deze periode. Dit is het moment om projecten met beide handen aan te pakken en jouw gezette doelen te behalen! 

De volle maan versterkt je emoties 

Naast dat je energiegehalte wordt verhoogd, worden ook je emoties versterkt door de volle maan. Dat geldt zowel voor positieve als negatieve emoties. Probeer je te focussen op de positieve emoties. Over het algemeen voel je je tijdens de volle maan creatiever, socialer en energieker. Een goed moment om erop uit te gaan en leuke dingen te doen met vrienden! Of je creativiteit te gebruiken voor activiteiten die je normaal misschien minder snel zou doen. Bijvoorbeeld schilderen of fotograferen.  

Helaas worden ook onze negatieve emoties versterkt door de volle maan. Je kunt je onrustig en geïrriteerd voelen. Zelfs wat uit balans. Het is belangrijk om je niet te laten leiden door deze emoties en je bewust te zijn van de oorzaak. Een goed moment voor zelfreflectie. 

Slapeloze nachten door de volle maan

De onrust die je ervaart door de volle maan kan ook invloed hebben op je slaap. Veel mensen ervaren slapeloosheid tijdens de volle maan. Dat kan komen door de versterkte energie en emoties die je voelt. Er is natuurlijk niets vervelender dan een nacht zonder slaap. Er zijn een aantal tips die ervoor zorgen dat jij tijdens de volle maan je nachtrust niet verliest: 

  1. Zet je emoties op een rijtje voordat je gaat slapen. Schrijf bijvoorbeeld je gevoelens van je af. Dit kan verhelderend werken wanneer je je onrustig voelt door de kracht van de maan. 
  2. Neem een momentje voor jezelf voordat je gaat slapen. Doe iets wat jij echt leuk vindt. Voorbeelden zijn yoga, een stukje wandelen, of het kijken van jouw favoriete Netflix serie. 
  3. Wees actief overdag. Zorg ervoor dat je alle ‘volle maan energie’ verbruikt gedurende de dag. Focus je op positieve dingen zoals het behalen van jouw doelen. Dit zorgt ervoor dat je in de avond heerlijk in slaap valt. 

Tip uitgelicht – volle maan ritueel

Een laatste tip voor zowel het omgaan met de emoties als het voorkomen van slapeloosheid, is het uitvoeren van een volle maan ritueel. Dit kan op verschillende manieren, en is voor iedereen anders. Een volle maan ritueel is bedoeld om je emoties een plekje te geven en negatieve gevoelens los te laten. 

Wil jij meer weten over het uitvoeren van een volle maan ritueel? Of ben je nieuwsgierig naar de maancyclus hoe deze ons dagelijks leven beïnvloed? Of ben je simpelweg op zoek naar praktische tips voor het omgaan met de invloed van de volle maan? Lees dan het hele artikel over de volle maan op Chantal Magazine

Chantal Magazine is een online magazine voor zelfbewuste vrouwen met persoonlijke verhalen. Vrouwen met een eigen stijl en die weten wat ze willen. De meest recente informatie over Mode, Body & Soul, Huis & Tuin, Boeken, Eropuit, Reizen en meer.

Dit is een gastblog geschreven door Lucky Boll

Foto: Ganapathy Kumar / Unsplash

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

1 Comment

  • Online eten bestellen juli 20, 2020 at 7:11 am

    overdenken is een van de belangrijkste redenen waarom ik soms niet goed sliep.

  • Laat een bericht achter