Health, Recepten

Smoothie met citroen en basilicum

Het is zo ver. Mijn eerste smoothie op Happy& Mindful! Dit is een hele frisse smoothie die jouw lichaam een instant kick geeft. Ook handig: je hoeft er niet tientallen euro’s aan fruit of superfoods aan uit te geven. Ik weet niet hoe het met jou zit maar op de een of andere manier heb ik altijd wel citroenen in huis – al zou dat wat te maken kunnen hebben met de citroensapkuur die ik ooit deed. Hier komt ‘ie, het recept voor mijn smoothie met citroen en basilicum!

smoothie citroen basilicum

Gezonde smoothie

Vorige week schreef Annette een inspirerende blog over tevreden zijn met je lichaam. Dit hoeft natuurlijk niet te zeggen dat het verkeerd is om een gezonde levensstijl te hebben. Je voelt je nu eenmaal beter als je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt en af en toe bewegen is ook goed voor je. Of je nu rustige yogaoefeningen doet of als een echte fitgirl elke week vier keer in de sportschool te vinden bent. Take care of yourself! 

Het gaat er puur om dat je jezelf niet constant vergelijkt met anderen. Doe waar jij je lekker bij voelt. Als je af en toe graag een cupcake eet, prima. Als je het prettig vindt af en toe een stevige detox te doen en een week lang te vasten..also fine!

 Recept smoothie citroen basilicum

Je hebt het volgende nodig voor een smoothie citroen basilicum:

  • 250 ml. amandelmelk
  • het sap van een halve citroen
  • een handjevol hazelnoten
  • een handjevol verse basilicumblaadjes
  • een halve banaan

smoothie citroen

recept smoothie citroen basilicum

smoothie citroen banaan

Hoe maak je het?

Dit spreekt eigenlijk wel een beetje voor zich bij een smoothie. Je kunt het beste de ingrediënten die je nog fijn moet malen als eerste in de blender doen. Giet er alvast wat amandelmelk bij want anders maalt ‘ie niet goed.

Doe de halve banaan, gesneden in partjes, in de blender, met de nootjes en een beetje melk. Goed blenden! Voeg dan het sap van de citroen, de rest van de amandelmelk en de basilicumblaadjes toe. En, klaar is jouw smoothie.

Nog wat tips. Je kunt ongezoete amandelmelk óf gezoete amandelmelk gebruiken. De citroen kun je met de hand persen of met een pers, wat je prettig vindt. Met de hand is wel lekker makkelijk, dan heb je geen extra afwas. Doe er een halve banaan in voor wat extra zoetigheid, een hele banaan gaat al snel overheersen en het is niet voor niets een citroensmoothie. Natuurlijk eet je de andere helft van de banaan gewoon op! Ook in de hoeveelheid citroen kun je variëren maar ik vind een halve citroen wel lekker – anders krijg je te veel zuur in een keer op je buik.

smoothie citroen basilicum banaan recept smoothie citroen basilicum

Ik hoop dat je dit een lekkere smoothie vindt. Ik ben erg benieuwd, heb jij al eens een smoothie met citroen gemaakt?

Zoals je ziet zit ik nu ook op Instagram. Ik zou het leuk vinden je daar te zien ♥

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter